Garlegi
2020-07-14, 18:07
Två artiklar om en ny studie.
https://www.nzherald.co.nz/lifestyle/news/article.cfm?c_id=6&objectid=12346433
https://www.newshub.co.nz/home/lifestyle/2020/07/refined-starches-the-surprising-food-now-being-blamed-for-an-epidemic-of-tooth-decay.html
En kommentar av Frédérik Leroy.
https://twitter.com/fleroy1974/status/1282354774436990977
Vad kan vara orsaken till att vitt bröd och nudlar var förknippade med fler hål än fullkornsbröd?
Vitt vetebröd har GI 75 i tabellen på den här sidan, fullkornsvete/fullkornsbröd GI 74, risnudlar GI 53 och udonnudlar GI 55.
https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/glycemic-index-and-glycemic-load-for-100-foods
https://www.nzherald.co.nz/lifestyle/news/article.cfm?c_id=6&objectid=12346433
https://www.newshub.co.nz/home/lifestyle/2020/07/refined-starches-the-surprising-food-now-being-blamed-for-an-epidemic-of-tooth-decay.html
En kommentar av Frédérik Leroy.
https://twitter.com/fleroy1974/status/1282354774436990977
Vad kan vara orsaken till att vitt bröd och nudlar var förknippade med fler hål än fullkornsbröd?
Vitt vetebröd har GI 75 i tabellen på den här sidan, fullkornsvete/fullkornsbröd GI 74, risnudlar GI 53 och udonnudlar GI 55.
https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/glycemic-index-and-glycemic-load-for-100-foods