Doggen
2004-05-18, 17:07
Hejsan!
Funderade över hur stor skillnad GI blir om man kokar eller eller micrar sin havregrynsgröt.
Hörde att 70 var en bra gräns att hålla sig under eller runt. Men om man sockrar sin gröt med en tesked strösocker som har GI runt 90 (?) är exempelvis frukosten förstörd då i det om man bara vill ha en insulintopp per dag? En matsked är ju inte mycket så jag tycker inte det borde spela nån roll, eller?
Tacksam för svar!
Funderade över hur stor skillnad GI blir om man kokar eller eller micrar sin havregrynsgröt.
Hörde att 70 var en bra gräns att hålla sig under eller runt. Men om man sockrar sin gröt med en tesked strösocker som har GI runt 90 (?) är exempelvis frukosten förstörd då i det om man bara vill ha en insulintopp per dag? En matsked är ju inte mycket så jag tycker inte det borde spela nån roll, eller?
Tacksam för svar!