handdator

Visa fullständig version : HIIT på morran?


Odin
2004-05-17, 17:48
Kan detta va ett alternativ till morgon promenad, tänker mest på tids besparningen. Och att kunna köra 2 pass på samma dag.

Eller är det ingen höjdare att ge sig ut o köra högintensivt när man inte ätit?

supremo
2004-05-17, 18:05
Högintensiv cardioträning kräver kolhydrater.
Det har du ju inte allt för mycket av på morgonen innan frukost .
HIIT borde bli rätt muskelnedbrytande på tom mage...

MunsöHustla
2004-05-17, 20:25
http://www.mowifit.com/science-10-02-01.htm

Hittade den här artikeln på mowifit, vet dock inte om Monicka Wieckowski är så trovärdig då hon just i senaste BK predikade för högintensiv cardio på morgonen före frukost och här säger precis motsatsen :confused:

Odin
2004-05-17, 20:41
Läste precis att ett aerobiskt intensivt träningspass på fastande mage resulterar i en minskad proteinsyntes utan att förändra proteinnedbrytningen. Däremot ökade proteinnedbrytningen om man körde samma pass efter det att man ätit.

Halten av kortisol ökar också under passet om man precis har ätit innan än om man hade kört på fastande mage(tex före frukost).

Vet inte va jag ska tro, kan ju gå bra men det kan också gå åt hel**te.

Ingen annan som har något att tillägga?

LunaSpice
2004-05-17, 21:55
Halten av kortisol kan omöjligen öka om man har ätit. Det parasympatiska nervsystemspåslaget man har efter mat hämmar kortisolutsöndring och hypoglykemi (som man har på morgonen innan man ätit) stimulera kortisolutsöndring.

Dessutom så kommer kortisol, adrenalin och glukagon (som alla är väldigt aktiva vid hypoglykemi samt intensiv kardioträning) att mobilisera energi om man inte äter innan. Energin kommer då att tas från muskelprotein, fettvävnad samt eventuella glykogenförråd i levern för att höja blodsockernivån.

Kontena: HIIT innan frukost är aldrig positivt ur något perspektiv om man vill bibehålla få ut maximalt av HIIT samt bibehålla muskelmassan.

Odin
2004-05-18, 18:42
Aha ok! Nae ja bildade uppfattningen att musklerna inte tog alls mycket stryk sett på hela dygnet om man körde på fastande mage.
Efter det att ja läst artikeln i senaste B&K.

Aja kanske inte värt att riskera den dyrbara muskel massan man lagt på sig. då. :cool: