handdator

Visa fullständig version : Till vilken fettprocent kan man deffa och bygga


DonFlex
2020-08-23, 11:27
Bygga muskler och deffa är oftast en svår kombination. Ju lägre fettprocent man har ju svårare blir det, tills man når en nivå där det i princip är omöjligt utan "medicinering". Personer som tränar och inte har nått sitt genetiska max för muskelutveckling, men har ganska mycket fett att ta av brukar man säga att de kan deffa (inte extremt underskott förstås) och ändå bygga sina muskler. Vid vilken nivå skulle ni generellt säga att det ligger. När går gränsen för att det blir i alla fall mycket svårt att deffa och bygga. 15% kanske, eller vad tänker ni?

Korvil
2020-08-23, 11:45
Jag hade gärna fått klarhet i om man behöver överäta nämnvärt alls och om det ger extra fördel, är (någon grad av) bulk och deff effektivare än att bara ligga kvar på typ samma form hela tiden?

Jag har ju sett många som har ätit upp sig och sett grymma ut när de har skalat av. Själv har jag aldrig ätit upp mig i någon större grad och aldrig "velat" deffa heller men även jag skulle nog skalat bort säg en tre kg eller så när det begav sig.

Jag var lite hungrig igår innan jag lade mig men åt inte för jag tyckte jag hade ätit mycket men mest före träningen visserligen men nu när jag vaknade vägde jag ju mindre än andra dagar så det var ju dumt.

Du talar om just specifikt att deffa och bygga samtidigt? Bygga på underskott skall ju vara svårt men å andra sidan om man snittar runt balans över en period kan man ju råka äta lite mer ibland och mindre ibland.

King Grub
2020-08-23, 11:48
https://www.styrkelabbet.se/bygga-muskler-och-branna-fett-samtidigt/

https://www.styrkelabbet.se/bygga-muskler-och-branna-fett/

DonFlex
2020-08-23, 16:41
https://www.styrkelabbet.se/bygga-muskler-och-branna-fett-samtidigt/

https://www.styrkelabbet.se/bygga-muskler-och-branna-fett/

Intressant läsning. Men vad tänker vi kring hur mycket lagrat fett man bör ha innan det börjar bli extra svårt. En tränad person med 10% kroppsfett har inte så lätt att bygga något nämnvärt vid deff, men en person med 30 % kan göra riktigt bra resultat, så var kan gränsen gå ungefär innan det börjar bli lurigt?

King Grub
2020-08-23, 16:49
Det beror säkert till väldigt stor del på vilka gener "man" har och eventuellt vilka preparat "man" tar. Alla kan inte göra det överhuvudtaget. Bara för att något är fysiologiskt möjligt hos många är det inte säkert att just du, eller jag, kan.