Visa fullständig version : Recept på potatissallad sökes
Typ fransk. Potatis, olivolja, grönsaker?
Får väl prova mig fram om ingen har något schysst recept, det ska inte vara med yoghurt, kessella eller liknande.
En snabb och god potatissallad får du genom att blanda:
Färskpotatis (när den dyker upp i butikerna)
Rödlök
Persilja
Gräslök
Rör ihop detta med:
Olivolja
Vinäger
Pressad vitlöksklyfta
Går jättesnabbt och är populärt nu i grilltider :D
Enkelt och bra, tack så mycket. Jag kör ner lite grönsaker också så man håller sig ung.
Originally posted by JJ
Enkelt och bra, tack så mycket. Jag kör ner lite grönsaker också så man håller sig ung.
Du menar att grönsaker gör att man håller sig ung, måste pröva det innan det är försent :D
Nä, skämt åsido - testa att röra ner lite bönor (om du gillar det), blir jättegott och så höjer de "nyttighetsnivån" en aning...
Bönor, minimajs, oliver:eating:
henke_76
2004-05-19, 19:22
Originally posted by Cinna
En snabb och god potatissallad får du genom att blanda:
Färskpotatis (när den dyker upp i butikerna)
Rödlök
Persilja
Gräslök
Rör ihop detta med:
Olivolja
Vinäger
Pressad vitlöksklyfta
Går jättesnabbt och är populärt nu i grilltider :D
Blir faktist nästan änu godare om man ersätter vinägern med citronsaft istället, lite lurigt med vinägersmaken för vissa ibland.
Originally posted by Cinna
Färskpotatis (när den dyker upp i butikerna)
Nu vart ja ju sugen på Färsk potatis bara för det...dumma dig ;)
Originally posted by Cinna
En snabb och god potatissallad får du genom att blanda:
Färskpotatis (när den dyker upp i butikerna)
Rödlök
Persilja
Gräslök
Rör ihop detta med:
Olivolja
Vinäger
Pressad vitlöksklyfta
Går jättesnabbt och är populärt nu i grilltider :D
Ungefär vilka mängder är det som gäller?
Originally posted by supremo
Ungefär vilka mängder är det som gäller?
För ca 4-6 personer:
1 kg färsk potatis
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
1 rödlök
Dressing (lite efter smak, men ungefär såhär)
4-5 msk olivolja
4-5 msk vinäger
1 pressad vitlöksklyfta
Originally posted by Cinna
För ca 4-6 personer:
1 kg färsk potatis
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
1 rödlök
Dressing (lite efter smak, men ungefär såhär)
4-5 msk olivolja
4-5 msk vinäger
1 pressad vitlöksklyfta
Ska den stå kallt innan den serveras, eller är det bara att äta direkt? Potatisen ska vara kall när den blandas i eller?
Originally posted by supremo
Ska den stå kallt innan den serveras, eller är det bara att äta direkt? Potatisen ska vara kall när den blandas i eller?
Det funkar nog hur som helst, men jag brukar skiva ner den färdigkokta potatisen i en skål när den är varm. Blanda sedan med "dressingen" och tillsätt gräslok, rödlök osv. Ät den direkt! Men den är god även kall, perfekt att ta fram till kvällsmålet några timmar senare :)
King Grub
2004-05-20, 08:03
Originally posted by Cinna
Det funkar nog hur som helst, men jag brukar skiva ner den färdigkokta potatisen i en skål när den är varm. Blanda sedan med "dressingen" och tillsätt gräslok, rödlök osv. Ät den direkt! Men den är god även kall, perfekt att ta fram till kvällsmålet några timmar senare :)
Vill du ha det låga GI:t skall den vara kall!
Originally posted by King Grub
Vill du ha det låga GI:t skall den vara kall!
Okej, om man först kyler potatisen för sig, sen blandar och äter direkt, skiljer GI mkt jämfört med om hela salladen kyls?
King Grub
2004-05-20, 08:15
Originally posted by supremo
Okej, om man först kyler potatisen för sig, sen blandar och äter direkt, skiljer GI mkt jämfört med om hela salladen kyls?
Varför skulle det skilja?
Originally posted by King Grub
Vill du ha det låga GI:t skall den vara kall!
Besudla inte en potatissallad genom att diskutera GI. :D
Originally posted by King Grub
Varför skulle det skilja?
Tänkte om vinägern bidrog till lägre GI bättre vid kyla...Kanske ngt ja fått om bakfoten...Det räcker alltså att kyla potatisen?
King Grub
2004-05-20, 08:24
Vinäger sänker alltid GI om den intas tillsammans med maten genom att den gör magsäckstömningen långsammare.
Potatisens GI sjunker vid nedkylningen genom bildandet av resistent stärkelse.
Originally posted by King Grub
Vinäger sänker alltid GI om den intas tillsammans med maten genom att den gör magsäckstömningen långsammare.
Potatisens GI sjunker vid nedkylningen genom bildandet av resistent stärkelse.
Vad ær resistent stærkelse før något? Antar att det måste ha något att gøra med att stærkelsemolekylerna flætar ihop sig med varandra vid en lægre temperatur. Før sjælv strukturen på stærkelsemolekylen kan væl inte førændras eller kan den?
King Grub
2004-05-21, 15:42
Originally posted by hallar
Vad ær resistent stærkelse før något? Antar att det måste ha något att gøra med att stærkelsemolekylerna flætar ihop sig med varandra vid en lægre temperatur. Før sjælv strukturen på stærkelsemolekylen kan væl inte førændras eller kan den?
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=8718
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=23627&highlight=resistent+st%E4rkelse
Metal_boy_
2004-05-23, 19:43
fan ska käka massa kall potatis i sommar..ta fram den stora kastrullen som julgrisen brukar ligga i och kyla en massa potatis...godare me kall mat vid den här årstiden me
Originally posted by Metal_boy_
fan ska käka massa kall potatis i sommar..ta fram den stora kastrullen som julgrisen brukar ligga i och kyla en massa potatis...godare me kall mat vid den här årstiden me
Dagens receptips!
Skiva kall färskpotatis på knäckebröd!
På med kaviar!
:eating:
Metal_boy_
2004-05-23, 19:49
Originally posted by Cinna
En snabb och god potatissallad får du genom att blanda:
Färskpotatis (när den dyker upp i butikerna)
Rödlök
Persilja
Gräslök
Rör ihop detta med:
Olivolja
Vinäger
Pressad vitlöksklyfta
Går jättesnabbt och är populärt nu i grilltider :D
vilken typ av vinäger?
Originally posted by Metal_boy_
vilken typ av vinäger?
Det är nog egentligen en smaksak. Själv brukar jag använda vitvinsvinäger då jag har detta i kylen. Jag har även testat den med balsamvinäger som har lite mildare smak - helt okey :thumbup:
Metal_boy_
2004-05-24, 09:55
Originally posted by Cinna
Det är nog egentligen en smaksak. Själv brukar jag använda vitvinsvinäger då jag har detta i kylen. Jag har även testat den med balsamvinäger som har lite mildare smak - helt okey :thumbup:
ok tackar! :thumbup:
stefannn
2004-05-24, 13:38
potatis
purjolök.
kapris
timjan eller
andra örter
balsamico och olivolja
like a gloooove till grillad oxfile..
Originally posted by stefannn
potatis
purjolök.
kapris
timjan eller
andra örter
balsamico och olivolja
like a gloooove till grillad oxfile..
Hur mycket av allt?
ta med kall kokt potatis, skala, salta och ät.
Perfekt som litet mellanmål/färdkost.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.