handdator

Visa fullständig version : Lättskalade ägg


kharon
2004-05-09, 19:44
Var en tråd uppe för inte så länge sen om svårskalade ägg, hittar inte den tråden längre så jag postar mitt tips här.


Då jag kokar mina ägg så knäcker jag sönder skalet ett tag innan äggen kokat färdigt, på så sätt kommer vatten in under skalet och gör så att skalet glider av hur enkelt som helst!

King Grub
2004-05-09, 19:48
Själv skalar jag dem under rinnande kallt vatten. Skalet ramlar av lika lätt som morfars tupé.

Whey
2004-05-09, 20:19
Originally posted by King Grub
Själv skalar jag dem under rinnande kallt vatten. Skalet ramlar av lika lätt som morfars tupé.

Samma metod används av mig! FUNKAR PERFEKT!

Prankie
2004-05-09, 21:30
Har då aldrig haft problem med skala ägg. Koka klart och sänk direkt i kallvatten. Knäck, rulla ägget och sen är det bara dra bort det tunna skinnet som sitter precis under skalet så får man bort allt på en gång.

Whey
2004-05-09, 21:35
Jepp, funkar fint det också!

isato
2004-05-10, 15:18
släng i någon matsked salt...... skalet ramlar bort av sig själv och äggen smakar precis som vanligt!!


alltså så att äggen får koka i saltvatten

Whey
2004-05-10, 20:11
Originally posted by isato
släng i någon matsked salt...... skalet ramlar bort av sig själv och äggen smakar precis som vanligt!!


alltså så att äggen får koka i saltvatten

Skall genast testa denna metod....

isato
2004-05-10, 20:12
tro mig det funkar.......salt är ju inte så dyrt heller..........

en kock från spanien lärde mig detta

Whey
2004-05-10, 20:55
Klart att jag tror på dig, annars hade jag inte vågat testa... Skulle aldrig riskera att skada mina underbara ägg....