AFanatic
2004-05-09, 15:32
Ca 4 port.
1 kg kycklingfiléer
2 dl matyoghurt
1/2 msk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
2 krm cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 msk olivolja
1/2 dl citronsaft
Lägg filéerna i en skål. Blanda alla ingredienser och häll över filéerna. Gör gärna små snitt i köttet så blandningen tränger in i köttet. Täck burken m folie. Marinera 4 timmar eller över natten.
Ugn: 200 grader, 30-40 min.
Serveras gärna med ris, sallad och lite matyoghurt eller annat.
:eating:
1 kg kycklingfiléer
2 dl matyoghurt
1/2 msk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
2 krm cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 msk olivolja
1/2 dl citronsaft
Lägg filéerna i en skål. Blanda alla ingredienser och häll över filéerna. Gör gärna små snitt i köttet så blandningen tränger in i köttet. Täck burken m folie. Marinera 4 timmar eller över natten.
Ugn: 200 grader, 30-40 min.
Serveras gärna med ris, sallad och lite matyoghurt eller annat.
:eating: