handdator

Visa fullständig version : Tandoori kyckling


AFanatic
2004-05-09, 15:32
Ca 4 port.

1 kg kycklingfiléer

2 dl matyoghurt
1/2 msk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
2 krm cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 msk olivolja
1/2 dl citronsaft

Lägg filéerna i en skål. Blanda alla ingredienser och häll över filéerna. Gör gärna små snitt i köttet så blandningen tränger in i köttet. Täck burken m folie. Marinera 4 timmar eller över natten.

Ugn: 200 grader, 30-40 min.

Serveras gärna med ris, sallad och lite matyoghurt eller annat.



:eating:

Hades
2004-05-09, 23:47
Rekommenderas varmt!

aron
2006-02-09, 08:43
var hittar man masala?

z_bumbi
2006-02-09, 08:54
var hittar man masala?

Vilken större matbutik som helst bör ha det.

aron
2006-02-09, 11:12
Okej! aldrig sett det bara. ska kolla på ica då! tack bumbi

AFanatic
2006-02-09, 11:58
Okej! aldrig sett det bara. ska kolla på ica då! tack bumbi


http://www.santamaria.no/gfx/prodimg/GARAMMAS.ALA.jpg


Sådär ser den ut som jag har...bland flera.

Pepz
2006-02-09, 12:05
kryddor är kul
prova http://www.svampbutiken.com
Kan göra den enklaste maträtt till ett kulinariskt mästerverk


eller bara som termogeneshöjare

AFanatic
2006-02-09, 12:42
kryddor är kul
prova http://www.svampbutiken.com
Kan göra den enklaste maträtt till ett kulinariskt mästerverk


eller bara som termogeneshöjare

Skoj sida. :) :thumbup: