Visa fullständig version : Äggvita på burk
Har sett i några byggarfilmer att vissa har äggvita på burk som de häller upp och steker.
Finns detta att köpa i Sverige öht?
Nu menar jag inte på något vis att det skulle vara bättre än vanliga ägg eller något, utan jag är bara intresserad om det säljs någon liknande produkt i Sverige.
http://www.lanaseggwhites.com/
kanske denna produkten du sett?
hör med ett bageri de bör kunna hjälpa dig.
/jebu
Bagerier köper ren äggvita / gula. Säkerligen i 10 liters dunkar, men hör med ditt lokala bageri...
Arnesson
2004-05-27, 15:49
http://www.kallbergs.se/sv/s-produkter.html
Bag in Box o allt :)
King Grub
2004-05-27, 15:50
Originally posted by Arnesson
http://www.kallbergs.se/sv/s-produkter.html
Bag in Box o allt :)
"Levereras i 50 kg fat upp till 850 kg container."
Ägg hela veckan ut!
Fan va oaptitligt det låter, en dunk full med äggvita :smash:
Arnesson
2004-05-27, 15:59
Originally posted by King Grub
"Levereras i 50 kg fat upp till 850 kg container."
Ägg hela veckan ut!
Hahaa.. många omelleter får det bli :eating: :eating: ;)
Fast jävligt "hard-core" när lastbilen backar upp på uppfarten och lastar ut några 50kg-fat....:kickass:
GhostFace
2004-05-28, 07:00
Finns ingen ÅF som säljer mindre förpackningar ex. 2L-5L....:smokin:
Lite onödigt om man köper en 20L dunk och äggvitan hinner bli grön av självklara skäl.
Stenberg
2004-05-28, 12:43
Sen var det väl skillnad på om det var tillsatt socker och salt eller inte. Eller gällde de storlekarna allt? Hur länge kan en öppnad bag in box med äggvita hålla sig i kylskåp tror ni?
Tänkte också på detta med äggvita på burk när jag såg Ronnie Colemans The Cost of Redemption.
Skoj att någon annan tog tag i det så slapp jag ;)
Coleman kör iaf på Eggology. Deras hemsida ska vara www.eggology.com , men den verkar inte fungera så bra.
http://www.bigroncoleman.com/Media/EGGOLOGYLogo.jpg
Originally posted by raZmus
Coleman kör iaf på Eggology. Deras hemsida ska vara www.eggology.com , men den verkar inte fungera så bra.
De har ett intro i början, kanske därför den fungerar dåligt för dig?
Detta kanske fungerar bättre:
http://www.eggology.com/home.htm
Står det inget näringsvärde, samt priser? Hittade inget :/
King Grub
2004-05-28, 14:19
Originally posted by Krabban
Står det inget näringsvärde, samt priser? Hittade inget :/
Näringsvärdet kan väl i alla fall inte skilja sig från ägg du knäcker själv?
Originally posted by King Grub
Näringsvärdet kan väl i alla fall inte skilja sig från ägg du knäcker själv?
Hehe, jag har faktiskt ingen koll på det, är "färsk" på ägg :bow:
King Grub
2004-05-28, 14:34
Du kan kolla upp näringsvärdet på både ägg och annat hos Livsmedelsverket.
http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/ldb_search____6242.asp
Aa fan, skulle va skit sjysst att bara hälla på lite äggvita på stekpannan när man ville ha ett sjysst mellanmål.
Sen när det är färdig stekt lägger man d på en fullkorns macka, kryddar - MUMMA!:eating:
så? kom vi fram till vart man kunde köpa detta eller ? någon webshop ? Är det någon som vet ungefärligt pris ?
om man har tur kanske man hittar de i nån välsorterad livsmedelsbutikt "Amerikanska hylla" eller de kanske finns nån butik nånstans i Sverige som specialiserar sej på amerikanska livsmedel..
varför bara äggvita? Är ni så rädda för fettet i äggen?
Metal_boy_
2004-06-08, 16:14
Originally posted by Grahn
varför bara äggvita? Är ni så rädda för fettet i äggen?
dessutom får man mer protein me i bagaget som gulan me innehåller..onödigt att slänga det
Metal_boy_
2004-06-08, 16:15
Originally posted by HenrY
Aa fan, skulle va skit sjysst att bara hälla på lite äggvita på stekpannan när man ville ha ett sjysst mellanmål.
Sen när det är färdig stekt lägger man d på en fullkorns macka, kryddar - MUMMA!:eating:
tänk på att det har högt II :rolleyes: :D
Originally posted by Metal_boy_
dessutom får man mer protein me i bagaget som gulan me innehåller..onödigt att slänga det
precis dessutom är proteinkvaliteten i ägg bäst med gulan. Så jobbigt är det inte att knäcka ett ägg.
GhostFace
2004-06-08, 16:28
Originally posted by Grahn
Så jobbigt är det inte att knäcka ett ägg.
Jänkarna måste ha tyckt det varit det!
Det skulle underlätta en del om man bara kunde köpa äggvitan, sedan om varan blir mycket dyrare (förmodligen!), dyrt eller t.o.m. samma pris- Varför inte?
;)
Angående hållbarheten på Eggology.
Eggology egg whites are heat pasteurized, and will remain fresh 3-4 months in the refrigerator (opened or unopened), only because egg whites have no bacteria and that’s how long FRESH egg whites will last. After two months we recommend you check the aroma for freshness prior to each use. Refer to the date on the top of the bottle and discard if there is any odor present. You will know very quickly when egg whites are going bad, unlike milk bad egg whites give an odor that is quite distinctive. The normal aroma of fresh egg whites resembles an eggy or dairy aroma. Furthermore, the "Best if used by" date holds true whether the bottle is opened or unopened.
GhostFace
2004-06-08, 19:45
Ännu bättre!
Eller sämre eftersom de enda som tycks sälja det till privatpersoner är bagerierna. :D
Originally posted by GhostFace
Jänkarna måste ha tyckt det varit det!
;)
Ja, men finns det något de inte tycker är jobbigt? Snabbmatens hemland är ju karaktäriserat av lathet!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.