Visa fullständig version : Nya rön om rött kött?
https://academic.oup.com/ajcn/article/108/1/33/5036105
Total cholesterol decreased, but greater reductions occurred with Med-Red than with Med-Control (−0.4 ± 0.1 and −0.2 ±0.1 mmol/L, respectively, intervention × time = 0.045]. Low-density lipoprotein decreased with Med-Red but was unchanged with Med-Control −0.3 ± 0.1 and −0.1 ± 0.1 mmol/L, respectively, intervention × time = 0.038], whereas high-density lipoprotein (HDL) concentrations decreased nondifferentially [−0.1 ± 0.0 mmol/L]. Triglycerides, total cholesterol:HDL, glucose, and insulin did not change with either Med-Red or Med-Control.
Sagacity
2018-07-10, 21:30
Helt rätt. Men jag har fortfarande inte sett nåt som ger anledning till att hålla nere på det röda köttet. Äter nog 5-6 kg rött kött i veckan.
Helt rätt. Men jag har fortfarande inte sett nåt som ger anledning till att hålla nere på det röda köttet. Äter nog 5-6 kg rött kött i veckan.
Jävlar, jag som får dåligt samvete om jag äter typ uppåt 2-3 kg i samma vecka. Tur att man är fattig som en kyrkråtta och får i huvudsak leva på bönor :D
Helt rätt. Men jag har fortfarande inte sett nåt som ger anledning till att hålla nere på det röda köttet. Äter nog 5-6 kg rött kött i veckan.
Cancer i tarmpaket ligger nära till. Acceptabelt intag ligger snarare kring 500 gram / vecka.
Cancer i tarmpaket ligger nära till. Acceptabelt intag ligger snarare kring 500 gram / vecka.
Skumt. Då borde ju enuiterna och ett flertal stammar i Afrika alla ha cancer eller vara döda.
Skumt. Då borde ju enuiterna och ett flertal stammar i Afrika alla ha cancer eller vara döda.
Det har väl gissningsvis inte så mycket med köttet rödhet att göra som med tillagningsmetoden.
Finns säkert genetiska skillnader. Finns säkert andra skillnader i kosten m a p kostfibrer, antioxidanter,
Lite här:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=103956&highlight=k%F6tt+cancer
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=235688&highlight=k%F6tt+cancer
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=235207&highlight=k%F6tt+cancer
Inga av de studier som säger att rött kött ger cancer är gjorde på folk som bara äter kött och har en allmänt hälsosam livsstil. Utan på folk som äter skit OCH kött. De tar inte med om personen är alkolist, jonkare, har cancer i släkt eller bara äter bajs. Då blir det oftast rätt dumt att skylla på köttet.
King Grub
2018-07-11, 08:41
https://monographs.iarc.fr/wp-content/uploads/2018/06/mono114.pdf
Skumt. Då borde ju enuiterna och ett flertal stammar i Afrika alla ha cancer eller vara döda.
Inuiter av olika slag äter väl mycket fisk?
Och vilka stammar har tillgång till 5-6kg kött per person i veckan? Har aldrig hört talas om det, det låter helt otroligt.
Inuiter av olika slag äter väl mycket fisk?
Och vilka stammar har tillgång till 5-6kg kött per person i veckan? Har aldrig hört talas om det, det låter helt otroligt.
Finns ju inlandseskimåer.
In 1949 Helge Ingstad flew into Northern Alaska where the Nunamiut people, a caribou-hunting group, resided. Ingstad was the first Westerner to visit the region.
https://www.goodreads.com/book/show/875370.Nunamiut
Sagacity
2018-07-14, 21:27
De studier som senast visade på att rött kött är skadligt var korrelationsstudier (som Bailah nämner ovan) där kött i stor del konsumerades tillsammans med XL läsk och pommes. Man kan mycket väl visa på varför ett skyhögt kolhydratintag kan ge cancer men inget har nånsin visat på hur kött kan ge cancer.
Granskning av datan i WHO studien av studier
http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2015/10/26/processed-meat-and-cancer-what-you-need-to-know/
http://www.diagnosisdiet.com/meat-and-cancer/
Video av ovan nämnda presentation: https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=xDgzgDSInt0
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.