handdator

Visa fullständig version : Saftiga proteinpannkakor?


TommyShogun
2020-05-19, 13:43
Hallå!

Fått lite pannkakspulver av märket Star Nutrition, av en god vän till mig. Upptäckte dock nu på morgonen att det blev lite som en bit kartong, trots att jag försöker att inte steka dem för länge. Sökt runt lite, men egentligen bara funnit andra recept på pannkakor, så därför vänder jag mig nu till er, nobelpristagare;

Hur får ni era proteinpannkakor saftiga? Vad tillsätter ni? Finns det någon räddning till mitt pulver?

/mvh

Brofessorn
2020-05-19, 13:45
Gäller att inte ha i för mycket proteinpulver. Max 30-50% volymmässigt har jag fått för mig. Maxar proteinet med äggvita istället.

TommyShogun
2020-05-19, 13:47
Gäller att inte ha i för mycket proteinpulver. Max 30-50% volymmässigt har jag fått för mig. Maxar proteinet med äggvita istället.

Ah, kanske det som gick tokigt för mig. Vill nog minnas att jag reagerade på att smeten var aningen tjock..

Funderat på att ha i lite ägg också.

Brofessorn
2020-05-19, 14:03
Testa att blanda med lite ägg eller nåt annat så blir det nog bättre. Förövrigt finns det en megatråd om pannkakor här på forumet någonstans, torrheten är ett återkommande problem med proteinpannkakor så bör finnas några tips där ändå.

TommyShogun
2020-05-19, 14:17
Testa att blanda med lite ägg eller nåt annat så blir det nog bättre. Förövrigt finns det en megatråd om pannkakor här på forumet någonstans, torrheten är ett återkommande problem med proteinpannkakor så bör finnas några tips där ändå.

Alright, men då ska jag se om jag kan hitta den tråden istället. Tack för svaren dock!

exevision
2020-05-19, 15:29
Slår ett slag för denna tråd:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=184927

Klein
2020-05-19, 16:58
Det är väl rimligen för lite vetemjöl som gör att texturen blir som kartong. Använder man havregryn så vinner man mycket i fråga om saftighet på att skålla dem och låta dem svälla och svalna innan man blandar ned resten av ingredienserna. Vill man ha mer fluff i pannkakorna så kan man vända ned vispad äggvita och om man inte har något emot smaken av bakpulver så går det ju alltid att tillsätta. Att steka i smör och äta dem helt färska hjälper också med texturen.