handdator

Visa fullständig version : är det fel på min kropp??


sungam
2004-05-10, 18:21
Tjena jag har ett problem.. när jag kör triceps så kör jag pushdowns enarmshantel sen hantelkickbacks.. ibland andra övningar.. men det tar skitmycket i högra triceps o nästan inget alls på vänstra.. varför?? samma när jag tränar rygg men bara på hantelrodd då tar det skitmycket på höger men dock inte alls lika bra på vänster.. varför?? vad ska jag göra?

Scratch
2004-05-10, 18:31
Är nog inte alls fel på din kropp men du gör nog övningarna fel! testa att sänka vikterna och koncentrera dig på att använda triceps på båda armarna, sedan kan du höja allt eftersom kontaken kommer...

Spacer
2004-05-10, 18:36
Har samma problem fast jag har bara kört på men jag har nu mindre vänsterarm och vänstra delen av ryggen är också lite mindre. Tänker väl att det kommer ifatt med tiden.

sungam
2004-05-10, 18:43
men jag kör ju strikt o jag har testat att gå ner på lätta vikter men det tar ändå bara på höger.. o det känns jävligt bra på höger.. o värdelöst på vänster.. syftar på hantelrodd nu.. kanske ska börja köra enarmsövningar på triceps lite striktare och testa köra chins ist för hantelrodd???

ivandrago
2004-05-10, 21:00
Du är väl starkare i högern helt enkelt och kan därför utföra övningen korrekt med den sidan, men inte med vänstern. Jag skulle köra några tunga övningar med stång först, för att sedan när du är trött i båda armarna gå in på finlir med hantlar om nödvändigt. Kick-backs kan du kasta i sjön - riktig skitövning.

Kan med värme rekommendera Arnes tricepsprogram. Du hittar det här:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=10208

Här finns bilder och beskrivning på övningarna:
http://kolozzeum.com/kolozzeum/artiklar/artikel1.pdf
http://kolozzeum.com/kolozzeum/artiklar/artikel2.pdf

KNAS
2004-05-10, 21:34
Originally posted by ivandrago
Kick-backs kan du kasta i sjön - riktig skitövning.

Verkligen? Jag får i varje fall grym pump av kick-backs och har dessutom upplevt positiva ökningar med denna övning. För det tredje utesluter man ju axeln i kick-backs.