Visa fullständig version : Bästa oljan att steka i
King Grub
2018-05-21, 10:45
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.
https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf
Hm, intressant med tanke på alla som klankat ner på fleromättde oljor till stekning.
Finns det någon extra jungfruolja som ej smakar mycket och därmed passar till stekning?
Finns det någon extra jungfruolja som ej smakar mycket och därmed passar till stekning?
När den är upphettad smakar den väl knappt något? Dricka kall däremot..
Finns det någon extra jungfruolja som ej smakar mycket och därmed passar till stekning?
Smaken är ju det bästa med en god oliv- eller rapsolja.
*facepalm*
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.
https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf
Kanske var det den typiska fake extra jungfruoljan som testades och det egentligen är den kinesiska gatu-frityroljan som är bäst?
A highly publicized 2010 study by the University of California–Davis Olive Center tested supermarket samples and concluded that more than two-thirds of imported oils (69 percent) and 10 percent of California oils labeled “extra virgin” did not meet the legal standard (under law, the extra-virgin designation is determined by a combination of laboratory testing/chemical analysis and sensory testing by an expert taster panel). A follow-up Olive Center supermarket test in 2011 used a larger number of samples for more consistency and found that the five top-selling imported “extra virgin” olive oil brands in the United States failed to meet the basic legal standard 73 percent of the time.
https://www.forbes.com/sites/larryolmsted/2016/09/30/its-extra-virgin-olive-oil-day-is-your-evoo-real-or-fake/#48907e012a64
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.
https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf
Jag gråter när jag läser hur de misshandlar oljorna:cryout:.
Extra virgin olive oil (EVOO) and other common cooking oils were heated up to240o C and exposed to 180oC for 6 hours.
.
Man bör inte värma på en olja så mycket i köket. Aldrig vara i närheten av rykpunkten.
King Grub
2018-05-21, 16:54
Men det är väl bra att man testar temperaturerna. Om det inte händer något dåligt då, kommer det inte att hända på lägre temperaturer heller.
bertbert
2018-05-21, 16:55
Aryt steker i diskmedel. :d
Men det är väl bra att man testar temperaturerna. Om det inte händer något dåligt då, kommer det inte att hända på lägre temperaturer heller.
Ja. Det händer en del i oljorna. Jag är mest förvånad att man hittade så mycket som 0,5 % transfettsyror i oljorna. Värst är tydligen druvkärnoljan. En udda och fleromättad olja som vi normalt inte hittar i butiken.
Helgehorse
2019-03-03, 21:11
Extra jungfruolja bästa oljan att steka i, följd av kokosnötsolja.
https://actascientific.com/ASNH/pdf/ASNH-02-0083.pdf
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=226974 Här skriver du dock att kokosolja inte är bra överhuvudtaget?
Aryt steker i diskmedel. :d
:laugh:
King Grub
2019-03-03, 22:00
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=226974 Här skriver du dock att kokosolja inte är bra överhuvudtaget?
Handlar inte om samma saker.
Helgehorse
2019-03-03, 23:01
Handlar inte om samma saker.
Okej, Är det dåligt livsmedel "rått"men bra att steka i?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.