Visa fullständig version : Potatissallad
Callister
2004-05-12, 17:35
Jag har nån här hemma med 21 g fett per 100g, är det mycket?
Tipsa gärna om det finns nyttigare potatissallads produkter, och sen: är potatissallad skit mat eller är det medel eller bra? :D
bubbleman
2004-05-12, 17:48
Vad tror du? Mer än en femtedel fett... Knappast några mängder fleromättade fetter heller.... Skräp skulle jag säga.
Potatissallad:
- Nåt vitt krämigt typ minifraiche, gräddfil, yoghurt och kesella eller liknande
- Kall kokt potatis i mindre delar
- Hackad purjolök och tärnat äpple
- Nåt grönt typ gräslök är gott
- Kryddor typ salt, peppar, oregano, basilika
- Skvätt olja och en skvätt balsamicovinäger
- Ev. kapris om man orkar/har hemma :)
DET blir gott! Gör egen!
Godast är ju fransk potatissallad med kapris, rödlök och olivolja!
King Grub
2004-05-12, 18:08
Potatissallad: alldeles utmärkt mat. Super-duperlångsamma kolhydrater, och fettet kan vara av hur bra kvalitet som helst, särskilt om man rör ihop den själv. Mängden fett i sig är inget att vara rädd för.
Styrkebyggare
2004-05-12, 18:18
Originally posted by King Grub
Potatissallad: alldeles utmärkt mat. Super-duperlångsamma kolhydrater, och fettet kan vara av hur bra kvalitet som helst, särskilt om man rör ihop den själv. Mängden fett i sig är inget att vara rädd för.
Vad är det som slöar ner GI´t så mycket? Potatis brukar ju inte vara nån höjdare i dessa sammanhang.
King Grub
2004-05-12, 18:21
Originally posted by Styrkebyggare
Vad är det som slöar ner GI´t så mycket? Potatis brukar ju inte vara nån höjdare i dessa sammanhang.
Nedkylningen! Nykokt potatis med ett GI på 80-85 som får svalna hamnar på 30-35. Med potatissalladens fett är du nere på runt makalöst låga 20 i GI.
Originally posted by bubbleman
Vad tror du? Mer än en femtedel fett... Knappast några mängder fleromättade fetter heller.... Skräp skulle jag säga.
Ganska mycket fleromättat fett faktiskt. Fettet i potatissallad kommer ju ifrån grädde och majonäs gjord på raps eller sojaolja.
Gör man potatissalladen själv går det ju att ersätta grädden med Kessella istället.
Originally posted by Sverker
Gör man potatissalladen själv går det ju att ersätta grädden med Kessella istället.
Ingen grädde, ingen majonäs utan bara Bechamelsås. :eating:
Har inte en tanke på om det blir "nyttigare" iofs men gott är det. :D
Originally posted by Yooo
Godast är ju fransk potatissallad med kapris, rödlök och olivolja!
Håller helt och fullt med, fransk är godast och man kan
göra den enkelt själv. Ta fram gårdagens potatis, skiva
lägg i lök, häll på vinäger + olja, och persilja. Yummi, kan äta
hur mycket som helst av detta. komplettera med hästkött, rostbiff, skinka, kycklingfile mm.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.