aliquis
2004-05-21, 22:25
De flesta vet väl att nötter är nyttiga, men jag antar att det vanliga är att man äter en del nötter bara för att.
Själv ser jag det ju som smörgåspålägg och det brukar bli jordnötssmör eller tidigare tahini men sesamfröna är ju rostade de med men säkert hårdare så jag vet inte hur nyttigt det är.
Nåja, över till saken, ibland sägs ju cashewnötter vara nyttigare så jag har provat att mixa sådana med, går utmärkt och cashewnötter på bröd ÄGER, så jäkla gott.
Har även provat pistage men det blir dryg smak.
Frågan var väl mest förslag på andra, har funderat på mandel men vet inte om det skulle bli tillräckligt gojsigt, men det kanske det blir annars kan man ju ha i lite rapsolja med. Hasselnötter är ju feta så det går säkert bra, valnötter vore ju nyttigast men jag är rädd att fettet skadas, någon som har någon ide om det gör det? Gör det stor skillnad om jag har geggan i en bytta istället för en burk med lock?
Nåja, prova, gott ät det, och bra mycket nyttigare än margarin ;/
Själv ser jag det ju som smörgåspålägg och det brukar bli jordnötssmör eller tidigare tahini men sesamfröna är ju rostade de med men säkert hårdare så jag vet inte hur nyttigt det är.
Nåja, över till saken, ibland sägs ju cashewnötter vara nyttigare så jag har provat att mixa sådana med, går utmärkt och cashewnötter på bröd ÄGER, så jäkla gott.
Har även provat pistage men det blir dryg smak.
Frågan var väl mest förslag på andra, har funderat på mandel men vet inte om det skulle bli tillräckligt gojsigt, men det kanske det blir annars kan man ju ha i lite rapsolja med. Hasselnötter är ju feta så det går säkert bra, valnötter vore ju nyttigast men jag är rädd att fettet skadas, någon som har någon ide om det gör det? Gör det stor skillnad om jag har geggan i en bytta istället för en burk med lock?
Nåja, prova, gott ät det, och bra mycket nyttigare än margarin ;/