handdator

Visa fullständig version : Bästa oljan att steka i


King Grub
2018-05-21, 10:45
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.

https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf

Wain
2018-05-21, 11:07
Hm, intressant med tanke på alla som klankat ner på fleromättde oljor till stekning.

Sk1llz
2018-05-21, 11:43
Finns det någon extra jungfruolja som ej smakar mycket och därmed passar till stekning?

xan
2018-05-21, 12:09
Finns det någon extra jungfruolja som ej smakar mycket och därmed passar till stekning?

När den är upphettad smakar den väl knappt något? Dricka kall däremot..

Wain
2018-05-21, 13:16
Finns det någon extra jungfruolja som ej smakar mycket och därmed passar till stekning?

Smaken är ju det bästa med en god oliv- eller rapsolja.
*facepalm*

Aryt
2018-05-21, 16:12
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.

https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf

Kanske var det den typiska fake extra jungfruoljan som testades och det egentligen är den kinesiska gatu-frityroljan som är bäst?
A highly publicized 2010 study by the University of California–Davis Olive Center tested supermarket samples and concluded that more than two-thirds of imported oils (69 percent) and 10 percent of California oils labeled “extra virgin” did not meet the legal standard (under law, the extra-virgin designation is determined by a combination of laboratory testing/chemical analysis and sensory testing by an expert taster panel). A follow-up Olive Center supermarket test in 2011 used a larger number of samples for more consistency and found that the five top-selling imported “extra virgin” olive oil brands in the United States failed to meet the basic legal standard 73 percent of the time.
https://www.forbes.com/sites/larryolmsted/2016/09/30/its-extra-virgin-olive-oil-day-is-your-evoo-real-or-fake/#48907e012a64

Sverker
2018-05-21, 16:52
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.

https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf

Jag gråter när jag läser hur de misshandlar oljorna:cryout:.
Extra virgin olive oil (EVOO) and other common cooking oils were heated up to240o C and exposed to 180oC for 6 hours.
.

Man bör inte värma på en olja så mycket i köket. Aldrig vara i närheten av rykpunkten.

King Grub
2018-05-21, 16:54
Men det är väl bra att man testar temperaturerna. Om det inte händer något dåligt då, kommer det inte att hända på lägre temperaturer heller.

bertbert
2018-05-21, 16:55
Aryt steker i diskmedel. :d

Sverker
2018-05-21, 17:02
Men det är väl bra att man testar temperaturerna. Om det inte händer något dåligt då, kommer det inte att hända på lägre temperaturer heller.

Ja. Det händer en del i oljorna. Jag är mest förvånad att man hittade så mycket som 0,5 % transfettsyror i oljorna. Värst är tydligen druvkärnoljan. En udda och fleromättad olja som vi normalt inte hittar i butiken.

Helgehorse
2019-03-03, 21:11
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.

https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=226974 Här skriver du dock att kokosolja inte är bra överhuvudtaget?

Ett Orm
2019-03-03, 21:13
Aryt steker i diskmedel. :d

:laugh:

King Grub
2019-03-03, 22:00
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=226974 Här skriver du dock att kokosolja inte är bra överhuvudtaget?

Handlar inte om samma saker.

Helgehorse
2019-03-03, 23:01
Handlar inte om samma saker.

Okej, Är det dåligt livsmedel "rått"men bra att steka i?