handdator

Visa fullständig version : Kommer gymmen hinna stänga i Sverige tror ni?


PKtarzan
2020-04-23, 17:36
Tycker man hör på dagliga basis hurvida Corona-epidemin har nått sin topp kontra att det värsta inte inträffat ännu. Hursom haver... Tror ni att gymmen kommer att stänga i Sverige likt många andra länder?

Bonusfråga: Vilken är din favoritfrukt?

vicarious
2020-04-23, 17:53
Mycket möjligt.

Äppel.

Sarco
2020-04-23, 18:00
Sveriges strategi verkar väl fungera bra än så länge, så nej.

Apelsin.

Akerhage
2020-04-23, 18:02
Nej
Honungsmelon

Brofessorn
2020-04-23, 18:06
Spanskpeppar, t.ex. jalapeño, cayenne och habanero. Nyttigt och gott till allt möjligt.

BrunoC
2020-04-23, 18:18
Nej, möjligtvis att en andra våg i höst med ett par dödsfall kan få alarmisterna att suga i sig mer rädsloporr och drabbas av masspsykos som gör att de tvingas stänga men annars verkar det rätt osannolikt.

Fruktkola.

Diomedea exulans
2020-04-23, 18:43
Nej. Apelsin.

trädgårdsmöbel
2020-04-23, 18:44
Nej. Ungefär samtidigt som Sverige erkänner att väldigt många fler än uppgett har dött och vi valde fel väg kommer det ändå knappt finnas någon att förbjuda från att gå till gymmet. Absolut ingen att kontrollera att du inte går dit, eller någon som kollar om du har kort eller ej.

Så om du klarar dig kommer du inom något år kunna träna precis på vilket gym du vill. På vägen dit kommer du få kryssa mellan högar av döda kroppar i olika stadier av förruttnelse.

King Grub
2020-04-23, 18:49
Ananas.

r1kkie
2020-04-23, 18:55
Nej. Ungefär samtidigt som Sverige erkänner att väldigt många fler än uppgett har dött och vi valde fel väg kommer det ändå knappt finnas någon att förbjuda från att gå till gymmet. Absolut ingen att kontrollera att du inte går dit, eller någon som kollar om du har kort eller ej.

Så om du klarar dig kommer du inom något år kunna träna precis på vilket gym du vill. På vägen dit kommer du få kryssa mellan högar av döda kroppar i olika stadier av förruttnelse.

Snart kommer världen se att Sverige va bäst. *popcorn**popcorn*

skyffelmördarn
2020-04-23, 19:03
Grapefrukt såklart

bKTdmD8355c

Diomedea exulans
2020-04-23, 19:28
Grapefrukt såklart


Hade du fortfarande gillat det om det inte var uppenbart att det ger enorma gainz?

Jorgen
2020-04-23, 19:53
Ananas.

På pizza?

Illustrerade mannen
2020-04-23, 19:58
Nej.
Banan. Grapefrukt om det inte vore så kladdigt.

skyffelmördarn
2020-04-23, 20:27
Hade du fortfarande gillat det om det inte var uppenbart att det ger enorma gainz?

Oklart men jag tror det!

Nej.
Banan. Grapefrukt om det inte vore så kladdigt.

Du äter det ju med sked?

trädgårdsmöbel
2020-04-23, 21:06
På pizza?

Passar jättebra ihop med skinka. Men om det inte är skinka på Pizzan är ananas onödigt.

King Grub
2020-04-23, 21:25
En dubbel inbakad Hawaii med extra ananas!

Brofessorn
2020-04-23, 21:32
Vad är lockelsen med inbakade pizzor? Aldrig förstått det, känns bara som en deg. Man vill ju ha lite av den där baillardeffekten på skinkan och osten.

trädgårdsmöbel
2020-04-23, 21:57
Vad är lockelsen med inbakade pizzor? Aldrig förstått det, känns bara som en deg. Man vill ju ha lite av den där baillardeffekten på skinkan och osten.

Det blir en slags najs smakeffekt på fyllningen när den är instängd i degen istället för ovanpå. Lite som att laga mat i lergryta om du testat det, man låser in smaken på något sätt.

Jämför med blåbär eller äppelpaj om du gör en pajbotten med fyllning ovanpå med pajbotten, fyllning och ett "galler" av deg, eller om du gör ett lock av pajdeg ovanpå. Samma ingredienser men inte helt samma smak.

Brofessorn
2020-04-23, 23:07
Det blir en slags najs smakeffekt på fyllningen när den är instängd i degen istället för ovanpå. Lite som att laga mat i lergryta om du testat det, man låser in smaken på något sätt.

Jämför med blåbär eller äppelpaj om du gör en pajbotten med fyllning ovanpå med pajbotten, fyllning och ett "galler" av deg, eller om du gör ett lock av pajdeg ovanpå. Samma ingredienser men inte helt samma smak.

Testat lergryta? Givetvis rockar jag med den hela tiden. Dock har jag inte testat sous vide, något som tydligen ska behålla smaken ännu mer. Vet du något om det? Tänker om man försöker sous vide-tillaga fyllningen, för att sedan flambera den för en fin liten yta med en eldkastare el. dyl.

Lite som här:

FJLS3P1OLxA

Hanse
2020-04-24, 06:29
Nej
Mango

trädgårdsmöbel
2020-04-24, 06:42
Testat lergryta? Givetvis rockar jag med den hela tiden. Dock har jag inte testat sous vide, något som tydligen ska behålla smaken ännu mer. Vet du något om det? Tänker om man försöker sous vide-tillaga fyllningen, för att sedan flambera den för en fin liten yta med en eldkastare el. dyl.

Lite som här:

FJLS3P1OLxA

Du är betydligt mer kulinariskt lagd än mig tydligen. Flambering och att säga saker som "sous vide" är faktiskt rätt gaypretentiöst i min värld.

Nej Gaypretention.

stridis
2020-04-24, 07:27
De vågar inte vredga(*grr*) oss! Det blir utegångsförbud före.

Jag har kallats bananmannen...
https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fwww.kimballstock.com%2Fpix%2FCHI%2 F03%2FCHI_03_RK0056_03_P.JPG&f=1&nofb=1

Brofessorn
2020-04-24, 09:00
Du är betydligt mer kulinariskt lagd än mig tydligen. Flambering och att säga saker som "sous vide" är faktiskt rätt gaypretentiöst i min värld.

Nej Gaypretention.

Jag ska bjuda hem dig på sous-vide-flamberad-pizzadejt någon gång, så får vi se hur ogaypretentiös du verkligen är.

PureWhey
2020-04-24, 09:17
En dubbel inbakad Hawaii med extra ananas!

Lägg av.

Diomedea exulans
2020-04-24, 09:22
Du äter det ju med sked?

Fast det skvätter ju och har sig även när man äter med skeden.

Själv gillar jag inte frukten då den är för besk. *spy*

Bandid0
2020-04-24, 09:32
Nej.

Albatross.

Mental
2020-04-24, 10:09
Sats coronastängde mellan 12-26 mars, men valde sedan att öppna igen när spridningen blev värre? Jag hängde inte riktigt med på deras resonemang, men jag antar att de konstaterade att det blev dyrt att hålla stängt.

stridis
2020-04-24, 10:58
Fast det skvätter ju och har sig även när man äter med skeden.

Själv gillar jag inte frukten då den är för besk. *spy*

Lite väl besk ja.

Men prima tillfälle att visa hur hård man är, när den råkar skvätta i ögat.
#noreaction

Annars finns andra citrusfrukter, som pompelmus(lol, väldigt svenskt namn på pomelo).

PureWhey
2020-04-24, 11:38
Sats coronastängde mellan 12-26 mars, men valde sedan att öppna igen när spridningen blev värre? Jag hängde inte riktigt med på deras resonemang, men jag antar att de konstaterade att det blev dyrt att hålla stängt.

Dom ville spara pengar, men när resten av gymmen inte hängde på deras nedstängning och folk började byta gym ändrade dom sig.

Livet
2020-04-24, 12:27
Men prima tillfälle att visa hur hård man är, när den råkar skvätta i ögat.
#noreaction


1xCXbn4MTnk

trädgårdsmöbel
2020-04-24, 14:19
Jag ska bjuda hem dig på sous-vide-flamberad-pizzadejt någon gång, så får vi se hur ogaypretentiös du verkligen är.

Bara om jag på efterföljande dejt kan bjuda på en 100% straight rätt som fläskkotletter med potatisgratäng och brunsås.

EagleEye
2020-04-24, 15:02
Stänga? Mindre gym kommer gå i konkurs.

Kvar blir de stora gymkedjorna.

skyffelmördarn
2020-04-24, 15:57
Tror inte Tengan kommer stänga ner så mycket mer, då framstår det ju som att han hade fel och jag har inte fått nått sken av att han backar på vad han säger.

Ett Orm
2020-04-24, 19:50
Nja. Konka möjligen. Sen bidragsstartas.

Mandarin - jag älskar mandariner - jag kan inte ens köpa mandariner eftersom jag äter upp dem direkt.
Om se inte är fulla med kärnor dvs, då blir jag rasen och kastar dem i soporna.
Fast jag planterar nästan alltid en av kärnorna i en kruka och gror den så får den växa ett tag för att sedan dö där - utkonkurrerad av den andra växten. Hehehe

svenbanan
2020-04-24, 20:04
Vad är lockelsen med inbakade pizzor? Aldrig förstått det, känns bara som en deg. Man vill ju ha lite av den där baillardeffekten på skinkan och osten.

Det blir ju mer som en dubbelmacka istället för en open face smörgås. Dvs bröd både på ovansidan och undersidan, och brödet på toppen får ju också maillardreaktion.

Jag antar det är detta som är poängen iaf. Kanske också att man kan ha mer fyllning eftersom den inte kan rinna ut, och toppen ändå håller sig krispig eftersom fyllningen bara ligger och blöter ner undersidan.

svenbanan
2020-04-24, 20:29
Testat lergryta? Givetvis rockar jag med den hela tiden. Dock har jag inte testat sous vide, något som tydligen ska behålla smaken ännu mer. Vet du något om det? Tänker om man försöker sous vide-tillaga fyllningen, för att sedan flambera den för en fin liten yta med en eldkastare el. dyl.



Sous vide handlar om att tillaga (kött oftast) vid väldigt låg temperatur så man slipper att få de ytliga delarna välgräddade och torra när mitten precis gått från rå till medium rare. Dvs det handlar mest om temperaturreglering och att få köttet att inte torka ut. Sen ligger ju köttet i plastpåse vilket väl kanske (förutom att bibehålla fuktigheten) också kanske kan tänkas bevara lite smaker, men jag tror den delen av effekten är marginell. Man behöver inte heller hålla på och joxa med gasolbrännare eller dylikt för att bryna på ytan. Fördelen med detta, jämfört med stekpanna på högsta värme, är att det är lätt hänt att man värmer lite mer än bara ytan då man använder stekpanna. Då får man ändå en lite mer gråaktig och välstekt bit några millimeter in.

Jag har gjort sous vide i en kylväska en gång eftersom jag inte har någon sådan speciell doppvärmare och cirkulationspump. Det funkar hyfsat eftersom det ju blir som en stor termos som bibehåller temperaturen ett bra tag. Men man är tvungen att hålla lite koll på vattnet så det inte blir för kallt. Nu var det rätt länge sedan, men jag har för mig att jag kanske hällde ut ett par liter vatten en gång i timmen, och ersätte detta med lite varmare vatten. I normala fall sätter man ju termostaten på den temperatur man vill att köttet ska nå (typ 52C). På detta sätt blir ju köttet aldrig överkokt, eftersom vattentemperaturen inte är högre än köttets slutliga innertemperatur. Dock tar det ju rätt lång tid, iaf om man har stora köttbitar. Men när man gör i kylväska är ju vattnet aningen för varmt från början då man häller på det, och efter att det gått ett tag så är det lite för kallt. Så det blir ju inte exakt samma resultat. Men det går helt klart att få en biff att bli färdiglagad men ändå rosa hela vägen på detta sätt.

Diomedea exulans
2020-04-25, 08:35
Vad är lockelsen med inbakade pizzor? Aldrig förstått det, känns bara som en deg. Man vill ju ha lite av den där baillardeffekten på skinkan och osten.

Degighet är ju asnajs. Jag gillar kakor som har lite deg i mitten. Och degbakt bröd.

skyffelmördarn
2020-04-25, 08:41
Degighet är ju asnajs. Jag gillar kakor som har lite deg i mitten. Och degbakt bröd.

Enig, lövtunna pizzor är fan horribelt. Jag älskar sånna hemgjorda pizzor med mycket deg, samma sak med folk som gör paj så är det typ som att äta blåbärssylt. Det ska vara deg/smultäcke både över och under pajen.

Försvinn med den här skiten

https://mittkok.expressen.se/wp-content/uploads/2013/10/piefotolia_117753997_subscription_monthly_m1-700x700.jpg

Det ska se ut mera såhär

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSGx8FRAZLc6onNBCOWmA23cFH1ku5 QmzcMFZeFOLSLbaI2Ob5h&usqp=CAU