Visa fullständig version : En II-fråga...
II och fettkvalitet på mörk Chocklad...
Vet inte II men jag antar att det är hyffsat högt, Näringsvärdena kan du hitta här:
Livsmedelsverket (http://www.slv.se/ldb)
När vi ändå pratar om II.
Jag läste att II skulle vara högt för vita bönor i tomatsås... Gäller detta bara i tomatsås?
Hur är det med II på andra bönor?
King Grub
2004-05-07, 14:41
Originally posted by Whey
När vi ändå pratar om II.
Jag läste att II skulle vara högt för vita bönor i tomatsås... Gäller detta bara i tomatsås?
Hur är det med II på andra bönor?
Tryck, varaktighet och temperaur under "tillverkningen" ligger bakom. Så det gäller andra bönor på burk. Dock ej "naturella", eller sådana du kokat själv.
Profiles of glucose and insulin responses to home-cooked beans were flatter and more attenuated than responses to canned beans or glucose, which correlates with the in vitro data showing a six-to-eight times higher rate of starch hydrolysis in canned beans relative to boiled beans. Increases in temperature (pressure) and duration of pressure-cooking resulted in increased starch digestibility.
Am J Clin Nutr. 1986 Sep;44(3):390-7. Commercial canning increases the digestibility of beans in vitro and postprandial metabolic responses to them in vivo.
King Grub
2004-05-07, 15:03
Originally posted by Whey
Hur högt ligger det?
115-125, med vitt bröd som 100-referens.
Fast coop forums vita bönor kostar typ 2.90 burken och man slipper koka själv och det smakar rätt ok med bara ris och lite kryddor till ;D
Originally posted by aliquis
Fast coop forums vita bönor kostar typ 2.90 burken och man slipper koka själv och det smakar rätt ok med bara ris och lite kryddor till ;D
Koka själv kan man väl göra, om det låter än proppa i sig massa bönor utan nämnvärt insulinpåslag...
Jag antar att II inte har någon större betydelse på choklad, då man oftast inte äter så stora mängder?
King Grub
2004-05-07, 16:18
Originally posted by Wilson
Jag antar att II inte har någon större betydelse på choklad, då man oftast inte äter så stora mängder?
Jo, det kan du hoppa upp och sätta dig på. ;)
Cocoa powder increases postprandial insulinemia in lean young adults.
Brand-Miller J, Holt SH, de Jong V, Petocz P.
Human Nutrition Unit, The University of Sydney, NSW, 2006, Australia.
We hypothesized that chocolate products elicit higher insulin responses than matched products with alternate flavoring. To test this, we used a within-subject, repeated-measures comparison of six pairs of foods, one flavored with chocolate (cocoa powder) and the other not. Healthy subjects (n = 10, 4 men, 6 women) tested each pair of foods. Postprandial glucose and insulin levels were determined at intervals over 2 h using standardized glycemic index (GI) methodology. The product categories were chocolate bars, cakes, breakfast cereals, ice creams, flavored milks and puddings. Although the GI did not differ within each pair, the insulin index (II) of the chocolate product was always higher, by a mean of 28%, than the alternate flavored product (P < 0.001). The greatest difference occurred within the flavored milk category in which the chocolate version elicited 45% greater insulinemia than the strawberry flavored milk (P = 0.021). Macronutrient composition (fat, protein, sugar, fiber or energy density) accounted for nearly all of the variation in GI among the foods, but did not explain differences in insulinemia. The presence of cocoa powder in foods leads to greater postprandial insulin secretion than alternate flavorings. Specific insulinogenic amino acids or greater cephalic phase insulin release may explain the findings.
Originally posted by Körgüll
II och fettkvalitet på mörk Chocklad...
De flesta som äter choklad brukar inte fundera över ifall det är nyttigt eller inte:D
De äter de för att det är gott eller för att de har ett stort begär efter det. Ifall begäret är psykoligiskt eller fysiologiskt, är däremot osäkert.
Mörk choklad värd att äta skall vara gjord med kakaosmör.
Kakaosmör innehåller nästan bara den enkelomättade fettsyran oljesyra och den mättade fettsyran palmitinsyra.
Ibland kan det vara bra att äta mättat fett som choklad eftersom det sänder starka mättnadssignaler.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.