handdator

Visa fullständig version : bilsemester i Tyskland


DonFlex
2019-07-06, 17:55
Ska på måndag morgon åka i väg en vecka och bila runt i Tyskland, när jag läste att man måste ha en miljödekal i vindrutan för att få köra in i många städer. Detta hade jag inte tänkt på. Jag har en förmånsbil från mitt arbete och har inte tillgång så snabbt till registreringsbevis etc. som man måste ha för att få ut ett sådant. Är det någon som har erfarenhet av att bila i Tyskland och Berlin i någorlunda närtid, då detta system är relativt nytt? Det jag hittade var en kopia (från kopiator) på del 1 av registreringsbeviset.

- Räcker det med del 1 och räcker det med en kopia? Det står företagets namn som ägare till bilen (tänkte ev. svänga förbi en besiktningsstation i Malmö på morgonen som enligt hemsidan kan utfärda dessa..)

- Ska man skita i det hela och hoppas på att farbror blå inte stoppar och bötfäller en när man kör i en sådan miljözon (vårt hotell ligger i en sådan zon i Berlin) När man väl parkerat vid hotellet åker man ju inte runt med bilen i Berlin.

Tacksam för erfarenheter ..

Gregow
2019-07-06, 19:05
Har bilat runt mycket i Tyskland men aldrig hört om miljözoner tidigare. Kanske haft tur eller så är det nytt sedan ett par år tillbaka.

Fullständigt registreringsbevis i original är alltid en bra idé att ha med. Vad jag vet är det inget krav i Tyskland men det lär inte vara ett snack du vill ta med polisen om du blir stoppad. I många länder är det ett måste att ha med.

DonFlex
2019-07-06, 19:58
Har bilat runt mycket i Tyskland men aldrig hört om miljözoner tidigare. Kanske haft tur eller så är det nytt sedan ett par år tillbaka.

Fullständigt registreringsbevis i original är alltid en bra idé att ha med. Vad jag vet är det inget krav i Tyskland men det lär inte vara ett snack du vill ta med polisen om du blir stoppad. I många länder är det ett måste att ha med. jag hinner inte ordna med ett regbevis.