handdator

Visa fullständig version : Tråden för oss som gillar stark mat


ARMSTARK
2018-09-14, 08:48
Det här är min senaste upptäckt, finns att köpa på Willys:
http://i63.tinypic.com/34q92t1.jpg
Det bränner både när de går in och när de kommer ut. :d

shut teh face
2018-09-14, 09:26
Jag gillar starkt men får inte vara överdrivet. Det finns en korv som heter djävulskorv som är riktigt sjukt starkt, det är inte kul egentligen.

Beemel
2018-09-14, 10:07
Jag gillar starkt men får inte vara överdrivet. Det finns en korv som heter djävulskorv som är riktigt sjukt starkt, det är inte kul egentligen.

Sorunda Korvfabriks "Djävulskt hot"?

r1kkie
2018-09-14, 10:10
Blanda i en Carolina Reaper i valfri rätt så blir det sting på maten. :)

Beemel
2018-09-14, 10:19
Jag är uppvuxen med massa Thailändare i grannskapet, så jag blev från ganska tidig ålder van vid stark mat.
På gott och ont. Jag kan knappt njuta av vanlig svenssonmat idag då ingenting smakar något.

Jag är av uppfattningen att det mer eller mindre inte kan vara för starkt så länge det är smak på det. Hur mycket det bränner i munnen struntar jag i. Men det finns exempel på mat som bara är stark och ändå inte har särskilt kul smak (Harakirikorven är ett bra exempel på detta)

Jag köper bland annat en sås som heter Hells inferno.

http://www.peppers.com/store/hot-sauces/hells-inferno-naga-bhut-jolokia-hot-sauce-5-ounce-bottle

Den är ganska ordentligt stark, men den har också väldigt god smak vilket gör den ytterst användbar.

Om man jämför med t.ex "Da Bomb"

http://www.peppers.com/store/hot-sauces/hells-inferno-naga-bhut-jolokia-hot-sauce-5-ounce-bottle

Som är mycket mildare, men heller inte smakar särskilt mycket eller gott.

En annan ganska trist produkt är Pure Cap

https://www.hotsauce.com/Pure-Cap-Extract-p/1154.htm

Den är bara capsaicin utspädd i olja.. Vilket gör den otroligt meningslös (annat än att ha för att jävlas lite med folk... Några droppar insprutade i chokladpraliner är ett kul practical joke)
Den smakar verkligen ingenting och ger bara hetta, vilket i.o.f.s. kan bli rätt intressant om man tillsätter den till rätter som vanligen inte har någon hetta.
Tänk er en vattenmelon som bränner som av chilli, men som fortfarande smakar bara vattenmellon =)=)


För att sammanfatta min åsikt.
Styrka (i.e. hög scoville) är kul. Men det MÅSTE smaka gott också!

Petoria
2018-09-14, 10:29
Sichuan-mat är bäst.

https://i5.walmartimages.com/asr/b370c0f1-e5ed-4d3e-81c4-b1ddeaa91302_1.9fa556b1455fc0eca310c0095badecf6.jp eg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=FFFFFF

En sån här burk måste jag alltid ha hemma. Passar till det mesta.

Daniiiel
2018-09-14, 10:49
Det här är min senaste upptäckt, finns att köpa på Willys:
http://i63.tinypic.com/34q92t1.jpg
Det bränner både när de går in och när de kommer ut. :d

Tycker de där korvarna är lite ojämna. Köpte ett pack som var fina sen ett annat som var helt oätbara så starka var dem.

svartakronan
2018-09-14, 13:13
Sriracha sås kan jag ha till allt! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/f5566a635017553f4fef86c02e671f02.jpg

Skickat från min G3311 via Tapatalk

svenbanan
2018-09-17, 09:19
Sriracha sås kan jag ha till allt! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/f5566a635017553f4fef86c02e671f02.jpg

Skickat från min G3311 via Tapatalk

Ja, det är verkligen en suverän sås!