handdator

Visa fullständig version : 5/2 deff


Fey
2018-04-27, 12:25
Är det någon som provat en 5/2 diet för deffande? Är resultaten bra?

Tänkte köra en månad nu, och är lite nyfiken på om detta kan vara något. Min senaste runda med den 'normala' metoden hade negativa effekter på hormon-nivåer och annat, och 5/2 verkar bättre på den delen. Om någon har provat, vilka problem upptäckte ni? Var viktminskningen mestadels fett? Är det en bra metod i jämförelse med tidigare deffar?



Några länkar som pratar om 5/2. Vet ej om de är pålitliga källor eller ej (T-nation stoppar alltid in en rekommendation för något svindyrt de själva säljer):
https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/5-2-fat-loss-diet-for-lifters
https://www.svensktkosttillskott.se/5-2-dieten-och-traning
http://www.goneliftin.com/diet/fat-loss-diets-enter-the-52-protocol/
https://generationiron.com/52-fast-dieting-the-method-for-fat-loss-and-muscle-gains-that-actually-works/

mattilainen
2018-04-27, 17:08
Tror du att du tycker om att strunta i mat två dagar i veckan så kör på. Det handlar fortfarande om det totala kaloriintaget och att det ska vara mindre än vad du gör av med för att gå ner i vikt. Simple as that. Om du gör det genom 5:2 eller käkar pizza och kakor spelar ingen roll.

King Grub
2018-04-30, 10:01
Inga fördelar med 5:2 men inga nackdelar heller. Trivs du med det upplägget, så prova på det, men förvänta dig inte påstådda extra effekter jämfört med vanlig kalorirestriktion.

Diomedea exulans
2018-04-30, 10:41
Jag kör det, eller en modifierad variant för lyftare som jag hittade på nätet där man äter 800 kcal på svältdagarna. Skönt för det sociala att kunna äta det som bjuds oftast. En oväntad fördel är att jag på svältdagarna är så trött på kvällen så jag ofta kan somna tidigare än vanligt. En nackdel är att viktnedgången är väldigt långsam, tror jag kompenserar för underskottet på ätardagarna.