handdator

Visa fullständig version : Rabarberpaj


Snorkfröken
2004-05-15, 17:08
Fixade årets första rabarberpaj för ett par dar sen.. mums!

Pajdeg:
2 dl mjöl (jag körde 1 dl graham och 1 dl vetemjöl)
50 g minilätta
2 msk vatten

Fyllning:
2 dl lätt gräddfil (funkar kanske med kesella?)
1 ägg
Socker/sötningsmedel
Kanel
Rabarber

1. Fixa pajdegen som vanligt, tryck ut i en liten form (20 cm i diameter typ) och nagga den. Förgrädda ev. 5 minuter.

2. Blanda gräddfil, ägg, socker/sötningsmedel och kanel.

3. Häll fyllningen i pajskalet, strö på rabarbern och sätt in i ugnen (175-200 grader). Efter ca 30 minuter är underverket klart att avnjutas.... med vaniljkräm förstås!

Enjoy,
Snorkfröken

WHITEFOLKS
2004-05-17, 23:43
rabarberpaj är definitivt en utav mina favoriter.. härligt med syrligheten mot vaniljsås eller glass mmmmm...:eating: :eating:

skaparn
2004-05-18, 18:50
Du gjorde alltså pajdegen med minilätta!!?? Med framgång dessutom antar jag.... Trodde det var så mycket andra ämnen än fett i lättmargariner så att det inte skulle gå. Till exempel steka med minilätta är bara att glömma.

Bra tips var det, ska nog prova och servera någon gång då lite nyttigare efterrätter efterlyses, vilket är ganska ofta numera.

supremo
2004-05-18, 19:04
Detta recept e rätt gott också:

Rabarberpaj i Mikron
Ingredienser:
• Rabarber
• Potatismjöl
• Drygt 1½ dl strösocker
• 2 dl Havregryn
• 1 msk kanel
• ca 2 msk sirap
• ca 75 g skivat margarin (går att minska)

Tillagning:
• Lägg rabarber i en form
• Strö på lite potatismjöl och strösocker
• Blanda Havregryn, strösocker och kanel i en skål och strö det över rabarbern
• ”Ringla” sirap över
• Lägg på margarin
• Kör på full effekt i ca 8 minuter

Serveringstips:
• Vaniljglass, vaniljsås, el dyl.

Riktigt gott och passar om man akut blir sugen på rabarberpaj :eating:

AFanatic
2004-05-18, 20:30
You need:

rabarber att fylla en form med
1 dl vetemjöl
2 dl socker
smör


Smöra en form, fyll med rabarber (äpplen går oxå bra), blanda socker och mjöl i en skål. Häll över rabarberna så att dessa täcks. Nu kommer det smaskiga...
Skiva smör (fördelaktig med en osthyvel här) och täck över hela pajen.


Ugnen 200 grader tills det har bildats en ljusbrun skorpa. Blir lite knäckig...

Serveras med vaniljsås ädelvisp etc.

Enjoy!

Snorkfröken
2004-05-19, 07:29
Mums, nu blir det nog att pröva era andras recept också. Rabarbern är ju bara SÅ ljuvlig nu.

Skaparn: Jo, jag gjorde faktiskt degen med minilätta och jag tyckte det blev helt ätbart :) Ingen av gästerna klagade heller; eller kanske de inte vågade... ;) En annan möjlighet är att använda kesella,så att man tar ett vanligt pajdegsrecept och byter ut hälften av fettet med kesella.

/Snorkis

supremo
2004-05-19, 07:40
Originally posted by Snorkfröken
Ingen av gästerna klagade heller; eller kanske de inte vågade... ;)
En bieffekt av att vara stor och stark ;)

Snorkfröken
2004-05-19, 12:44
Originally posted by supremo

En bieffekt av att vara stor och stark ;)

Hehe, om det ändå vore så väl... Men, det är det jag strävar efter i alla fall och jag skall tamme tusan få till det :kickass:

/Snorkis