Visa fullständig version : Porterstek
Fetbra stekar att ha i kylskåpet. Serveras kylskåpskalla i tunna skivor med chilisås hos mig i alla fall. Riktigt svårt att misslyckas.
2 grovhackade lökar
3 dl porter-öl
1 dl (koncentrerad) svartvinbärssaft
1 dl soja
10 enbär
10 pepparkorn
2 tsk timjan
4 tärningar köttbuljong
1-2 kg kött (fransyska, ytterlår eller dyl)
1 dl grädde
Rör ner allt trams i en stor gryta och sjud tills köttbiten/bitarna är 75 grader i mitten. Brukar ta ungefär 90 min för en 2kg köttklump.
Porterstek är svårslaget! Var flera år sedan jag åt det sist, måste testa att laga det nångång inom en snar framtid - aldrig provat...
mmm... :dreggelsmiley:
är det förresten koncentrerad saft eller drickfärdig?
Koncentrerad! Ska väl inte vara sockerfri- eller lightvariant heller antar jag.
Bra tips, man får tacka. Någon som vet hur länge den håller i kylen? Borde fungera att frysa in den?
Metal_boy_
2004-05-18, 09:10
Originally posted by Munter
Fetbra stekar att ha i kylskåpet. Serveras kylskåpskalla i tunna skivor med chilisås hos mig i alla fall. Riktigt svårt att misslyckas.
2 grovhackade lökar
3 dl porter-öl
1 dl (koncentrerad) svartvinbärssaft
1 dl soja
10 enbär
10 pepparkorn
2 tsk timjan
4 tärningar köttbuljong
1-2 kg kött (fransyska, ytterlår eller dyl)
1 dl grädde
Rör ner allt trams i en stor gryta och sjud tills köttbiten/bitarna är 75 grader i mitten. Brukar ta ungefär 90 min för en 2kg köttklump.
ätit den gjord på öl och coca cola? sviiiiiiiiiiingott
JJ: Jag är förvisso himla orädd för bacilusker, men 3-4 dagar brukar jag ha dem i kylen i alla fall. Om de får stå längre än så kan man strimla den och steka i creme fraiche, chili och vitlök. SLEURP!
Metal: Inte testat, men det är säkert gott. Finns otroligt många roliga blandningar som man kan sjuda stekar i.
Pellefant
2006-01-24, 17:21
Nu har jag precis gjort portergryta, av 1,4 kg nötbitar, mums.
Vill tipsa om en sås som står i många kokböcker vid just porterstek.
Vispa ihop 2 dl grädde(matlagningsgrädde är ok) och 5 msk vetemjöl i en kastrull. Tillsätt 7 dl silad koksky. Låt koka upp under omrörning, Smaksätt ev. med salt och peppar.
Denna är jättegod.
MyungChul
2006-01-24, 18:33
Ett tips är att inte skiva upp den i skivor, iallafall inte för många om du inte äter den flera gånger om dagen.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.