handdator

Visa fullständig version : Omeletter


NybörjarBuilder
2004-05-27, 18:58
Hejsan på er!
jag skulle vilja ha lite tips på proteinrika omeletter :), är det någon som kan ?
har funderat att blanda i tonfisk men det låter mysko:p, hehe

tack för mig!

abjorn
2004-05-27, 18:59
8 äggvitor och 2 hela ägg ;)

kharon
2004-05-27, 18:59
Tonfisk går utmärkt, musslor likaså, och räkor, skinka, ost.
Jag kan hålla på i evigheter.

NybörjarBuilder
2004-05-27, 19:01
Originally posted by kharon
Tonfisk går utmärkt, musslor likaså, och räkor, skinka, ost.
Jag kan hålla på i evigheter.
mmmmmm låter underbart :), hur många ägg brukar du ha i?

King Grub
2004-05-27, 19:07
Skinka och ost är kanon! Räkor är också jättegott, men man får se till att de bara blir upphettade, inte stekta, för då blir de som gummi.

z_bumbi
2004-05-27, 19:08
Kyckling
Gröna ärtor
Lök
Ägg
Kryddor, främst curry

Arnesson
2004-05-27, 19:08
Kassler är tok mums att ha i :eating:

kharon
2004-05-27, 19:33
Originally posted by King Grub
Skinka och ost är kanon! Räkor är också jättegott, men man får se till att de bara blir upphettade, inte stekta, för då blir de som gummi.

Samma gäller musslor.

NybörjarBuilder: Beror på hur hungrig jag är, men aldrig under 4! Hela såklart!

NybörjarBuilder
2004-05-27, 20:21
Originally posted by kharon


Samma gäller musslor.

NybörjarBuilder: Beror på hur hungrig jag är, men aldrig under 4! Hela såklart! tänkte väl, ska man äta så ska man äta rejält :eating: hehe.

tack för mycket fina svar :), ni har inspirerat mig

Trytter
2004-05-27, 20:27
Originally posted by z_bumbi
Kyckling
Gröna ärtor
Lök
Ägg
Kryddor, främst curry

Var det inte du som aldrig käkade ärtor?

Arwen
2004-05-28, 07:01
för den med smak för det itialienska köker rekommenderas:

När omeletten börjar bli fast i konsistensen så lägger man på några skivor tomat, skivad mozzarella och färsk basilika + ett varv med pepparkvarnen!

acidbl00d
2004-05-28, 07:15
Tonfisk och tomat!

NybörjarBuilder
2004-05-28, 09:12
Originally posted by Arwen
för den med smak för det itialienska köker rekommenderas:

När omeletten börjar bli fast i konsistensen så lägger man på några skivor tomat, skivad mozzarella och färsk basilika + ett varv med pepparkvarnen!
Jag e ju för fan hälften italienare ;), mmm det vattnas i munnen på mig!

Linnet
2004-05-28, 13:38
Originally posted by King Grub
Skinka och ost är kanon! kRäkor är också jättegott, men man får se till att de bara blir upphettade, inte stekta, för då blir de som gummi.

Akta er för kräkorna gott folk! Kräkor skall inte förtäras alls!

kharon
2004-05-28, 15:53
Jag brukar ofta ha oregano och basilika på omeletten som krydda, tycker det passar suveränt bra!

NybörjarBuilder
2004-05-29, 10:42
Originally posted by kharon
Jag brukar ofta ha oregano och basilika på omeletten som krydda, tycker det passar suveränt bra!
Japp det hade jag också när jag gjorde den igår:)
hade i: 3 ägg, tonfisk, tomat, basilika, oregano, salt och peppar. det blev skitgott!

Fugitive
2004-06-08, 17:07
Jag brukar ta den smörgåsmat som finns kvar i kylen, typ lite skinka eller kalkon! Smaskigt och mättande!
Gärna med makaroner till plus lite cottage cheese på toppen så blire great!

Avesta
2004-06-09, 01:04
2-4 ägg (hela)+4+8 matskedar sojamjöl+ stek i olja.

du kan prova o hacka i tomat, kycklingbitar o.s.v.
hur enkelt som helst och hur gott som helst :D

Molotov
2004-06-14, 17:04
Se till att få tag i färska ägg från en riktig liten bondgård samt riktig komjölk och smör från den lilla gården. Sen sen till att få tag i lite äkta fransk tryffel och och gör omelett på dessa ingredienser så kommer du få gåshud.

Supercharger
2004-06-24, 09:00
Jag gjorde en häromdagen.

4ägg
en halv lök
två små tomater
strimlad skinka
och riven ost på

Kryddor: salt, peppar och curry

smakade mumma:) ....