handdator

Visa fullständig version : Vilket stjärntecken är du och stämmer du överens?


Akerhage
2019-03-07, 19:16
Inte för att jag tror på dagliga horoskopet särskilt mycket, men tycker att astrologi kan vara ganska intressant.

Beskrivningarna för varje stjärntecken är från http://www.stjärntecken.se/ där man också kan gå in för att få lite tarotkort. De korten stämde faktiskt överens väldigt mycket på mig just nu.

Vilket stjärntecken är du? Kryssa i ditt alternativ.

Hur väl stämmer du in på ditt stjärntecken.

Skalan är på fråga 13-17.
13. Stämmer inte alls.
14. Stämmer lite.
15. Stämmer något.
16. Stämmer bra.
17. Stämmer väldigt bra.

Vilket stjärntecken är du?
1. Vädur: Varm, entusiastisk, social, känslosam, stressad, impulsstyrd, aggressiv
Element: Eld
Vem är väduren?
Väduren är ett energiknippe med förmåga att gör och vara överallt på samma gång. Förmodligen har det och göra med att väduren styrs av Mars. De är entusiastiska och varma, samtidigt som de kan var egenkära och självupptagna. Det finns ett gammalt uttryck som lyder "Inget är så nära som tvärt om". Lite så går det att beskriva denna ombytliga varelse. Värmen och omtanken om andra kan snabbt bytas mot rent egenintressen. Lite elakt kan man jämföra vädurens sinnelag med ett barns. De är öppna, entusiastiska och varma samtidigt som de kan vara väldigt individualistiska och tjuriga.

Väduren är en social varelse som älskar att träffa andra och blir ofta omtyckta i stora sällskap. Andra kan uppleva väduren som ett trevligt tillskott på festen då de får alla andra att må bra. Även här är dock väduren ombytlig. En vädur som tillåts vara festens mittpunkt har mycket att bidra med och kan vara häpnadsväckande generös. Får däremot inte väduren ta den plats hen så gärna vill ha kan humöret vända fort och övergå till raka motsatsen.

Väduren står i kontakt med sina känslor vilket är en tillgång för det mesta. Baksidan är att den känslosamma väduren kan vara lätt att kränka. Väduren har nära till ilska, precis som alla andra känslor, och har svårt att hantera en dålig relation. Ibland kan väduren framstå som en smula barnslig. Öppenheten och entusiasmen blandas med impulsivitet och egoism. Ilskan kommer fort och lägger sig lika snabbt.

Väduren har en naturlig ledarförmåga. Kanske hänger det ihop med ett gott självförtroende och energin. Väduren har svårt att finna sig i en situation där någon annan håller i trådarna. Det är dock inte fel att låta en vädur leda då de kan vara uppfinningsrika och ständigt är igång. Tyvärr kan det slå över i ett stressbeteende eller en destruktiv rastlöshet. Om stressen inte slår till kan väduren få andra med sig. Den sociala kompetensen kommer väl till pass i ledarrollen som väduren gärna tar på sig.

Var hittar du väduren?
De väljer gärna utmanande yrken som innefattar en ledarposition. Kofi Annan är en person som väl representerar vädurens egenskaper. Knappats går det att hitta ett yrke som stämmer bättre än att vara FN:s generalsekreterare. Björn Skifs är en bra svensk representant för stjärntecknet. Kändisskap och en fartfylld miljö attraherar den bekräftelsekrävande väduren. Personer födda i detta stjärntecken älskar utmaningar och hatar vardagslunken. Stordåd, ständigt nya utmaningar och bekräftelse för ett väl utfört arbete är det som får en vädur att bra. De har gärna tusen projekt på gång samtidigt men är inte alltid så bra på att slutföra. Kanske är väduren bättre på att vara en idéspruta än en förvaltare

2. Oxe: Envis, beskyddande, lojal, tålmodig, uthållig, stabil, praktisk, realistisk
Element: Jord
Vem är oxen?
Oxen är en egensinnig individualist som inte låter sig rubbas i första taget. Det tar ett tag att få en oxe på sin sida men den som har turen att lyckas har fått en vän för livet. Oxen har en förmåga till trofasthet och lojalitet. Det är inte någon person som hetsar upp sig utan vet att ta det med ro. De älskar det goda livet och tar gärna för sig av vad som erbjuds. Oxen vet att uppskatta skönhet och omger sig gärna med vackra saker. Känslan för skönhet och den jordnära personligheten gör att oxen ofta är estetiskt lagd. Det kan också finnas en kärlek till att odla jorden och det som växer.

Det som är mest framträdande hos oxen är viljan att bygga och förvalta. De har ett stort behov av trygghet och regelbundenhet. I kombination till trofasthet och lojalitet blir det en person som är bra att hålla i handen när världen skakar. Oxen tänker gärna praktiskt och realistiskt. De tar sällan onödiga risker och gillar inte stora förändringar.

I en relation är oxen kärleksfull om något återhållsam med sina känsloyttringar. När det väl gäller kan de vara romantiska och omtänksamma. Oxen trivs bäst under sin korkek. Finns det någon där att dela tillvaron med blir allt så mycket bättre. Viktigt att komma ihåg är att oxen inte är rolig att ha och göra med när ilskan tar över. De kan vara snarstuckna, långsinta och glömmer sällan en oförrätt. Har du blivit osams med en oxen får du helt enkelt skylla dig själv. Livet kan bli riktigt jobbigt om du inte ber om ursäkt i tid.

Var hittar du en oxe?
De lugne, praktiske, oxen finner du knappast i en Ferrari. Snarare en extra komfortabel SUV med all extra utrustning. De gillar att ha det bra och att känna fast mark under klövarna. Vanliga yrken kan vara sådant som är konstnärligt och kreativt. Det kan röra sig om allt från florist och konsthandlare till målare. Den skapande naturen kan också göra att oxen väljer någon form av skapande hantverk t.ex. snickare eller trädgårdsmästare. Adolf Hitler föddes i oxens tecken. Som bekant inledde han sin tidiga karriär som konstnär och ville helst av allt bara måla tavlor. Tyvärr gick det inte riktigt som han tänkt sig med känt resultat. Ironiskt nog var även Lenin oxe och även han hade en skapande ådra med ett stort författarskap att uppvisa. Karl Marx är en annan känd oxe med ett långt författarskap bakom sig. Listan över stora konstnärer går att göra lång. William Shakespear, Lars von Trier och Salvador Dali för att nämna några. Sid Vicious kanske inte kan räknas till de stora konstnärerna men borde få några poäng för originalitet.

3. Tvillingarna: Kvick, kommunikativ, ytlig, nyfiken, självständig, modig, impulsiv, stressad
Element: Luft
Vem är tvillingen?
Symboliken med tvillingarna är den dubbla personligheten. De kan vara begåvade, kvicktänkta och anpassningsbara. Till de mindre smickrande egenskaperna hör ytlighet, rastlöshet samt en förmåga att ej slutföra saker. Tvillingarna av vanligtvis nyfikna och älskar att prata med folk. Ett fördomsfritt och öppet sinne är ofta en tillgång i olika sociala sammanhang. De är goda kommunikatörer och älskar att berätta. Samtidigt kan de vara ytliga och motsägelsefulla. Även om tvillingarna älskar att prata och träffa nya människor finns inget genuint intresse. Den nyfikenhet som uppvisas är flyktig och letar hela tiden efter något nytt. De kan vända snabbt och anpassa sig efter nya situationer. Omgivningen kan uppfatta beteendet som att "vända kappan efter vinden".

De är väldigt diskussionsbenägna och ger sig gärna in i debatter. Energin och intelligensen känns ungdomlig och frisk men kan vända snabbt. Tvillingarna har inte ork att föra en diskussion till sitt slut utan går fort över till något annat. Inte sällan byter de åsikt vilket framstår som obeslutsamt eller oengagerat. Denna kombination av egenskaper gör att de är bra på att lägga fram idéer men inte lika bra på att genomföra. Tvillingen är perfekt att ha med i ett projekts uppstart men kan vara sämre på att driva saker mer långsiktigt. Det kräver tålamod och planering som tvillingen tyvärr inte har.

Den sociala begåvningen är tvillingarnas största tillgång. Omgivningen upplever tvillingarna som humoristiska och fartfyllda. Det motsatta könet dras gärna till tvillingarna men blir ofta besvikna. Tvillingarna är bra på ytliga relationer och korta förbindelser men har svårt att binda sig. Hur engagerad en tvilling än kan verka i början så svalnar intresset snabbt. Tvillingens ungdomliga personlighet har baksidan att de ofta är omogna. De har därför svårt att axla ansvaret det innebär att vara i en relation och ha familj. Kombinationen med att ha svårt för ansvar samt den sociala begåvningen gör tvillingen benägen att ha flera relationer igång samtidigt.

Dualismen i personligheten kan också visa sig genom en explosiv aggressivitet. Fysisk aggressivitet från en tvilling, som annars är väldigt trevlig, kan chocka omvärlden men hör till personligheten. Kvinnliga tvillingar blir sällan fysiskt aggressiva men kan vara häpnadsväckande kreativa i sina metoder för att ställa till skada.

Var hittar du tvillingarna?
Över allt där det händer mycket saker och allt går fort. Framförallt yrken inom media och kommunikation attraherar tvillingarna. Även yrken som medför mycket resor och snabba byten kan vara populära bland tvillingarna. Föga förvånande är den brittiske kändiskocken Jamie Oliver född i tvillingarnas tecken. Så är även Kristian Luuk och Tage Elander. En tvilling väljer sällan ett yrke som är monotont och inte ger många tillfällen till sociala kontakter. De trivs bäst i händelsernas centrum och missar sällan en chans att placera sig där. En tvilling som hamnat i helt fel yrke kan bli snarstucken och inåtvänd.

4. Kräftan: Föräldern, beskyddaren, bevararen, den trofaste, den lojale & sympatiske
Element: Vatten
Vem är kräftan?
I naturen är kräftan en stark och tuff varelse. Kräftan är hård på utsidan och mjuk på insidan. Så skulle det också gå att beskriva de som är födda i kräftans tecken. De tar gärna på sig rollen som den stabile beskyddaren, föräldern och bevakaren. I denna roll är det naturligt att ha ett ganska hårt skal då det kan bli nödvändigt att visa vem som bestämmer. Under den tuffa ytan döljer sig ett varmt känsloliv nära förknippat med föräldrarollen. Vad kräftan helst vill har och gör allt för att uppnå är ett harmoniskt familjeliv. Familjen betyder allt och lite till för den varma kräftan. Även manliga kräftor kan ha väl utvecklade moderliga drag. Det ska kanske inte tolkas som att kräftan behöver vara kvinnlig men även den manliga kräftan är definitivt i kontakt med sin feminina sida. Som alla vattenlevande varelser påverkas kräftan av månen. Kräftan är alltför försiktig och ansvartagande för att ge sig ut och yla mot himlen när det blir fullmåne men kan uppvisa förändringar i humör. Till det negativa hör att kräftan ibland kan vara lite för känslig. Kräftan blir lätt stött och har stort behov av bekräftelse. Självförtroendet är inte alltid på topp och många kräftor brukar vara lite för vuxna (läs tar sig själva på för stort allvar).

Viljan att beskydda och bevara göra att kräftan är bra på att förvalta saker. Kräftan ser värdet av det förflutna och är ofta intresserad av historia. Kanske är det så att den känsliga kräftan finner en viss trygghet i det förflutna. Genom att blicka bakåt kan hon finna ro och skapa mening i sin tillvaro. Glöm dock inte att kräftan också kan vara synnerligen lättkränkt. Dåliga skämt om kräftans familj (framförallt mamma) är knappast uppskattat. I värsta fall kan de hårda klorna komma fram och bjuda på elaka tjuvnyp.

Var hittar du kräftan?
Typiska yrken för kräftan är sådant som rör omvårdnad och ordning t.ex. sjuksköterska, polis, lärare eller kurator. Inte sällan kan du också finna kräftor i bevarande yrkesroller exempelvis historiker, arkivarie eller arkeolog. Per Moberg är född i kräftans tecken. Visserligen har han inte valt något omvårdande yrke men är definitivt i kontakt med sin feminina sida. Att han en god känsla för ordning och reda samt att han gärna omger sig med familjen vet alla som sett "Vad blir det för mat?". En annan känd kräfta är Michael Phepls. Att han trivs bra i vatten är det knappast något tvekan om. Även han gillar att omge sig med sin familj och de sitter alltid på läktaren när han tävlar. Laila Freivalds är förmodligen inte i samma kontakt med sin feminina sida som varken Phelps eller Moberg. Men hon är definitivt en kvinna som värnar om sitt hem. Trots ett hårdnackat motstånd mot utsäljning av hyresrätter köpte hon gärna loss sin egen bostad när tillfället gavs.

Om du söker en kräfta kan det vara en bra idé att börja söka på närmsta bilblotek, sjukhus eller polisstation. Ett annat hett tips kan vara en simbassäng, i duschen eller vattenpöl.

5. Lejonet: Storsint, kärleksfull, viljestark, svarsjuk, ledare, trofast, plikttrogen
Element: Solen
Vem är lejonet?
Lejonet är den stolta, starka ledargestalten. Lejonet symboliserar makt, kunglighet och dominans. De är passionerade, romantiska och älskar att bli bortskämda. Lejonet har också en stor förmåga att ta hand om sina nära och kära. Mot de sina kan lejonet visa generositet, kärlek och omtanke. Det finns dock en viss risk att kärleken i kombination med stoltheten och viljan att stå i centrum går till överdrift. Lejonet kan då uppvisa sämre egenskaper t.ex. svarsjuka, arrogans eller småsinthet.

Mest av all njuter lejonet av andras beundran. Längtan efter andras bekräftelse kan vara en stark motor. I vissa fall kan det leda till positiv tävlingsinstinkt eller ambition. Det kan också övergå i ett sämre beteende från lejonets sida om behovet av beundran inte tillfredsställs. Ett obekräftat lejon kan ställa till med mycket oväsen för att få den efterlängtade uppmärksamheten.

Lejonets rätta element i solens glans. De har inget emot att visa upp sig inför allmän beskådning. Allt som görs ska göras i stor stil och gärna något dramatiskt. Lyx och överdåd är inte främmande för ett lejon. Inte heller generositet mot omgivningen när andan faller på. Till lejonets natur hör ett gott självförtroende. Med det kommer både en vilja och förmåga att leda andra. Baksidan är att det goda självförtroendet kan gå över i ren egoism och ett evigt sökande efter smicker. I en relation är lejonet sexigt, passionerat och livsbejakande. De älskar det goda livet och delar gärna med sig. Lejonet har en oöverträffad förmåga att ge kärlek, trofasthet och omtanke till andra. Lejonet förväntar sig dock det samma tillbaka och har en outsläcklig kärlekstörst.

Var finner du lejonet?
Vill du finna ett lejon bör du leta på ett ställe där det fodras ledarskap. Lejonet trivs inte med att sätta sig längst bak i bussen och blir väldigt missnöjt när så sker. Exempel p å yrken kan vara alla former av chefspositioner. En del lejon dras till maktpositioner inom näringslivet, det militära eller polisen. Andra väljer yrken som innehåller ett visst mått av lyx och stil exempelvis media eller mode. Jennifer Lopez och Stanley Kubrick är två välkända och framgångsrika lejon. Även Dag Hammarskjöld och Barack Obama föddes i lejonets tecken.

6. Jungfrun: Blyg, självmedveten, analytisk, produktiv, kritisk, föränderlig
Element: Jord
Vem är jungfrun?
Som namnet på stjärntecknet antyder är jungfrun oskulden personifierad. Personligheten hos jungfrun är dock dubbelbottnad och hon kan vara allt annat än oskuldsfull. Till de mer utmärkande dragen hör en starkt analytisk sida. Jungfrun är en metodisk perfektionist som älskar struktur och ordning. Forskning och naturvetenskap ligger nära tillhands då det tillfredsställer grundläggande behov i personligheten.

Att befinna sig i relation med en jungfru är ofta komplicerat. Hon har en tendens att överreagera och känslomässiga kriser hör till vanligheterna. Begreppet "Dramaqueen" ligger nära till hands. Framförallt om partnern misslyckas med att få jungfrun att känna sig älskad och behövd. När allt är bra i relationen kan jungfrun bli en fantastisk livskamrat. Till det yttre är hon inåtvänd och tillbakadragen. Hon har en tendens att överanalysera sina relationer och kan agera överdrivet försiktigt. Men under den analytiska ytan döljer sig en varm och kärleksfull person. När det gäller relationer är hon lika beslutsam som i allt annat. Hon tar sig gärna tid att odla relationen och lägger ner det arbete som behövs. Jungfrun är lika noggrann i sitt val av partner som i allt annat. Hon ställer höga krav på sig själv såväl som sin omgivning. Den som äktar en jungfru måste kunna leva upp till den höga kravbilden utan att bli nedslagen. Blir relationen lyckosam är jungfrun en utmärkt och pålitlig partner. Det är definitivt en person att lita på när livet blir jobbigt.

Jungfrun har enorma resurser av energi. Det är inte alltid helt uppenbart då hon är stillsam till sin natur. Det viktiga är att hon finner bra sätt att få utlopp för sin energi och kreativitet. I annat fall finns det risk att hon vänder sin styrka på fel håll och fokuserar på fel saker. En jungfru som blir inåtvänd kan finna fel och brister som egentligen inte finns. I värsta fall kan det resultera i egoism och hypokondri. Det hänger ihop med en förmåga att ställa orealistiska krav på sig själv och den egna förmågan.

Hon kan driva ett projekt till sitt slut och se till att var aspekt är perfekt. Trots sin energi och sitt sinne för detaljer gillar inte jungfrun att befinna sig i centrum. Jungfrun har inget större behov av bekräftelse och låter gärna någon annan ta åt sig äran för arbetet. Istället för att placera sig i rampljuset efter ett avslutat projekt skyndar hon vidare till nästa. Jungfrun kanske inte är en kreativ idéspruta men definitivt en person att lita till när något måste slutföras.

Var hittar du jungfrun?
Jungfrun hittas vanligen i yrken som kräver känsla för struktur och organisation. Det kan gälla ett stort antal yrkesgrupper t.ex. forskare, lärare, ekonom, revisor eller statistiker. Oavsett vilket yrke hon väljer är hon en god arbetskraft då det inte ligger i jungfruns natur att lämna något halvfärdigt. Projekt som startas slutförs och gärna till perfektion. Golflegenden Arnold Palmer är en god representant för detta stjärntecken. Så är även vår egen Daniel Westling.

Akerhage
2019-03-07, 19:19
7. Vågen: Förälskelse, charm, obeslutsamhet, förföriskhet, diplomati, social kompetens
Element: Luft
Vem är vågen?
Det som mest utmärker vågen är närheten till förälskelse. Vågen är en varelse som behöver kärlek och närhet, helst i ett varaktigt förhållande. De trivs inte med ensamhet och finner snabbt en ny relation om de blir ensamma. Då vågen har en utmärkt social kompetens och älskas av alla är det sällan särskilt svårt. De är som bäst i sällskap med andra och älskar att umgås. Vågen är också ofta mycket vacker att beskåda och vet att klä sig rätt. För det motsatta könet är vågen ofta oemotståndlig i sin charm. En våg som är singel kan byta partner ofta men i en relation är de trogna. Vågen eftersträvar en stor familj och har starka familjevärderingar.

Vågen symboliserar balans och diplomati. De flesta uppfattar vågen som lätt att ha med och göra. Vågen inger förtroende och trygghet. Inte så förvånande återfinns många födda i detta tecken på höga poster inom militären. Vågens känsla för diplomati och organisation, den sociala kompetensen samt sinnet för att delegera passar väl i en sådan tjänst.

Till vågens sätt att vara hör kompromissandet. Vågen vill gärna lösa konflikter och finna en balans i alla relationer. Det kan ibland slå över till ren manipulation eller att vågen tar till ojusta metoder för att nå sitt mål. Även om tanken, från början var god, kan det resultera i att vågen tappar greppet om sig själv och sitt beteende. Den sociala kompetensen kan också bli fel ibland. Vågen kan uppfattas som velig och har svårt att ta självständiga beslut. De söker gärna andras stöd och bekräftelse vilket kan uppfattas som osäkert.

Förutom social begåvning och ett sinne för diplomati utmärker sig även vågen med sin törst efter kunskap. Denna nyfikenhet är förmodligen roten till viljan att träffa andra människor. När vågen inte är upptagen med umgänge slukar hen böcker och filmer med stor aptit. Den teoretiska sidan hos vågen tar ofta överhanden vilket gör att hen opraktisk. Överhuvudtaget är materiella och världsliga ting av underordnad betydelse. Det är viktigare med relationer och teorier än praktiska hänsyn.

Var hittar du vågen?
Vågen står att finna i olika typer av yrken. Det är dock ovanligare med praktiska yrken då vågen föredrar att arbeta aktivt med sitt intellekt. Sinnet för diplomati och organisation kan föra vågen till politiken, det militära eller näringslivet. Vågen kan också välja branscher som sysselsätter sig med skönhet, lyx och estetik. Makarna Catherine Zeta-Jones och Michel Douglas är båda födda i detta tecken. Oavsett vilken väg vågen väljer finns goda förutsättningar att lyckas. Vågen har alla de egenskaper som krävs för att göra en bra karriär inom många områden. Det finns dock en risk att kraven karriären medför kommer i konflikt med privatlivet. Allt handlar om att finna en bra balans.

8. Skorpionen: Intensiv, svarsjuk, passionerad, tystlåten, intensiv, lojal, modig, stark
Element: Vatten
Vem äv skorpionen?
Det som mest utmärker skorpionen är passion. Skorpionen har en förmåga till intensitet och passion som är sällsynt. En skorpion kastar sig in i en relation utan någon som helst eftertanke. De tar också relationen på stort allvar och ger sin partner all tänkbar uppmärksamhet. Föremålet för kärleken kan bli överväldigad av skorpinonens känsloyttringar. Baksidan är att det är svårt för partnern att besvara skorpionens intensiva kärlek. Om skorpionen känner att kärleken inte besvaras i tillräcklig utsträckning kan det leda till svarsjuka och dramatik. Skorpionen är hemlighetsfull av naturen vilket inte alltid är det bästa i en relation. Ofta blir det upp till partnern att finna vägar ur problem.

Till skorpionens främsta kännetecken hör mod och styrka. De är också hemlighetsfulla och trivs i det fördolda. Skorpionen har sällan ett behov av att stå i fokus. Istället kan de finna njutning i att ikläda sig rollen att vara den som håller i trådarna. Det ligger en känsla av överlägsenhet i att manipulera och iakttaga andra. De är också mycket duktiga på att läsa andra människor och gillar att studera sin omgivning.

Skorpionen är oftast lugn på ytan och visar sällan sina känslor. Vad som sker under det hårda skalet är dock en helt annan sak. Som alla vattentecken är skorpionen känslig. Passionen och intensiteten som döljer sig där är en oerhörd kraft. Skorpionen hyser heta känslor som kärlek och hat i lika stora delar. Till personligheten hör ett drag av "allt-eller-inget". Sexlusten är outtömlig precis som törsten efter kärlek. Om kärleksbehovet ej går att tillfredsställa kan skorpionen gå helt upp i hatiska destruktiva känslor. Extra farligt är det då skorpionen har en sökande personlighet som gärna letar efter en "högre mening". En passionerad idealist kan vara lika underbar som farlig.

Var finner du skorpionen?
Den undersökande personligheten kan tillfredställas som forskare, hemlig agent, polis, detektiv eller journalist. En del väljer en mer sökande bana t.ex. präst eller psykolog. Oavsett yrkesval kommer skorpionen att gå in för rollen med passion och hetta. Föga förvånande var Martin Luther född i skorpionens tecken. Han var visserligen ingen James Bond men definitivt en passionerad idealist. Ryktet säger också att han inte levde som han lärde utan gärna höll sig med ett stort antal älskarinnor. Vår egen Dolph Lundgren med bakgrund som kemist måste ha en god analytisk förmåga. Stark ser han definitivt ut att vara och med tanke på att han levde med Grace Jones ett antal år måste han också haft stor sexuell aptit.

Skorpionen väljer sällan ledande roller men kan ändå fungera bra där om förutsättningarna är de rätta. Med sin medfödda förståelse för sociala strukturer och hur folk fungerar kan skorpionen bli en utmärkt chef. För egen del har skorpionen inget större behov av bekräftelse utan kan nöja sig med att själv få använda sina skarpa förmågor.

9. Skytten: Ärlig, generös, idealistisk, optimistisk, överdrivande, entusiastisk, sökare
Element: Eld
Vem är skytten?
Skytten brukar avbildas med en pil. Symboliken är att skytten är den konstanta sökaren. Ibland söker skytten efter sanningen ibland efter en onåbar vision. Sökandet kan göra att skytten fastnar i ett mönster av att alltid söka efter det "gröna gräset på andra sidan". Det kan också vara något positivt då skytten är öppen för föränderlighet och inte räds att driva saker framåt. En av skyttens mest beundransvärda egenskaper är en naturlig optimism och entusiasm. Nya projekt är aldrig för stora eller för svåra. Allt går att göra med viljans hjälp. Kanske kan det ställa till en del trassel när målen blir för luddiga eller hamnar för långt ifrån verkligheten. Men oftast är det säkert bra då skytten upplevs som drivande och positiv. En typisk egenskap för skytten är att det går lätt att påbörja saker men det är inte lika enkelt att driva hela vägen i mål. För att fortsätta med samma sak under en längre period är svårt för den ombytliga skytten som hela tiden söker nya djärva mål. Därmed går det att kalla skytten för en utmärkt idespruta men en usel förvaltare.

Skytten älskar sin frihet och är mycket aktiv. De vill gärna få fram sin åsikt och söker hela tiden utlopp för sin inre rastlöshet. Det är svårt att ha tråkigt tillsammans med en skytt men de är inte alltid bra på långsiktiga relationer. Vardagslivet upplevs som tråkigt och betungande. Skytten kan då känna sig bunden och ger sig ut på egna äventyr som inte alltid är förenliga med familjeliv. Skytten trivs bäst i en föränderlig, fartfylld miljö. Sport och friluftsliv passar bra och de deltar gärna där det händer saker. Av naturen är de varma, generösa och entusiastiska. Kärlek och äventyrlighet blandas gärna med varierande resultat.

Var hittar du skytten?
I alla händelserika miljöer kan du hitta en skytt. De befinner sig gärna i händelserna centrum och lever gärna som om var dag var den sista. Lämpliga yrken kan vara det mesta inom idrott men även yrken med anknytning till natur och djurliv. Många skyttar dras också till yrken med en "inre" äventyrlighet som låter dem ta ut svängarna. T.ex. författare, filosof eller präst. En intressant representanterna var den amerikansk-kinesiske skådespelaren Bruce Lee. Vår egen Ola Rapace är också skytt och även han en god representant.

10. Stenbocken: Tillbakadragen, blyg, trogen, pliktkänsla, ambitiös, lojal
Element: Jord
Vem är stenbocken?
Som person kan stenbocken verka blyg och inåtvänd. Inte sällan har stenbocken en pessimistisk syn på saker och ting vilket kan verka tråkigt i omgivningens ögon. En stenbocks pessimistiska syn på världen riskerar att förvärras med åldern. Ett av de mest grundläggande dragen hos stenbocken är förmågan att prestera. De kan satsa allt på karriär och framgång, ibland på privatlivets och den egna lyckans bekostnad. De kan vara enormt ambitiösa och även envisa i sin strävan. Ibland kan de bli så instängda i sina ambitioner att de helt tappar intresset för omgivningen. Till naturen är de försiktiga och reserverade men de kan också öppna upp om de hittar rätt person. En stenbock som väl gett sin kärlek är något av det mest lojala som går att finna. Relationen till andra är viktig för stenbocken som är i stort behov av bekräftelse från för att stärka upp självförtroendet. En partner som förstår stenbockens behov av bekräftelse och att få prestera kan få uppleva en fantastiskt relation. Samma sak går att säga om det motsatta. Om stenbocken misslyckas med att kombinera arbete med familj och inte får någon bekräftelse kommer det att uppstå problem.

Ett viktigt personlighetsdrag är självständighet. Förutom en bekräftande partner har inte stenbocken så stora behov av ytliga relationer. En stenbock har sällan särskilt många vänner men håller hårt i de som finns. Stenbocken trivs med sitt eget sällskap utan är trygga i sig själva. Till sin natur är de praktiskt lagda och vet att hårt arbete lönar sig. Den starka viljan i kombination med tron på den egna förmågan gör att de kan driva projekt i hamn hur tungt det än verkar vara. Stenbocken blir inte rik genom ett snabbt klipp. De bygger sina förmögenheter över lång tid och genom ihärdigt arbete. Många gånger kan stenbocken uppfattas som traditionell och gammaldags. De är plikttrogna stolta och ansvarstagande. Inte sällan verkar de äldre än de är då de har svårt att släppa kontrollen och bara roa sig.

Till stenbockens sämre sidor hör att de kan var något melankoliska. Ofta hänger det ihop med de höga krav de ställer på sig själva. Stenbocken avskyr att verka svag och vill inte vara beroende av någon annan. De skyddar sig mot detta genom jakt på framgång och pengar. Att ha en god ekonomi är viktigt då det är basen för deras trygghet.

Var hittar du stenbocken?
Stenbocken dras till karriärsyrken t.ex. affärsman, politiker eller statlig tjänsteman. De föredrar också yrken som ger belöning efter hårt arbete. Stenbocken är ingen risktagare utan väljer kalkylerade risker när möjligheten ges vilket också syns i yrkesvalet. Både Gunnar Sträng, Hans Holmer och Gösta Bohman föddes alla i stenbockens tecken. Ingen av herrarna gjorde sig kända för att vara några större muntergökar men de var definitivt statliga karriärister. Tiger Woods är ett gott exempel på en framgångsrik person som inte alltid placerat familjen i centrum.

11. Vattumannen: Fredsälskare, klarsynt, intuitiv, lojal, uppfinningsrik, revolutionär
Element: Vatten
Vem är vattumannen?
Vattumannen är en komplicerad person att förstå sig på. De är ofta självgoda, stolta och har starka åsikter i det mesta. Vattumanen är inte känslig för vad andra tycker och tänker utan går gärna sin egen väg. Det viktigaste för vattumannen är den egna friheten och oberoendet. Som tur väl är har vattumannen också en väl utvecklad känsla för vad som är rätt och fel. Denna komplexa personlighet gör vattumannen till den borne revolutionären. En vattuman drar sig inte för att följa sitt eget huvud och bekämpar gärna de orättvisor som kan tänkas dyka upp. Tyvärr kan det ibland gå snett om stoltheten tillåts agera ersättare för intelligensen. En vattuman kan lätt bli en vilsen rebell som slåss mot allt och alla. Viktigt är att det finns en god sak att kämpa för annars kan energin riktas på fel håll.

Samtidigt som vattumanen har en tendens att gå emot strömmen och inte räds en kamp finns det en fredsälskande, tolerant sida också. Vattumanen accepterar alla för vad eller vilka de är. I utbyte förväntar sig vattumannen att bli accepterad tillbaka. Han uppskattar fördomsfrihet, humanism och intellektualitet. Det kan vara svårt att inleda en relation med en vattuman. De får inte känna sig för bundna eller instängda. Samtidigt kan de vara otroligt lojala och stöttande om de hittar rätt person att leva livet med. Vattumannens partner måste vara redo att acceptera en del personliga egenheter och olika yttringar som syftar till att visa oberoende. Även i en relation håller vattumannen på sin integritetet och självständighet. Försök inte dominera vattumannen utan tillåt istället en del friheter även om de kan vara påfrestande.

I grund och botten är vattumannen en idealist. Starka åsikter om olika saker tillsammans med en allmänt vänlig och utåtriktad person är väldigt tilltalande för omgivningen. Till nackdelarna hör en tendens till tjurskallighet, rastlöshet och överdriven impulsivitet.

Var hittar du vattumannen?
Vattumannen finner du ofta i yrken med kreativa inslag. Inte sällan heller i yrken som kan bli rebelliska eller kontroversiella. Vattumannen har starka åsikter och behöver få utlopp för sina tankar. Exempel på vanliga yrken är författare, vetenskapsman, uppfinnare, politiker, journalist eller astronom. Ett exempel på vad som kan hända när en vattuman spårar ur är Ugandas f.d. diktator Idi Amin. Han var definitivt en egensinnig och missriktad idealist som gick sin egen väg. J.R Tolkien är ett gott exempel på vad som kan hända när en vattuman finner ett positivt sätt att kanalisera sin ideologiska kreativitet. Musikern Marilyn Manson är också vattuman och hans förmåga till rebellisk individualism och förmåga att gå sin egen väg är det knappast ingen som kan ifrågasätta. Den franska frihetskämpen Jean D´Arc var också född i vattumannens tecken. Än idag framstår hon som en av historiens främsta rebeller och egensinniga idealister. Bland de svenska vattumännen kan Lars Ohly vara värd att nämna.

12. Fisken: Empati, human, slarvig, vänlig, hemlighetsfull, lättpåverkad, inspirerande
Element: Vatten
Vem är en fisken?
Det som, mer än något annat, kännetecknar fisken är det inre känslolivet. Fisken är en skör varelse som står i nära kontakt med sina känslor. Det rika inre livet gör fisken väldigt mottaglig för andras känslor och åsikter. Den empatiska sidan för fisken till en bra vän och trogen älskare. Tyvärr kan det ibland slå över till ett självutplånande beteende. Fisken kan ibland vara så känslig för andra vilja att anpassningsbarheten går överstyr.

Fisken är något av en dubbelnatur. Den andra sidan är undanflyende och svårfångad. Fisken drar sig gärna bort från andra både fysiskt och psykiskt. Ibland kan det resultera i en stark reslust och motvilja mot att rota sig. Det kan också ta sig diverse konstnärliga uttryck. Många fiskar dras till skapande konster där de kan vara väldigt kreativa och duktiga. Dessvärre finns också en risk att de försvinner in i dagdrömmeri eller annan verklighetsflykt. Kanske är viljan att fly ett resultat av fiskens medfödda empati. Att känna starkt med andra och att vara i nära kontakt med sina egna känslor gör att fisken ofta blir sårad. En fisk som hamnar i en dålig relation riskerar att bli manipulerad och lurad. En vänlig och kärleksfull partner kommer dock att få mycket tillbaka av en fisk. Vänlighet, kärleksfullhet och empati är mycket positiva egenskaper i en bra relation.

Sammanfattningsvis är fiskarna det mest idealistiska, poetiska, konstnärliga och romantiska av alla stjärntecken. Fisken är en mångbottnad drömmare och hopplös romantiker. En fisk som hittar något eller någon att förlora sig i gör det gärna totalt. De har stort behov av att känna kärlek och uppskattning samtidigt som de har mycket av samma vara att ge. Den som får en fisk som kärlekspartner har gjort ett bra val. Tänk bara på att vara försiktig. Den sköra fisken kan bli utnyttjad för sina positiva egenskapers skull.

Var hittar du fisken?
Fiskar går att finna i alla yrken med en konstnärlig sida. De kan också välja yrken som har med omvårdnad att göra då de gärna vill få utlopp för sin empati. Den drömmande, intuitiva sidan gör att en del fiskar blir bra medium. Ockultism har en stark lockelse för fiskar som gärna ger säg hän till saker de tror på. Rockgruppen "Nirvanas" numera avlidne sångare Kurt Cobain är en bra representant för stjärntecknet. Han var en ideologisk drömmare med dragenhet till verklighetsflykt. Cobain är också ett exempel på vad som kan hända med en fisk när det går som sämst. Johnny Cash var också född i fiskarna och även han är ett exempel på en mycket kreativ, mångbottnad person. I Sverige finns det flera fiskar i vår konstnärselit. Joakim Thåström, Evert Taube och Thomas Ledin för att nämna några. Rätt riktad kan fiskarnas kreativitet och rika inre liv berika oss alla. En fisk går att finna i alla sammanhang där det förekommer konstnärlig och kreativ aktivitet. Den som lever med en fisk måste dock vara observant så att den melankoliska sidan av personligheten inte tar överhand.

Diomedea exulans
2019-03-07, 19:21
Är lejon, men är som en typisk jungfru. Dock är jag född lite för tidigt och skulle blivit jungfru egentligen. Ett ovedersägligt bevis på att det är när man är avlad som avgör stjärntecken, inte när man kommit ut.

Akerhage
2019-03-07, 19:23
Är lejon, men är som en typisk jungfru. Dock är jag född lite för tidigt och skulle blivit jungfru egentligen. Ett ovedersägligt bevis på att det är när man är avlad som avgör stjärntecken, inte när man kommit ut.

Du glömde skalan för statistik!

Anton Fräs
2019-03-07, 19:29
Stämmer inte för fem öre, vilket inte bör förvåna med tanke på att det är humbug.

Akerhage
2019-03-07, 19:32
Stämmer inte för fem öre, vilket inte bör förvåna med tanke på att det är humbug.

Inget fel att tro på lite humgbug :) Tänk vad universum hade varit roligare med lite magi och krafter utöver våra tråkiga fysikaliska lagar.

Yes
2019-03-07, 19:34
Vilket stjärntecken gäller för den som vill lämna planeten när astrologi diskuteras?

Anton Fräs
2019-03-07, 19:34
Inget fel att tro på lite humgbug :) Tänk vad universum hade varit roligare med lite magi och krafter utöver våra tråkiga fysikaliska lagar.

Håller inte med om det första du skriver, alls. Men visst hade det varit kuligare.

Bob90
2019-03-07, 19:54
Jungfru, stämmer någonstans mellan inte alls och lite. Det enda som kändes träffande var ordet "kritisk" och "Forskning och naturvetenskap ligger nära tillhands då det tillfredsställer grundläggande behov i personligheten.".

Jag älskar mytologi,folksagor, folkminne, legender och sånt där bjäfs, men har aldrig fastnat för astrologi. Har för svårt att köpa konceptet (ur ett underhållningsperspektiv, det är definitivt en "pseudovetenskap" i min bok) att planeters positionering vid födseln skulle påverka oss.

Den enda faktorn som planeternas position i praktiken skulle påverka oss med är med förändringar i gravitationsfältet, och gravitationen är en ruskigt svag kraft. Särskilt på stora avstånd.

BelowAverage
2019-03-07, 20:06
Flera av dem kan vara lite lagom smickrande, så delar av de flesta tycker jag passar när jag läser.
Jag gillar astrologi. Det är en stark dealbreaker så dyker ämnet upp på en första dejt så tackar jag min lyckliga stjärna.

baggard
2019-03-07, 20:07
Hade nog känt igen mig oavsett vilket stjärntecken jag är. Ganska generiska (såklart)

Akerhage
2019-03-07, 20:14
Hade nog känt igen mig oavsett vilket stjärntecken jag är. Ganska generiska (såklart)

Fast det är ju ganska stor skillnad på dem?

BelowAverage
2019-03-07, 20:22
Det finns ju mycket skrivet om astrologi. Jag tycker det är roligt att läsa men blir samtidigt förundrad.
Speciellt som jag enbart jobbat inom vården är min erfarenhet att väldigt många "sekulära" kvinnor tror på astrologi, vilket är lite av en oxymoron.
Men det finns ju väldigt tydliga och bra anvisningar om hur man bör dejta t.ex en kräfta om man är ett lejon, så gillar man att följa manualen och är lite velig tror jag astrologi kan vara till stor personlig nytta. Men jag kan inte påstå att jag gillar det.

VoDaresVins
2019-03-07, 21:19
Mitt tecken i avataren. Missade att vara på skalan. Hade antagligen lagt 16. Sambon är också skorpion. Nästan ingenting av det stämmer på henne.

Hade hoppats på en quiz bakom länken istället så man den vägen fått se vilket stjäntecken som passar bäst in.

Diomedea exulans
2019-03-07, 21:22
Jag vill poängtera att jag är gris i den kinesiska zodiaken och det stämmer till 100 % på mig!

Anton Fräs
2019-03-07, 21:23
Jag vill poängtera att jag är gris i den kinesiska zodiaken och det stämmer till 100 % på mig!

Intelligent, kärleksfull och gillar att kramas i lera? :Virro

trädgårdsmöbel
2019-03-07, 21:25
Vilket stjärntecken gäller för den som vill lämna planeten när astrologi diskuteras?

Jag trodde du var född i det stjärntecknet som förstod att astrologi var skit, men kunde fejka ett intresse och därför tillförskansat dig lite ytlig låtsaskunskap ifall det behövdes för att få ligga. Bjärvens stjärntecken.


Jag är förövrigt Oxe, och en oxe är en kastrerad tjur. Jag har genomgått vasektomi, så jag får väl erkänna att det stämmer rätt bra.

Yes
2019-03-07, 21:30
Jag trodde du var född i det stjärntecknet som förstod att astrologi var skit, men kunde fejka ett intresse och därför tillförskansat dig lite ytlig låtsaskunskap ifall det behövdes för att få ligga. Bjärvens stjärntecken.

Jag har kommit så långt i mitt fejkade intresse att jag kan svara med ett "OK" och en neutral min när astrologi kommer på tal.

Illustrerade mannen
2019-03-07, 21:41
Astrologi, luftgitarr, religion, genusvetenskap, spå i inälvor, tarot m.fl. Samma dumheter - olika uttryck.

Diomedea exulans
2019-03-07, 21:44
Intelligent, kärleksfull och gillar att kramas i lera? :Virro

Ungefär. :)

Nu är det tydligen grisens år igen!

trädgårdsmöbel
2019-03-07, 21:46
Jag har kommit så långt i mitt fejkade intresse att jag kan svara med ett "OK" och en neutral min när astrologi kommer på tal.

:) Jag har inget intresse själv, men en barndomsvän köpte böcker och liknande för att läsa på, just för att en (hel) del brudar gillar sånt. Han är ateist och väldigt skeptisk egentligen, så det krävdes en hel del dedikation för honom att plugga in ett ämne som han vet är ren skit och helt saknar intresse för. Jag tror han kan eller kunde spå med vanliga spelkort med, eller så improviserade han bara.

Bärsärk
2019-03-07, 21:52
Jag vet inte men alla de egenskaper som är kring mitt stjärntecken är saker jag värderar högt så även om det inte stämmer så är det saker jag strävar efter rent personligt.

Anton Fräs
2019-03-07, 22:02
Jag har kommit så långt i mitt fejkade intresse att jag kan svara med ett "OK" och en neutral min när astrologi kommer på tal.

Jag avskyr det för mycket för det. IRL är det tyvärr nolltolerans alltså.

Ett Orm
2019-03-07, 22:18
Klart våra livsöden är sammanflätade med stjärnornas positioner, fattar ju vemsomhelst.

Hemi
2019-03-07, 22:48
Capricorn - Motorhead
Ja!

VoDaresVins
2019-03-08, 10:11
8. Skorpionen: Intensiv, svarsjuk, passionerad, tystlåten, intensiv, lojal, modig, stark
Element: Vatten
...
Var finner du skorpionen?
Den undersökande personligheten kan tillfredställas som forskare, hemlig agent, polis, detektiv eller journalist. En del väljer en mer sökande bana t.ex. präst eller psykolog. Oavsett yrkesval kommer skorpionen att gå in för rollen med passion och hetta. Föga förvånande var Martin Luther född i skorpionens tecken. Han var visserligen ingen James Bond men definitivt en passionerad idealist. Ryktet säger också att han inte levde som han lärde utan gärna höll sig med ett stort antal älskarinnor. Vår egen Dolph Lundgren med bakgrund som kemist måste ha en god analytisk förmåga. Stark ser han definitivt ut att vara och med tanke på att han levde med Grace Jones ett antal år måste han också haft stor sexuell aptit.


Ganska lustig tolkning där. Inget stjärntecken som framstår med bra kondition eller rörlighet? :D

Gnusram
2019-03-08, 10:34
Vilket stjärntecken gäller för den som vill lämna planeten när astrologi diskuteras?

Astrologi är väl större än så, du lär väl behöva lämna hela solsystemet?

Beemel
2019-03-08, 11:24
Inget fel att tro på lite humgbug :) Tänk vad universum hade varit roligare med lite magi och krafter utöver våra tråkiga fysikaliska lagar.

På många sätt tycker jag absolut det är fel. För att det kan leda till att tron i sig motverkar verklig kunskap.
Se bara på hur kyrkan, i sin tro, förtryckt vetenskapliga framsteg under historien.

Och ja, jag tycker att det är fel att tro på skitsnack (även på individuellt plan) bara för att det gör "världen roligare". Jag tror verkligen inte på ideen att leva i en lögn på något sätt skulle vara positivt. Jag mår hellre skit i verkligheten än bra i en lögn.

De som tycker fysikaliska lagar är tråkiga kan bara för lite om dem!
Det är nästan (men bara nästan... det är inget religiöst eller annat tjafs..) magiskt hur väl de styrande lagarna i universum fungerar och interagerar med varandra.
Och då känner mänskligheten troligen ändå hittills bara till en bråkdel av hur allt fungerar.

ChuckTesta
2019-03-08, 11:47
Mumbo jumbo.

Bob90
2019-03-08, 11:50
De som tycker fysikaliska lagar är tråkiga kan bara för lite om dem!
Det är nästan (men bara nästan... det är inget religiöst eller annat tjafs..) magiskt hur väl de styrande lagarna i universum fungerar och interagerar med varandra.
Och då känner mänskligheten troligen ändå hittills bara till en bråkdel av hur allt fungerar.
Instämmer!

Dock tycker jag vissa delar (iof inte "lagar") känns bara som jävla "magi" ju mer jag förstår dem :p

delta_mats
2019-03-08, 14:08
Ja det stämmer!

ChuckTesta
2019-03-08, 15:31
Ja det stämmer!

Nej det gör det inte. Man kan hitta ungefär lika mycket som passar in på en själv i alla stjärntecken vilket visar vilket mumbo jumbo det är.

blåvitt
2019-03-08, 15:43
Är skytte, tycker det stämmer in bra på delar av min personlighet men inte alla. Samma sak med vissa andra stjärntecken. Tror man ser stora samband om man vill det och inga samband om man nu vill det. Jag tror definitivt att årstiden som vi först möter världen i kan bidra till att forma våra psyken men att stjärntecken ska vara involverade... kom igen liksom.

Jag brukar säga att jag är ett annat stjärntecken än vad jag är när astrologinördar frågar, alltid kul att se dom gå loss med ett ”jaaaa, du är typiskt stenbock....”

Blomkål
2019-03-08, 15:58
Är Lejon och tyckte det stämde förvånansvärt bra. Då har man ytterligare en grej att skylla på :)

delta_mats
2019-03-08, 16:46
Nej det gör det inte. Man kan hitta ungefär lika mycket som passar in på en själv i alla stjärntecken vilket visar vilket mumbo jumbo det är.

Har inte påstått motsatsen :)

Tolkia
2019-03-09, 10:59
Jag är kräfta med ascendenten i skorpionen. Det stämmer rätt bra, men det gör å andra sidan också beskrivningarna av flera andra stjärntecken Gissningsvis skulle systemet inte fungera om inte beskrivningarna var sådana att alla kunde känna igen sig i åtminstone något i alla stjärntecken. Kompletterar man med de övriga planeterna, d.v.s. ställer ett fullt födelsehoroskop blir det ju ännu mer öppet, d.v.s. det blir ännu lättare att hitta något man känner igen sig i. Smart system, måste man ändå säga.

MaxTheMarketer
2019-03-09, 11:32
Det här är pseudovetenskap och hör inte hemma på ett forum som värnar om (tränings)vetenskap. *rolleyes*

Jag begär att tråden låses. Men visst, jag kan tala med dina döda föräldrar, men de pratar med ett a, b,c ,d e, f, hör jag g? h? är det henrik?? Henrik säger att han vill att du slutar läsa horoskop för det är bara idioter som gör det. cofffee