handdator

Visa fullständig version : Barnäktenskap är förbjudet i Sverige


Bärsärk
2018-03-29, 07:36
http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/20915/2018-3-34.pdf

Tack Sverigedemokraterna.

#JÅ2018

Bob90
2018-03-29, 09:01
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wEbeXP/nej-regeringen-har-inte-rostat-for-barnaktenskap--detta-galler

Men det spridda påståendet stämmer inte, skriver Nyheter24 som reder ut hur det egentligen ligger till.

Det var förra året som frågan väcktes då de borgerliga partierna och SD röstade fram ett tillkännagivande i civilutskottet. Men regeringen hade redan tillsatt en utredning om ett liknande lagförslag, därför röstade regeringspartierna inte för.

– Det är regeringens mycket tydliga besked att det är förbjudet med barnäktenskap i Sverige och ska vara det. Vi ämnar återkomma före sommaren med det konkreta förslaget när remissvaren är analyserade, sa migrationsminister Heléne Fritzon i torsdags under riksdagens frågestund.

Det lagförslag som utreds går ut på att Sverige inte ska erkänna äktenskap om någon av makarna är under 18 år när de anländer. Alla ska hittills vara överens och lagen föreslås träda i kraft den 1 januari nästa år.

I utredningen har man dock hittat undantag. Undantaget gäller äktenskap med en eller flera EU-medborgare som är under 18 år. I länder som till exempel Spanien och Österrike får 16-åringar gifta sig. Och om man inte erkänner EU-medborgares äktenskap skulle det bryta mot deras rätt till fri rörlighet, menar utredningen.

Magnus N
2018-03-29, 10:04
Detta är ett långt inlägg men för den som är intresserad av sanningen och turerna kring arbetet med att täppa till alla undantag som finns i lagen mot barnäktenskap får gärna läsa hela mitt inlägg.

Varför denna redogörelse? Därför att sossarna dragit igång sitt tungartilleri från Sveavägen 68 och Rosenbad för att förvanska sanningen och smutskasta Liberalerna och mig på sociala medier.

1. 2015 har vi den största invandringen till Sverige i modern tid. Drygt 163000 asylsökande kommer hit. Över 35000 är ensamkommande barn och unga, varav drygt 23000 är tonårskillar från Afghanistan. Vårt mottagarsystem utsätts för enorm press. Många kommuner och socialtjänster har stora utmaningar att placera så många nyanlända minderåriga på ett rättssäkert sätt. Det larmas bland annat om att flickor som kommer hit som gifta placeras med äldre män.

2. Den 22 december 2015 uppdrar kvalitetschefen på Migrationsverket åt enheten för metod och analys att utreda förekomsten av handläggningen av barn som uppges vara gifta.

3. På morgonen den 18 januari 2016 avslöjar Sveriges Radios Ekot att asylsökande minderåriga barn, framförallt flickor, av svenska myndigheter registreras som gifta vid ankomst och placeras i samma
bostad med betydligt äldre män. Spekulationerna visar sig alltså vara sant.

4. Samma dag klockan 11, kallar Jan Björklund och jag till presskonferens i riksdagen och presenterar fem konkreta förslag för
att stärka skyddet för de utsatta barnen. I korthet går de ut på
följande:
- Haverikommission om barnäktenskap.
- Asylsökande barn aldrig får placeras med den som uppges vara maken.
- Migrationsverket och socialtjänsten ska göra en noggrann skyddsbedömning av alla ensamkommande barn som placeras hos anhöriga.
- Ensamkommande ska få kunskap om sina rättigheter redan från första dagen.
- De sista luckorna i förbuden mot barnäktenskap ska täppas till.

5. Migrationsverket presenterar den 29 mars 2016 sin internrapport som visar att 132 barn, 129 flickor och 3 pojkar sedan augusti 2015 kommit till Sverige som gifta. Migrationsverket säger samtidigt att det sannolikt finns betydligt fler fall än det man hittat i det
granskade materialet.

6. Liberalerna pressar regeringen i riksdagen att agera för att täppa till undantagen i lagen mot barnäktenskap. Det är knäpptyst från regeringens sida. Det enda justitieministern får ur sig är att de ska se över lagen.

7. Den 2 februari 2017 får vi liberaler nog av regeringens passivitet och Jan Björklund föreslår att riksdagens civilutskott ska köra över justitieminister Morgan Johansson och ta fram ett eget lagförslag eftersom regeringen inte får änden ur vagnen, samtidigt som fler barn får sina mänskliga rättigheter kränkta.

8. Jan Björklunds besked får justitieminister Morgan Johansson att agera. Samma dag bjuder han in alla partier utom Sverigedemokraterna till samtal.

9. Den 16 februari 2017 meddelar regeringen att de tillsätter en utredning med syfte att föreslå förslag så utländska barnäktenskap inte ska erkännas i Sverige.

10. Den 8 mars 2017 presenteras hela direktivet. Även förslag på lagskärpningar som rör hedersbrott beställs jämte tvångs- och barnäktenskap. Utredaren ska både ha en politisk parlamentarisk arbetsgrupp och en tjänstemannagrupp under arbetets gång. Liberalerna utser Robert Hannah att representera oss. Arbetet påbörjas.

11. Den 5 december 2017 presenterar regeringens utredare sitt förslag om barnäktenskap. Hon föreslår ändringar så det blir svårare att erkänna barnäktenskap i Sverige men något totalförbud blir det inte, med hänvisning till den fria rörligheten för EU medborgare. Hon menar även att ett totalförbud skulle strida mot EU-rätten.

12. Liberalernas Robert Hannah och övriga alliansens representanter i den parlamentariska gruppen klargör till utredaren när utkastet till förlag presenteras, att de inte kommer acceptera något annat än ett totalförbud. De rödgrönas representanter säger ingenting.

13. Liberalerna har en kommittémotion om ett totalförbud. Även övriga allianspartier samt SD har sina egna motioner med samma andemening som behandlas i civilutskottet. Det leder till att en majoritet ställer sig bakom kravet om totalförbud mot barnäktenskap. Sossarnas, Miljöpartiets och Vänsterpartiets ledamöter reserverar sig i utskottet.

14. I kammardebatten onsdagen den 21 mars 2018 debatteras betänkandet från civilutskottet. Hillevi Larsson från socialdemokraterna försvarar utredningsförslaget om att undantaget ska kvarstå. Miljöpartiet bemödar sig inte ens dyka upp för att debattera denna så viktiga fråga. Vänsterpartiet pratade om allt annat än sakfrågan.

15. Debatten är slut och det blir votering. Sossarna, Miljöpartiet och vänstern röstar för ett undantag. I voteringen röstar en majoritet för ett totalförbud och regeringen körs över.

Här står vi nu och sossarna driver ett fullskaligt krig och försöker ändra historiebeskrivningen. Den här regeringen har haft drygt tre år på sig att agera för att skydda hjälplösa och utsatta barn som flytt till Sverige i tron att de skulle få leva fria liv. Men de har gång på gång blivit svikna.

Den här frågan handlar inte bara om att täppa till undantag. Den handlar i lika stor utsträckning om ett barnperspektiv. Om barn som far illa men inte skyddas av myndigheter eller politiker som hellre skyddar medeltida kulturer än ställer sig på barnens sida.

Inte ens förra höstens stora debatt om metoo, sexuella övergrepp och sexsism bidrog till vidgade perspektiv och förmådde regeringen att tala klarspråk om hur vissa barn (flickor med utländsk bakgrund) exploateras. Det är verkligen tragiskt att detta utspelas i en av världens mest jämställda länder.

Nu menar sossarna att ett skarpt lagförslag ska presenteras senare i vår. Samtidigt som de hänvisar till den ventil utredaren pekar på ska finnas kvar.

I onsdags hade de chansen att för en gångs skull visa att de menar allvar med sin feminism. Vad de gör nu är faktiskt oanständigt. Processen jag beskrivit ovan är inte tagen ur luften. Vem som helst som lägger tid på att skaffa sig information kring den här processen kommer snabbt inse hur illa regeringen hanterat frågan.

Holland är det land i EU som gått före och infört ett totalförbud mot barnäktenskap. Då talar vi om en regering som inte gjort feminism till ett honnörsord i sin regeringspolitik, utan agerat utifrån ett tydligt barnperspektiv.

I min värld skulle Sverige varit det land som stått längst fram på barrikaderna och tagit ställning för ett totalförbud och gått före i EU och visat på att vi är ett progressivt land som tar mänskliga rättigheter och jämställdhet på allvar.

Men nu får vi istället vänta och se hur propositionen som regeringen planerar lägga i vår kommer att se ut. Men glöm inte var ni läste detta inlägg om regeringen går på utredarens slutsater att en ventil bör kvarstå.

Till slut. Det här är någonting som vi liberaler hade kunnat göra något åt när vi hade regeringsmakten. Men som jag inledde med så synliggjorde den stora flyktingvågen de uppenbara brister som finns i befintlig lag, som vi drev på under Alliansregeringen och som sen trädde i kraft den 1 juli 2014. För oss liberaler har det alltid varit en självklarhet att agera när vi ser att barn inte bedöms, betraktas och behandlas på lika villkor. Då är det en självklarhet för oss att inte bara prata utan arbeta för att alla barn ska ha samma rättigheter.

Tack för att du orkade läsa hela vägen. Trevlig kväll. Gulan

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10155115053917721&id=706887720

r1kkie
2018-03-29, 10:18
1. 2015 har vi den största invandringen till Sverige i modern tid. Drygt 163000 asylsökande kommer hit. Över 35000 är ensamkommande barn och unga, varav drygt 23000 är tonårskillar från Afghanistan. Vårt mottagarsystem utsätts för enorm press. Många kommuner och socialtjänster har stora utmaningar att placera så många nyanlända minderåriga på ett rättssäkert sätt. Det larmas bland annat om att flickor som kommer hit som gifta placeras med äldre män.


Borde stå över 35000 som påstår sig vara barn. :Virro

trädgårdsmöbel
2018-03-29, 10:31
Jag gillar sossarnas flitiga användande av: "Vi har/skall tillsatt/tillsätta en utredning" vilket betyder: "Vi väntar tills ni fokuserar på något annat och gör ingenting"

ChuckTesta
2018-03-29, 10:53
Alltså "Information till dig som är gift med ett barn" .... what the actual fuck?

leee
2018-03-29, 11:09
Världen är stor och alla länder fungerar inte som Sverige,så är det.

Simon
2018-03-29, 11:34
Världen är stor och alla länder fungerar inte som Sverige,så är det.
Nä, men kommer man hit får man rätta sig efter våra regler. Och framförallt måste vi se till att upprätthålla dessa regler!

King Grub
2018-03-29, 11:42
Kommer man hit respekterar man hur det fungerar här, och informationen om hur det fungerar här skall inte vara diffus och formulerad så det låter som att något är principiellt otillåtet men vi reserverar rätten att se mellan fingrarna.

TranceII
2018-03-29, 11:46
Världen är stor och alla länder fungerar inte som Sverige,så är det.

Det är svårt då rent spontant låter det helt sjukt så som de skriver men samtidigt är det helt lagligt för en 16-årig tjej att flytta ihop med sin 19-åriga kille (och det förekommer) eller att 15-åringar (hyfsat vanligt yngre än så också) har sex.

Något som ses som ungefär samma sak som vi ser barnäktenskapen av många i USA eller liknande länder med många konservativa.

Nu är giftemål något annorlunda och som svensk tycker jag självklart våra regler är rätt och de bör följas men det blir lite kulturkrock ibland. En annan sådan är när man jobbar med indier och helt plötsligt skall de gifta sig med någon som personens föräldrar har hittat. De kan säga nej när de möts men om de inte gör det så går det snabbt och helt plötsligt är de gifta med en person de knappt känner ...

Bärsärk
2018-03-29, 11:47
Världen är stor och alla länder fungerar inte som Sverige,så är det.

Jag tror ändå att majoriteten är eniga om att det är såhär det borde fungera, och då kan man ju ifrågasätta varför inte andra länder rättar in sig i ledet.

Bob90
2018-03-29, 12:23
den 29 mars 2018 kl. 12:40 Nyhet

Efter starka reaktioner har Socialstyrelsen beslutat att dra tillbaka materialet om barn som är gifta.

- Materialet har väckt starka reaktioner och många synpunkter. Vi drar tillbaka materialet och ser över det, säger Petra Rinman, enhetschef för kunskapscentrum för ensamkommande barn.

Materialet är framtaget inom ramen för ett regeringsuppdrag att ta fram och sprida information till barn som uppges vara gifta, makar, föräldrar samt andra närstående med information om gällande lagar och praxis i Sverige såsom förbud mot barn- och tvångsäktenskap, barnets rättigheter, socialtjänstens uppdrag samt rätten till stöd och skydd.

Materialet har tagits fram utifrån befintlig lagstiftning. Det är inte tillåtet att ingå barn- eller tvångsäktenskap i Sverige. Barn som kommer till Sverige och som uppges vara gifta har, enligt barnkonventionen, samma rättigheter som andra barn. Utgångspunkten är att barn inte ska leva i äktenskap och att alla barn har samma rätt till stöd och skydd.

- Sverige tillåter inte att den som är under 18 år ingår äktenskap här i landet. Enligt nu gällande lagstiftning är dock huvudregeln att ett äktenskap som är giltigt enligt lagen i det land som det ingicks ska erkännas civilrättsligt i Sverige. En ny lagstiftning bereds för närvarande av regeringen, säger Pär Ödman, chefsjurist på Socialstyrelsen.

I det förslag som bereds föreslås ytterligare begränsningar. Det nya författningsförslaget innebär att utländska barnäktenskap inte ska erkännas om någon av parterna var under 18 år när någon av dem kom till Sverige. Lagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2019.
http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2018/socialstyrelsendrartillbakamaterialombarnsomargift a

Bärsärk
2018-03-29, 12:45
http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2018/socialstyrelsendrartillbakamaterialombarnsomargift a

Är det här typ första gången en myndighet drar tillbaka något såhär snabbt bara efter att folk har gått lös på sociala medier?

Bob90
2018-03-29, 12:47
Är det här typ första gången en myndighet drar tillbaka något såhär snabbt bara efter att folk har gått lös på sociala medier?

Inte första och inte sista :p

ChuckTesta
2018-03-29, 12:49
Så man ska tillåta barnäktenskap nu, och inte informera om hur det fungerar i Sverige? Återigen kuvar man sig för nya lyxmedborgarna.

Alkro
2018-03-29, 13:36
Så man ska tillåta barnäktenskap nu, och inte informera om hur det fungerar i Sverige? Återigen kuvar man sig för nya lyxmedborgarna.

De har ju bara formulerat sig väldigt märkligt, det är fortfarande förbjudet.

Däremot kan man ju fundera på hur man ska se på "samboförhållanden" mellan en person under 18 år och en person över 18 år. Ganska vanligt förekommande och i praktiken liknar det ju giftermål förutom vissa juridiska bitar.

ARMSTARK
2018-03-29, 14:32
De har ju bara formulerat sig väldigt märkligt, det är fortfarande förbjudet.

Däremot kan man ju fundera på hur man ska se på "samboförhållanden" mellan en person under 18 år och en person över 18 år. Ganska vanligt förekommande och i praktiken liknar det ju giftermål förutom vissa juridiska bitar.

Skillnaden är att i de fall man blir upprörd ofta är en liten flicka som blir tvingad att gifta sig med en vuxen man. Det är här det blir en PK konflikt mellan barn/kvinna/annan kultur, och märkligt nog är det annan kultur som oftast vinner, även om man låtsas vara "väldigt tydlig med att det är förbjudet".

leee
2018-03-29, 14:48
Jag tror ändå att majoriteten är eniga om att det är såhär det borde fungera, och då kan man ju ifrågasätta varför inte andra länder rättar in sig i ledet.

Håller med.

r3mpuh
2018-03-29, 14:52
Barnen får là begära skillsmässa, som alla andra. *jorgen*

Mental
2018-03-29, 14:52
De har ju bara formulerat sig väldigt märkligt, det är fortfarande förbjudet.

Däremot kan man ju fundera på hur man ska se på "samboförhållanden" mellan en person under 18 år och en person över 18 år. Ganska vanligt förekommande och i praktiken liknar det ju giftermål förutom vissa juridiska bitar.

Är båda över 15 är det väl inget problem egentligen? ****** får man ju göra av hjärtans lust. Och det är väl snarare det som folk förfäras över, inte att man skulle dela boende och ha gemensamma räkningar?

trädgårdsmöbel
2018-03-29, 14:53
De har ju bara formulerat sig väldigt märkligt, det är fortfarande förbjudet.

Däremot kan man ju fundera på hur man ska se på "samboförhållanden" mellan en person under 18 år och en person över 18 år. Ganska vanligt förekommande och i praktiken liknar det ju giftermål förutom vissa juridiska bitar.



Som så många andra grejer måste man peka ut en viss kultur, och peka just dit, istället för att inte nämna elefanten i rummet och försöka vara generell. Det är inget problem att 16åriga Johanna flyttar in hos sin 21 årige pojkvän Sebastian. Det är inte samma sak.

Alkro
2018-03-29, 15:00
Som så många andra grejer måste man peka ut en viss kultur, och peka just dit, istället för att inte nämna elefanten i rummet och försöka vara generell. Det är inget problem att 16åriga Johanna flyttar in hos sin 21 årige pojkvän Sebastian. Det är inte samma sak.

Jag håller med om att barnäktenskap är ett stort problem i stora delar av världen.

Man kan dock problematisera att en 16-åring har ett sambolikt förhållande med en 21-åring, särskilt om 21-åringen försöjer 16-åringen ekonomiskt. Blir ju en ganska extrem beroendeställning. Fanns tjejer på min högstadieskola som knappt var 15 fyllda som var tillsammans och bodde med killar i 20-års åldern. Gemensamt var att de kom från ganska trasig bakgrund och föräldrarna sket nog i vilket.

Min poäng är att lagen ska nog inte bara innefatta "äktenskap" utan också samboliknande förhållanden, annars kommer det bara bli att man inte är gift på pappret men gör exakt samma överenskommelser praktiskt. T.ex. inofficiella religiösa ceremonier istället för att gifta sig juridiskt.

Langster
2018-03-29, 15:11
Jag håller med om att barnäktenskap är ett stort problem i stora delar av världen.

Man kan dock problematisera att en 16-åring har ett sambolikt förhållande med en 21-åring, särskilt om 21-åringen försöjer 16-åringen ekonomiskt. Blir ju en ganska extrem beroendeställning. Fanns tjejer på min högstadieskola som knappt var 15 fyllda som var tillsammans och bodde med killar i 20-års åldern. Gemensamt var att de kom från ganska trasig bakgrund och föräldrarna sket nog i vilket.

Min poäng är att lagen ska nog inte bara innefatta "äktenskap" utan också samboliknande förhållanden, annars kommer det bara bli att man inte är gift på pappret men gör exakt samma överenskommelser praktiskt. T.ex. inofficiella religiösa ceremonier istället för att gifta sig juridiskt.

Kan vi inte bara förbjuda relationer rakt av? Risken är ju att någon mår dåligt. Dessutom mår ju folk som inte har någon kärlek i sina liv dåligt av att se andra människor ha relationer, det är orättvist.

Alkro
2018-03-29, 15:12
Kan vi inte bara förbjuda relationer rakt av? Risken är ju att någon mår dåligt. Dessutom mår ju folk som inte har någon kärlek i sina liv dåligt av att se andra människor ha relationer, det är orättvist.

Ja för det är ju exakt samma sak att vuxna har relationer med varandra som att en vuxen har en relation med ett barn.

Langster
2018-03-29, 15:21
Då förbjuder vi barn. Och vuxna. Och religion.

Nä jag skojar bara. Kommer en flicka och en man samtidigt till Sverige ska de inte placeras tillsammans. Om de inte är släkt förstås.... men vänta nu, brukar man inte gifta sig med typ kusiner i just de kulturer där detta är ett problem?

ChuckTesta
2018-03-29, 15:26
w1ZIctjZhYk

Det var det här jag menade med att man tillåter barnäktenskap, det är inget som helst fördömande i texten utan det normaliserar och legitimerar barnäktenskap. Man gör ingenting för att motarbeta den vidriga kulturen som muslimsk massinvandring har fört med sig. Helt sinnessjukt.

Då förbjuder vi barn. Och vuxna. Och religion.

Nä jag skojar bara. Kommer en flicka och en man samtidigt till Sverige ska de inte placeras tillsammans. Om de inte är släkt förstås.... men vänta nu, brukar man inte gifta sig med typ kusiner i just de kulturer där detta är ett problem?

Religion skulle vara bra att förbjuda.

trädgårdsmöbel
2018-03-29, 15:34
Jag håller med om att barnäktenskap är ett stort problem i stora delar av världen.

Man kan dock problematisera att en 16-åring har ett sambolikt förhållande med en 21-åring, särskilt om 21-åringen försöjer 16-åringen ekonomiskt. Blir ju en ganska extrem beroendeställning. Fanns tjejer på min högstadieskola som knappt var 15 fyllda som var tillsammans och bodde med killar i 20-års åldern. Gemensamt var att de kom från ganska trasig bakgrund och föräldrarna sket nog i vilket.

Min poäng är att lagen ska nog inte bara innefatta "äktenskap" utan också samboliknande förhållanden, annars kommer det bara bli att man inte är gift på pappret men gör exakt samma överenskommelser praktiskt. T.ex. inofficiella religiösa ceremonier istället för att gifta sig juridiskt.

Krävs detta för att komma åt muslimers arrangerade barnäktenskap med kusiner och farbröder, så offrar jag gärna den fiktiva 21 och 16 åringens samborelation för det. Men jag tycker hellre att man skall kunna peka på problemet, och åtgärda det istället för att inskränka livet för andra.

Bärsärk
2018-03-29, 16:49
Religion skulle vara bra att förbjuda.

Ja faktiskt, åtminstone här i Norden. Är väl redan rekordmånga som lämnar Svenska kyrkan, är inte det bevis nog på att det är lika bra att lägga ner skiten?

svenbanan
2018-03-29, 16:53
Ja faktiskt, åtminstone här i Norden. Är väl redan rekordmånga som lämnar Svenska kyrkan, är inte det bevis nog på att det är lika bra att lägga ner skiten?

Kanske ska vi även förbjuda styrkelyft? Har det inte varit en kraftig nedgång i antlaet tävlande inom detta på det senaste? Jag har såklart ingen aning om det varit en nedgång i antalet styrkelyftare.

King Grub
2018-03-29, 16:56
Petra Rinman som är ansvarig för broschyren är för övrigt med i #jagärhär

svenbanan
2018-03-29, 16:58
Ingen som har laddat ner skiten och kan lägga upp den nånstans så man kan läsa vad det stod i den?

ChuckTesta
2018-03-29, 17:00
Kanske ska vi även förbjuda styrkelyft? Har det inte varit en kraftig nedgång i antlaet tävlande inom detta på det senaste? Jag har såklart ingen aning om det varit en nedgång i antalet styrkelyftare.

Hur många terrorattacker har utförts i styrkelyftets namn? Undrar bara.

svenbanan
2018-03-29, 17:08
Hur många terrorattacker har utförts i styrkelyftets namn? Undrar bara.

Förmodligen inga alls. Varför frågar du mig detta? Det borde du väl ha kunnat räkna ut själv...

leee
2018-03-29, 17:12
Vad gör man i de fall där barnet har ett eget barn och gift,skadan är ju redan skedd så att säga.

svenbanan
2018-03-29, 17:15
Vad gör man i de fall där barnet har ett eget barn och gift,skadan är ju redan skedd så att säga.

Om inte jag minns fel så var det här en av grejerna de tyckte skulle bli ett problem med ifall de bara förbjöd allt rakt av utan att se några nyanser. Jag kanske blandar ihop nåt nu, men det är så jag minns det från förra gången detta var uppe på tapeten för ett gäng månader sedan...

Dåren
2018-03-29, 17:15
Kommer man hit respekterar man hur det fungerar här

Det kan man tycka men verkligheten är en helt annan i Sverige 2018.

ChuckTesta
2018-03-29, 17:17
Förmodligen inga alls. Varför frågar du mig detta? Det borde du väl ha kunnat räkna ut själv...

Varför jag frågar dig detta är ju givetvis för att du jämförde förbjuda religion med förbjuda styrkelyft. Det borde du också kunnat räkna ut själv.

Det finns legitima argument för att förbjuda religion, inte styrkelyft.

Bärsärk
2018-03-29, 17:19
Det här är ju inte saker som hör till flyktingar, invandring eller hela den diskussionen egentligen.

Det här är ju på samma nivå som folkmord, alltså generella åsikter som de flesta av oss på planeten kan komma enas om inte är okej.

svenbanan
2018-03-29, 17:26
Varför jag frågar dig detta är ju givetvis för att du jämförde förbjuda religion med förbjuda styrkelyft. Det borde du också kunnat räkna ut själv.

Det finns legitima argument för att förbjuda religion, inte styrkelyft.

Om du hade läst lite nogrannare så kunde du sett att det inte fanns några andra argument i det inlägg jag citerade än just att det fanns så få troende i norden.

Varför tror du jag skrev som jag gjorde? Jo, för att visa på att det argumentet var ganska dåligt.

Det finns säkert bättre argument (men inte i det inlägg jag citerade) för att förbjuda religion. Personligen tror jag dock inte på sådana förbu, men det är en annan femma.

micke81
2018-03-29, 17:31
[YT]w1

Det var det här jag menade med att man tillåter barnäktenskap, det är inget som helst fördömande i texten utan det normaliserar och legitimerar barnäktenskap. Man gör ingenting för att motarbeta den vidriga kulturen som muslimsk massinvandring har fört med sig. Helt sinnessjukt.



Religion skulle vara bra att förbjuda.

Nu har jag inte läst på i frågan men jag misstänker att det inte nödvändigtvis är exklusivt för muslimer utan är kulturellt betingat förutom att Islam troligen inte har några pekpinnar i frågan.

Njae tvivlar på att det är rimligt att förbjuda,skulle troligen bara gynna diverse "källarsekter" och bli värre i längden.

Vad gör man i de fall där barnet har ett eget barn och gift,skadan är ju redan skedd så att säga.

Den äldre parten får inte idka sexuelt umgänge med sin partner som är yngre än 14 år oavsett om de har barn sedan tidigare, det stod mycket tydligt i broschyren.

Dåren
2018-03-29, 17:35
Ingen som har laddat ner skiten och kan lägga upp den nånstans så man kan läsa vad det stod i den?

https://minfil.org/vcjaXbdfb6/2018-3-34.pdf

svenbanan
2018-03-29, 18:15
https://minfil.org/vcjaXbdfb6/2018-3-34.pdf

Man tackar.

svenbanan
2018-03-29, 18:27
Vad har jag missat?
Vad är det i den pamfletten som är så upprörande?
Jag tyckte den var rätt tydlig med att det inte är tillåtet med barnäktenskap i sverige och att man inte får ha sex med någon som är under 15 år (inte ens om man skulle redan vara gifta och ha barn).

TranceII
2018-03-29, 18:50
Det här är ju inte saker som hör till flyktingar, invandring eller hela den diskussionen egentligen.

Det här är ju på samma nivå som folkmord, alltså generella åsikter som de flesta av oss på planeten kan komma enas om inte är okej.

Det är tyvärr alldeles för vanligt i världen och man borde tycka att vi skulle kunna komma överrens om detta i alla fall. Även i "civilserade" länder så har du fortfarande en rubrik som detta iår:


(Tallahassee, Florida) – Both houses of the Florida legislature should pass a bill to set the minimum age of marriage at 18, with no exceptions, the Florida Coalition to End Child Marriage said today. The coalition, which consists of 13 organizations, as well as survivors of child and forced marriage, called on legislators in the Florida House of Representatives to remove a harmful amendment from a pending law to ban child marriage.

https://www.hrw.org/news/2018/02/05/florida-child-marriage-ban-hits-bump

micke81
2018-03-29, 18:52
Vad har jag missat?
Vad är det i den pamfletten som är så upprörande?
Jag tyckte den var rätt tydlig med att det inte är tillåtet med barnäktenskap i sverige och att man inte får ha sex med någon som är under 15 år (inte ens om man skulle redan vara gifta och ha barn).

Många tycks anse att det är för inlindat och mjukt (och surar över den skeva lagstiftningen där vi accepterar utländska barngiftermål) och vill hellre se en lagändring och efterföljande infoblad där det står: Om du är gift med någon som är minderårig så går du raka vägen till fängelset utan att passera gå.

Ser förövrigt att jag misslyckades med att skriva rätt ålder i mitt förra inlägg.

Magnus N
2018-03-29, 19:07
Lite "rolig" småfakta runt broschyren med, kostade lika mycket att ta fram den som 3 undersköterskor har i lön under 1 år.

https://nyheteridag.se/beviset-har-bestaller-asa-regner-s-skandalbroschyren-till-dig-som-ar-gift-med-ett-barn/

Måste dock vara pluskund för att ta del av mera information

trädgårdsmöbel
2018-03-29, 19:09
Jag tycker att pamfletten är helt i linje, med den...linje vi för i Sverige. Så pamfletten i sig gör mig inte så värst upprörd.

svenbanan
2018-03-29, 19:34
Jag tycker att pamfletten är helt i linje, med den...linje vi för i Sverige. Så pamfletten i sig gör mig inte så värst upprörd.

Men du tycker egentligen det borde stå nåt annat och att "linjen" bör se annorlunda ut gällande detta?

Vad är det som bör se annorlunda ut? Är det att de som kommer hit och redan är gifta med en minderårig inte bör bli insläppta öht pga detta?

Iliyas
2018-03-29, 19:37
Större problem med svenskarna som åker utomlands och har sex med barn.... Just saying....

Gil77
2018-03-29, 19:39
Helt otroligt att en sådan pamflett ska existera i Sverige. Sverige tycks åtminstone tillfälligt ha peakat och börjar gå bakåt i utvecklingen. Borde bara vara att vända vid gränsen om man är gift med ett barn.

svenbanan
2018-03-29, 19:46
Helt otroligt att en sådan pamflett ska existera i Sverige. Sverige tycks åtminstone tillfälligt ha peakat och börjar gå bakåt i utvecklingen. Borde bara vara att vända vid gränsen om man är gift med ett barn.

Är det inte bättre att de blir insläppta till sverige (om de nu uppfyller övriga flyktingkrav)?

Ifall de tvingas vända vid gränsen så kommer de ju kunna fortsätta ha en tioårig fru i sängen, medans det ju är meningen att detta ska förhindras i sverige. Så tolkade iaf jag det som stod i pamfletten.

Hemi
2018-03-29, 19:47
Större problem med svenskarna som åker utomlands och har sex med barn.... Just saying....

Utmärker sig svenskar med detta?

Gil77
2018-03-29, 19:55
Är det inte bättre att de blir insläppta till sverige (om de nu uppfyller övriga flyktingkrav)?

Ifall de tvingas vända vid gränsen så kommer de ju kunna fortsätta ha en tioårig fru i sängen, medans det ju är meningen att detta ska förhindras i sverige. Så tolkade iaf jag det som stod i pamfletten.

En människa som gift sig med ett barn hör inte hemma i Sverige tycker jag, och måste vara helt inkompatibel med ett utvecklat samhälle. Barnet kan få stanna på egen hand i vissa fall. Problemet är väl bara att barnet förmodligen inte har någon fri vilja när det gäller den biten. Så i dessa fall borde det bli avslag.
Såklart inte lätt att säga att ett barn ska skickas tillbaka med sin gubbmake, och detta har jag inte funderat jättemycket på fören idag. Men Sverige kan inte rädda alla och på kuppen förändras till det sämre i allt snabbare takt.

ChuckTesta
2018-03-29, 20:00
Nu har jag inte läst på i frågan men jag misstänker att det inte nödvändigtvis är exklusivt för muslimer utan är kulturellt betingat förutom att Islam troligen inte har några pekpinnar i frågan.

Njae tvivlar på att det är rimligt att förbjuda,skulle troligen bara gynna diverse "källarsekter" och bli värre i längden.

Inga pekpinnar i frågan? uhm.... Vet du vem Muhammeds fru var?

Om du hade läst lite nogrannare så kunde du sett att det inte fanns några andra argument i det inlägg jag citerade än just att det fanns så få troende i norden.

Varför tror du jag skrev som jag gjorde? Jo, för att visa på att det argumentet var ganska dåligt.

Det finns säkert bättre argument (men inte i det inlägg jag citerade) för att förbjuda religion. Personligen tror jag dock inte på sådana förbu, men det är en annan femma.

Om du nu förstår att argumenten för att förbjuda religion inte är "många som lämnar" varför använde du då det när du gjorde din liknelse med styrkelyft?

svenbanan
2018-03-29, 20:10
En människa som gift sig med ett barn hör inte hemma i Sverige tycker jag, och måste vara helt inkompatibel med ett utvecklat samhälle. Barnet kan få stanna på egen hand i vissa fall. Problemet är väl bara att barnet förmodligen inte har någon fri vilja när det gäller den biten. Så i dessa fall borde det bli avslag.
Såklart inte lätt att säga att ett barn ska skickas tillbaka med sin gubbmake, och detta har jag inte funderat jättemycket på fören idag. Men Sverige kan inte rädda alla och på kuppen förändras till det sämre i allt snabbare takt.

Jag är inte så säker på att alla som är gifta med barn heller har funderat över detta så mycket. Eller haft så mycket att säga till om i frågan i sitt hemland. Om inte jag är helt fel ute så handlar väl detta rätt ofta om arrangerade äktenskap för att knyta ihop två familjer.

Kanske att det i vissa fall handlar om pedofiler som gift sig med barn, men jag tror inte det är det vanligaste. Men jag gissar mest här. Har inga källor att komma med, ifall är på humör att avkräva mig nåt sådant.

Jag tycker iaf det verkar vara en rätt lurig fråga som inte har ett självklart svartvitt svar.

svenbanan
2018-03-29, 20:13
Om du nu förstår att argumenten för att förbjuda religion inte är "många som lämnar" varför använde du då det när du gjorde din liknelse med styrkelyft?

Va?

I det inlägg jag citerade var "det är många som lämnar" det enda argumentet för att förbjuda religion.

Jag tyckte det var ett kasst argument, och därför skrev jag som jag gjorde. Just för att belysa att det var ett uselt argument.

Trodde du jag faktiskt ville förbjuda styreklyft eller vad menar du?

mottat
2018-03-29, 20:22
Vad har jag missat?
Vad är det i den pamfletten som är så upprörande?
Jag tyckte den var rätt tydlig med att det inte är tillåtet med barnäktenskap i sverige och att man inte får ha sex med någon som är under 15 år (inte ens om man skulle redan vara gifta och ha barn).

Du tycker att det är okej att beskriva att ett barn inte ska bo med en pedofil för att det är "olämpligt" ?

ChuckTesta
2018-03-29, 20:27
Va?

I det inlägg jag citerade var "det är många som lämnar" det enda argumentet för att förbjuda religion.

Jag tyckte det var ett kasst argument, och därför skrev jag som jag gjorde. Just för att belysa att det var ett uselt argument.

Trodde du jag faktiskt ville förbjuda styreklyft eller vad menar du?

Jag tror inte att personen du citerade försökte argumentera för varför man borde förbjuda religion. Jag tror inte heller att du ville förbjuda styrkelyft, utan du gjorde en liknelse, många lämnar religion - många lämnar styrkelyft. Men att många lämnar religionen är inte ett av argumenten för att förbjuda det.

svenbanan
2018-03-29, 20:35
Du tycker att det är okej att beskriva att ett barn inte ska bo med en pedofil för att det är "olämpligt" ?

Till att börja med är jag inte säker på att det (oftast) handlar om pedofiler i den vanliga bemärkelsen, dvs sådana som tänder på barn som ej kommit i puberteten.

Men om vi bortser från det så ser jag inte det stora problemet med ordvalet. Det är ju faktiskt just olämpligt, eftersom det isåfall kan leda till att barnet ifråga i princip inte kommer kunna vara barn, utan istället kanske förväntas ha sex.

Vilket ord skulle du vilja använda och varför?

mottat
2018-03-29, 20:39
Vilket ord skulle du vilja använda och varför?



Att det är fängelse + utvisning som gäller om man håller på med sån skit. Sen är inte enda felet att det ofta handlar om pedofili utan att det är under tvång och hedersförtryck.


i Iran är det lagligt att gifta sig med ett barn som är 13.

svenbanan
2018-03-29, 20:41
Jag tror inte att personen du citerade försökte argumentera för varför man borde förbjuda religion. Jag tror inte heller att du ville förbjuda styrkelyft, utan du gjorde en liknelse, många lämnar religion - många lämnar styrkelyft. Men att många lämnar religionen är inte ett av argumenten för att förbjuda det.

Svar på det första fetade stycket: Det enda det inlägget inehöll var ju just detta argument. Så det var detta jag förhöll mig till.

Svar på det andra fetade stycket: Jag håller med. Min poäng är att ska man argumentera för att förbjuda religion så använd riktiga argument.

Själv tycker jag det mesta med religion kan dra nåt gammalt över sig. Dock tror jag att förbud troligen bara blir kontraproduktivt. Dessutom gillar jag inte förbud i allmänhet.

Angående det ickefetadede: Korrektemundo.

Gil77
2018-03-29, 20:43
Jag är inte så säker på att alla som är gifta med barn heller har funderat över detta så mycket. Eller haft så mycket att säga till om i frågan i sitt hemland. Om inte jag är helt fel ute så handlar väl detta rätt ofta om arrangerade äktenskap för att knyta ihop två familjer.

Kanske att det i vissa fall handlar om pedofiler som gift sig med barn, men jag tror inte det är det vanligaste. Men jag gissar mest här. Har inga källor att komma med, ifall är på humör att avkräva mig nåt sådant.

Jag tycker iaf det verkar vara en rätt lurig fråga som inte har ett självklart svartvitt svar.

Jag tycker inte det spelar så stor roll. Visst är det väl oftast arrangerade giftermål, men det är väl inte så värst förmildrande. Är ju fortfarande en vuxen man, ibland flera gånger så gammal som flickan som gift sig. Att det är normalt i deras kultur och dom inte tycker/förstår att det är fel är ju själva problemet och orsaken till att dom inte ska in i landet och införa helt galna fenomen i vårt åtminstone tidigare fina land.

Utvecklingen måste brytas. Barnäktenskap och gräsliga böneutrop, separata badtider mm. Vad har jag missat och vad kommer härnäst? Ingen tror väl att vi nåt vägs ände ännu på långa vägar? Eller ska vår starka regering helt plötsligt sätta ner foten?

svenbanan
2018-03-29, 20:46
Att det är fängelse + utvisning som gäller om man håller på med sån skit.

Nu svarade du ju snarare på vad du tycker påföljden ska bli.

Men vad är själva anledningen till varför en vuxen man som är gift med en ung flicka inte ska kunna bo ihop då de kommer till sverige?

Jag tycker "olämpligt" är ett hyfsat bra ord i det sammanhanget.

Man kan ju inte säga att anledningen till att nåt är olagligt är just att det är olagligt. Då kommer man ju ingen vart.

mottat
2018-03-29, 20:51
Jag förstår inte riktigt din poäng? Du ser inget problem med att en 13årigt barn är gift med en man som är 35? Måste jag verkligen förklara varför det är fel? du förstår inte det själv?


http://www.na.se/opinion/ledare/15-arig-gift-tjej-da-ska-larmklockorna-vara-oronbedovande


Du tycker detta är en helt okej situation?


Enligt mig ska personerna som placerat barnen sparkas direkt, och personerna som givit han bidrag sparkas. Samt att mannen antingen ska utvisas eller åka i fängelse.

svenbanan
2018-03-29, 20:59
Jag tycker inte det spelar så stor roll. Visst är det väl oftast arrangerade giftermål, men det är väl inte så värst förmildrande. Är ju fortfarande en vuxen man, ibland flera gånger så gammal som flickan som gift sig. Att det är normalt i deras kultur och dom inte tycker/förstår att det är fel är ju själva problemet och orsaken till att dom inte ska in i landet och införa helt galna fenomen i vårt åtminstone tidigare fina land.

Utvecklingen måste brytas. Barnäktenskap och gräsliga böneutrop, separata badtider mm. Vad har jag missat och vad kommer härnäst? Ingen tror väl att vi nåt vägs ände ännu på långa vägar? Eller ska vår starka regering helt plötsligt sätta ner foten?

Förmildrande och förmildrande. Det jag menade var väl snarare att det inte nödvändigtvis är så att man kommer gå runt i lekparkerna i sverige och locka in ungar i folkabuss bara för att man ingått i ett sådant äktenskap i sin lilla hemby i nån gudsförgäten håla på vischan i afghanistan.

Jag kan tycka det låter som en sämre idé att inte släppa in barn som ingått äktenskap i sitt hemland.

Jag påstår definitivt inte att jag sitter på facit i frågan, men tror att en bra start är att vara väldigt tydlig redan från början med vad som gäller för regler ifall man har tänkt bo i sverige. Där tror jag man missat en del på senare år. Säkert i alla fall till viss del beroende på att det kommit så jäkla många på kort tid att grejer hunnit balla ur.

Jag tyckte pamfletten var hyfsat bra. Kan säkert formuleras ännu bättre. Men jag tycker nog inte den var värd detta "ramaskri".

svenbanan
2018-03-29, 21:02
Jag förstår inte riktigt din poäng? Du ser inget problem med att en 13årigt barn är gift med en man som är 35? Måste jag verkligen förklara varför det är fel? du förstår inte det själv?


http://www.na.se/opinion/ledare/15-arig-gift-tjej-da-ska-larmklockorna-vara-oronbedovande


Du tycker detta är en helt okej situation?


Enligt mig ska personerna som placerat barnen sparkas direkt, och personerna som givit han bidrag sparkas. Samt att mannen antingen ska utvisas eller åka i fängelse.

Klart som fan jag ser ett problem ifall en 35 åring är gift med en 13 åring!

Du får för fan kamma till dig och börja läsa vad man skriver ifall du tänker kommentera.

Sluta försöka med röda strömmingar och halmgubbar eller vad fan det nu är du håller på med.

mottat
2018-03-29, 21:06
Du pratar om häftet och det inte var något fel på det.

Som jag skrev i Iran är det lagligt att gifta sig med ett barn som är 13.

Skulle då det gifta paret komma till Sverige skulle jag personligen inte beskriva det som "olämpligt" Men enligt dig är det helt okej.


Du verkar vara ett troll dock, Så ha en bra dag.

Hövdingen
2018-03-29, 21:17
Förkastligt vore ett bättre ord.

svenbanan
2018-03-29, 21:18
Du verkar vara ett troll dock, Så ha en bra dag.

Jag har inte trollat för fem öre i denna tråden.

Till skillnad från dig är jag dock både läs- och skrivkunning.

svenbanan
2018-03-29, 21:25
Förkastligt vore ett bättre ord.

Ja, kanske. Det är i alla fall lite starkare.

Dock missar man ju lite av poängen med ordet "olämpligt". "Förkastligt" beskriver ju mer hur man i sverige ser på att en vuxen man har sex med en underårig flicka och bor ihop med henne, men säger ju inte så mycket om varför. Det gör ju iofs inte ordet "olämpligt" heller om det står för sig själv. Jag tänker mig dock att ifall något är olämpligt så är det det på grund av någon anledning. Det kanske borde stå att "det är olämplig att bo ihop med en underårig hustru för att det kan leda till..." och dessutom borde det kanske stå att "det anses som ett förkastligt beteende (av de flesta) i sverige".

Gil77
2018-03-29, 21:27
Förmildrande och förmildrande. Det jag menade var väl snarare att det inte nödvändigtvis är så att man kommer gå runt i lekparkerna i sverige och locka in ungar i folkabuss bara för att man ingått i ett sådant äktenskap i sin lilla hemby i nån gudsförgäten håla på vischan i afghanistan.

Jag kan tycka det låter som en sämre idé att inte släppa in barn som ingått äktenskap i sitt hemland.

Jag påstår definitivt inte att jag sitter på facit i frågan, men tror att en bra start är att vara väldigt tydlig redan från början med vad som gäller för regler ifall man har tänkt bo i sverige. Där tror jag man missat en del på senare år. Säkert i alla fall till viss del beroende på att det kommit så jäkla många på kort tid att grejer hunnit balla ur.

Jag tyckte pamfletten var hyfsat bra. Kan säkert formuleras ännu bättre. Men jag tycker nog inte den var värd detta "ramaskri".

Enligt mig bör man skicka tillbaka åtminstone mannen omgående. Tycker inte dom har här att göra, vi måste reda ut allt som är problematiskt, innan vi fortsätter fylla på. Särskilt som vi tycks vara så dåliga på att lösa dessa problem som uppstått.

Kan vi inte få lite andrum snart? Finns knappast något område som inte försämras av denna kraftiga invandring. Allt ifrån vanskötsel av fastigheter till nedskräpning till stora grupper vuxna män som driver omkring och hänger på stan som tonåringar. Ingenstadsbild jag tycker är positiv i alla fall. Överanvändning av vården samt aggresivt beteende mot vårdpersonal. Har hört folk som inte velat åka till akuten för att det är fullt med hetsiga individer där som kräver vård för ett skrubbsår osv. För att inte tala om det oacceptabla våldet mot tex blåljuspersonal, som dock tycks vara acceptabelt då det inte beivras.

Drev lite från ämnet kanske, men detta är ett ämne som lätt förgrenar sig åt alla håll och påverkar så mycket i samhället.

Edit: tror inte heller att denna fiktiva flickas liv blir märkbart bättre i Sverige än i landet dom kom ifrån. Såklart beroende på exakta omständigheterna, men generellt.

svenbanan
2018-03-29, 21:35
Enligt mig bör man skicka tillbaka åtminstone mannen omgående. Tycker inte dom har här att göra, vi måste reda ut allt som är problematiskt, innan vi fortsätter fylla på. Särskilt som vi tycks vara så dåliga på att lösa dessa problem som uppstått.


Ja, det kanske är en bra utgångspunkt i alla fall.

Problemet kommer ju ifall man då per automatik också skickar iväg en tioårig flicka till att bo med en förtioåring.

Och ännu värre om det också per automatik leder till att man skickar iväg en trettonårig flicka och hennes nyfödda barn att bo med en förtioåring.

Då kan man ju tänka sig att man gör ett undantag och får stanna ifall barnhustrun fött barn, och att man annars utvisas.

Men då kommer ju problemet att detta isåfall kanske leder till att man först gör sin barnhustru på smällen innan man söker asyl här. Knappast vad man önskade.

En bättre variant kanske är att man inför tvångsskiljsmässa ifall redan dag ett då man söker asyl, och sedan skickar ut gubben. Dock är jag tveksam till att detta är lagligt.

Hur som helst är det nog en snårigare historia än vissa i denna tråd vill låtsas om.

TranceII
2018-03-29, 21:36
Angånde just att skicka tillbaka dem


Hanif Bali

Broschyr från Socialstyrelsen och Migrationsverket.

Utgångspunkten i den är att Sverige erkänner äktenskapet - men har bara lite synpunkter på hanteringen av barnet i fråga.

I den berättar man hur ”olämpligt” det är att bo med en minderårig under 15 år. Därutöver berättar man att det är ett brott att ha sex med sin underåriga fru - ”även om ni har barn ihop”, men ingenstans berättar man om konsekvenserna av att bryta mot lagen. Inget hot utställs för att skydda barnet.

Observera att de fundamentalister vars barnäktenskap svenska myndigheter accepterar inte hade fått samma mjuka behandling i sina hemländer. De fall som uppmärksammats av media har varit syriska medborgare, t.o.m kusiner. 14 åriga flickor har gjorts gravida av sina ”makar”.

I Syrien är brottet för detta 9 års fängelse med hårt straffarbete. I Sverige är det bidragsberättigande.

Häromdagen gick riksdagen med Alliansen och SD emot regeringen och beordrade att omedelbart agera. Ändå drar regeringen benen efter sig.

Observera hur snabbt regeringen har agerat när det kommer till att få fram en gymnasieamnestilag för de ensamkommande vuxenpojkarna utan asylskäl - men när 14 åriga flickor blir våldtagna av sina kusiner med familjens samtycke - då går det långsamt.


Hanif bali på facebook

svenbanan
2018-03-29, 22:10
Angånde just att skicka tillbaka dem



Hanif bali på facebook

men ingenstans berättar man om konsekvenserna av att bryta mot lagen

Ja, det är ju faktiskt märkligt.

Gil77
2018-03-29, 22:25
Ja, det är ju faktiskt märkligt.

Är inte så märkligt om man lagt märke till hur det tassas och daltas kring dessa grupper. 😊 Bara det gamla vanliga.

svenbanan
2018-03-29, 22:32
Är inte så märkligt om man lagt märke till hur det tassas och daltas kring dessa grupper. 😊 Bara det gamla vanliga.

Jo, det är märkligt. I alla fall om en invandrad muslim som har sex med sin tolvåriga fru faktiskt kan bli fälld i domstol.

Då skulle muslimen i fråga nog bli lite less ifall ingen berättat att det faktiskt blir fängelse för detta i sverige.

Ifall man som flykting inte riskerar att "åka dit" så är det väl framförallt detta som är märkligt.

Ett Orm
2018-03-29, 22:40
Ja, kanske. Det är i alla fall lite starkare.

Dock missar man ju lite av poängen med ordet "olämpligt". "Förkastligt" beskriver ju mer hur man i sverige ser på att en vuxen man har sex med en underårig flicka och bor ihop med henne, men säger ju inte så mycket om varför. Det gör ju iofs inte ordet "olämpligt" heller om det står för sig själv. Jag tänker mig dock att ifall något är olämpligt så är det det på grund av någon anledning. Det kanske borde stå att "det är olämplig att bo ihop med en underårig hustru för att det kan leda till..." och dessutom borde det kanske stå att "det anses som ett förkastligt beteende (av de flesta) i sverige".
Olagligt och kan ge fängelse i 2-6 år.
I Sverige godkänts inte ett sådant äktenskap under några omständigheter.
Klart o tydligt.

Socialstyrelsen borde ge mig 1,2Msek men jag kan göra det gratis för den här gången.

svenbanan
2018-03-29, 22:43
Olagligt och kan ge fängelse i 2-6 år.
I Sverige godkänts inte ett sådant äktenskap under några omständigheter.
Klart o tydligt.

Socialstyrelsen borde ge mig 1,2Msek men jag kan göra det gratis för den här gången.

Jag fattar inte riktigt vad du vill säga?

Ett Orm
2018-03-29, 22:45
Jag fattar inte riktigt vad du vill säga?

Ist för olämpligt föreslog jag olagligt och lade ut texen en aning.

Gil77
2018-03-29, 22:55
Inte heller lämpligt att någon som är med i det destruktiva nätverket #jagärhär får ligga bakom en sådan pamflett. Såklart upplagt för något som det vi nu fick se då.

svenbanan
2018-03-29, 23:02
Ist för olämpligt föreslog jag olagligt och lade ut texen en aning.

Fast målsättningen är väl rimligtvis (iaf delvis) att förklara för de som ingått ett barngifte redan innan de kom hit, varför det är olagligt och varför de inte kan bo ihop.

Känns inte så konstruktivt att bara säga "därför" som svar på frågan "varför?".

Men jag håller helt med om att det nog borde stå rätt tydligt att det är olagligt och vad det faktiskt är för straff.

Jag tror iofs att det stod i broschyren att det är olagligt att ha sex med minderårig.

lanzal
2018-03-29, 23:16
Inte heller lämpligt att någon som är med i det destruktiva nätverket #jagärhär får ligga bakom en sådan pamflett. Såklart upplagt för något som det vi nu fick se då.

Ok. Jag biter.

Varför är det så populärt att hata #jagärhär?

Jag har i princip aldrig sett själva nätverket in action, tror jag såg en gång på Facebook att det satt ett gäng personer och skrev i någon artikel full med SDare där de var lite källkritiska till påståenden osv som Sonny, 57 påstod.

Min åsikt, var att det fungerade som en motkraft mot allt hat på internet, där målet var att försöka stå upp mot rasism och främlingsfientligheten som sprids på internet.

Rörelsen kan naturligtvis ha spårat.. men de enda exemplet jag sett var trevliga mot personerna de debatterade emot.. finns det lite skärmdumpar där man kan få lite information om vad det är detta nätverk gör som är så pass destruktivt? Min uppfattning var nämligen att de försökte göra internetdebatten bättre, inte sämre.

Naturligtvis kommer det in stollar i alla rörelser, men för den sakens skull så representerar de inte hela rörelsen, jag gillar ändå grundtanken i #jagärhär som enligt deras hemsida är:

Ingen ska bli utsatt för hat eller hot och ingen ska behöva möta hatet ensam.
Tillsammans förändrar vi samhället – en kommentar i taget.

Vi är nu 75 000 medlemmar i facebookgruppen som kämpar tillsammans mot hat och hot, rasism, sexism, homofobi & funkofobi m.m. på sociala medier.

Medlemmar tipsar varandra om var gruppen behövs för att ge stöd till den som blir utsatt för att stötta med nyanserade kommentarer och informera om vägar till faktagranskad information. Ingen ska behöva stå upp mot hatet ensam.


Gil77, är du emot denna tanke? Eller är du mer emot att vissa medlemmar inte följer detta budskap? Det låter ju som en ganska sund rörelse, kan jag känna.

källa:
https://www.jagarhar.se/
Mvh

Ett Orm
2018-03-29, 23:21
Fast målsättningen är väl rimligtvis (iaf delvis) att förklara för de som ingått ett barngifte redan innan de kom hit, varför det är olagligt och varför de inte kan bo ihop.

Känns inte så konstruktivt att bara säga "därför" som svar på frågan "varför?".

Men jag håller helt med om att det nog borde stå rätt tydligt att det är olagligt och vad det faktiskt är för straff.

Jag tror iofs att det stod i broschyren att det är olagligt att ha sex med minderårig.

Då får man ha en gedigen historielektion från det att sverige blev kristet fram tills nu typ.
Kan inte se varför det ska behövas förklaras, lagen är så det är det de behöver veta. Vill de veta mer om saken får de ta reda på det själva, antar att broschyren vänder sig till den vuxna. Att beskriva något olagligt som olämpligt är inte bara fel utan underminerar lagens betydelse.
Att bete sig som ett svin och skrika mm är olämpligt men inte nödvändigtvis olagligt.
Dags att sluta behandla vuxna människor som klarat en troligen ganska komplicerad resa hit som mogolida barn.

När det kommer till hur man ska samtala med flickan om saken vill det till nån utbildad och inte ett pappersark.

svenbanan
2018-03-29, 23:41
Då får man ha en gedigen historielektion från det att sverige blev kristet fram tills nu typ.
Kan inte se varför det ska behövas förklaras, lagen är så det är det de behöver veta. Vill de veta mer om saken får de ta reda på det själva, antar att broschyren vänder sig till den vuxna. Att beskriva något olagligt som olämpligt är inte bara fel utan underminerar lagens betydelse.
Att bete sig som ett svin och skrika mm är olämpligt men inte nödvändigtvis olagligt.
Dags att sluta behandla vuxna människor som klarat en troligen ganska komplicerad resa hit som mogolida barn.

När det kommer till hur man ska samtala med flickan om saken vill det till nån utbildad och inte ett pappersark.

Jag tror det vi diskuterade om från början var varför det stod att det var olämpligt att man bodde ihop med sin underåriga fru, fast man var gifta etc. Det stod väl nån annanstans att det var olagligt att gifta sig med barn i sverige, och olagligt att ha sex med underåriga.

Så det gällde väl kanske egentligen varför det ansågs olämpligt att bo ihop. Så minns jag det nu ialla fall, men jag kanske minns fel nu på nattkröken, och jag orkar inte riktigt kolla tidigare inlägg.

Hur som helst så menade jag nog egentligen inte att det borde stå en detaljerad förklaring som förklarade varför alla möjliga saker är olagliga. Det är ju, som du skriver, helt befängt.

Hur som helst sätter jag nog punkt för mitt deltagande i debatten till vad som ska stå i pamfletten. De har ju hur som helst dragit tillbaka den. Förhoppningsvis blir väl version 2 lite tydligare.

Gil77
2018-03-29, 23:48
Ok. Jag biter.

Varför är det så populärt att hata #jagärhär?

Jag har i princip aldrig sett själva nätverket in action, tror jag såg en gång på Facebook att det satt ett gäng personer och skrev i någon artikel full med SDare där de var lite källkritiska till påståenden osv som Sonny, 57 påstod.

Min åsikt, var att det fungerade som en motkraft mot allt hat på internet, där målet var att försöka stå upp mot rasism och främlingsfientligheten som sprids på internet.

Rörelsen kan naturligtvis ha spårat.. men de enda exemplet jag sett var trevliga mot personerna de debatterade emot.. finns det lite skärmdumpar där man kan få lite information om vad det är detta nätverk gör som är så pass destruktivt? Min uppfattning var nämligen att de försökte göra internetdebatten bättre, inte sämre.

Naturligtvis kommer det in stollar i alla rörelser, men för den sakens skull så representerar de inte hela rörelsen, jag gillar ändå grundtanken i #jagärhär som enligt deras hemsida är:







Gil77, är du emot denna tanke? Eller är du mer emot att vissa medlemmar inte följer detta budskap? Det låter ju som en ganska sund rörelse, kan jag känna.

källa:
https://www.jagarhar.se/
Mvh

Låter ju bra och hat är såklart inte bra eller konstruktivt. Problemet är bla vad dom tycker är hat och rasism. Allt som inte är att ta emot alla och ge allt till dessa är enligt många av dessa personer hat och rasism. Många i detta nätverk står själva för en massa hat och otrevlig och nedsättande ton i kommentarsfält. Känns ofta som att poängen och syftet med nätverket är att kväsa andras åsikter. Tror att det har motsatt effekt än det dom påstår sig vilja uppnå.

micke81
2018-03-29, 23:53
Inga pekpinnar i frågan? uhm.... Vet du vem Muhammeds fru var?



Om du nu förstår att argumenten för att förbjuda religion inte är "många som lämnar" varför använde du då det när du gjorde din liknelse med styrkelyft?

Antar att du syftar på hans favorithustru som var kraftigt underårig(nåja med de flesta nu levande människors standard)? han hade flera så vitt jag förstått och det utan att ha läst boken och då antar jag att du läst ännu mindre av den baserat på att du skriver fru i singularis.
Angående pekpinnar så är historien full av ledare som styrt enligt devisen "gör som jag säger inte som jag gör" och det är därför jag inte är så säker på vilka pekpinnar som finns i den där boken.
Ska faktiskt skaffa ett exemplar av boken ifråga,kan nog vara nyttigt att lära sig något om vad det verkligen står i boken blir lättare att diskutera på så vis.

mottat
2018-03-30, 00:24
Alicia, 12, giftes bort och våldtogs – här möter hon socialen som inget såg

http://www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/alicia-12-giftes-bort-och-v%C3%A5ldtogs-h%C3%A4r-m%C3%B6ter-hon-socialen-som-inget-s%C3%A5g-1.4328293



Gick väldigt olämpligt till i denna situation.

The_RobRoy
2018-03-30, 03:52
Alicia, 12, giftes bort och våldtogs – här möter hon socialen som inget såg

http://www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/alicia-12-giftes-bort-och-v%C3%A5ldtogs-h%C3%A4r-m%C3%B6ter-hon-socialen-som-inget-s%C3%A5g-1.4328293



Gick väldigt olämpligt till i denna situation.

Fräsch story och fräsch kultur som vi låter fortsätta sina metoder i Sverige.

trädgårdsmöbel
2018-03-30, 05:35
Ok. Jag biter.

Varför är det så populärt att hata #jagärhär?

Jag har i princip aldrig sett själva nätverket in action, tror jag såg en gång på Facebook att det satt ett gäng personer och skrev i någon artikel full med SDare där de var lite källkritiska till påståenden osv som Sonny, 57 påstod.

Min åsikt, var att det fungerade som en motkraft mot allt hat på internet, där målet var att försöka stå upp mot rasism och främlingsfientligheten som sprids på internet.

Rörelsen kan naturligtvis ha spårat.. men de enda exemplet jag sett var trevliga mot personerna de debatterade emot.. finns det lite skärmdumpar där man kan få lite information om vad det är detta nätverk gör som är så pass destruktivt? Min uppfattning var nämligen att de försökte göra internetdebatten bättre, inte sämre.

Naturligtvis kommer det in stollar i alla rörelser, men för den sakens skull så representerar de inte hela rörelsen, jag gillar ändå grundtanken i #jagärhär som enligt deras hemsida är:







Gil77, är du emot denna tanke? Eller är du mer emot att vissa medlemmar inte följer detta budskap? Det låter ju som en ganska sund rörelse, kan jag känna.

källa:
https://www.jagarhar.se/
Mvh


haha Lanzal, antingen är du det mest geniala troll någonsin eller så är du verkligen helt och komplett indoktrinerad bortom all sans. Men ok, jag nappar:

Varför är det så populärt att hata #jagärhär? För att det är en grupp som är bizarrt och rent parodiskt politiskt korrekt, muslimkramande, antirasistiska batikhäxor.

finns det lite skärmdumpar där man kan få lite information om vad det är detta nätverk gör som är så pass destruktivt? Ja. Men herrejesus, googla själv om du vill. Kör inte en "källa på det!?" för något som oavsett källa och innehåll i sagda källa ändå inte skulle kunna få dig att ändra dig. Det är bara en ful, billig härskarteknik som i bästa fall slösar tid för den du diskuterar med.

jag gillar ändå grundtanken i #jagärhär, är du emot denna tanke? Ja helt och fullt.

Hövdingen
2018-03-30, 07:02
De är alltså en Facebook-grupp, som man måste ansöka om medlemsskap i. I dagsläget har de 75 000 medlemmar. Men alla får inte gå med. Godtycket är stort, vittnar folk på Twitter och Facebook om. För mig motiverades det i december att jag hade en satirbild på Mikael Wiehe som skäl nog, som ni kan läsa i mitt förra inlägg. Ingen motivering krävs.

I stadgarna står det att det finns två sorters medlemsskap i den förening som bildades i februari som heter #jagärhär vars verksamhet alltså är Facebook-gruppen. Det är bland annat deras aktivitet som föreningen säljer nu, samt föreläsningar av några individer inklusive grundarna.

Stödmedlem är man om man donerar pengar eller betalar medlemsavgift. Medlem är bara de som minst 6 månader senaste året arbetat som moderator i just Facebook-gruppen.

Men vilka som blir moderatorer bestäms enhälligt av de som redan är det. Det finns alltså inget demokratiskt sätt att utse moderatorerna.

Föreningen utser dem inte, det gör Mina Dennert, Magnus Dennert samt de andra få administratörerna för sidan, som sist jag kollade var totalt sex personer. Man kan också bli medlem om man av styrelsen, återigen samma personer, anser “ha bidragit på likvärdigt sätt”. Ansökan måste ske skriftligen.

Bara medlemmar har rösträtt.

För att få rösträtt måste du utses av styrelsen. Styrelsen kan alltså helt välja själva vilka som ska bestämma i föreningen.

Ska du ens få bli stödmedlem antar jag att du först måste vara med i Facebook-gruppen. Vilket långt ifrån alla får. Första filtret är alltså att administratörerna godtyckligt väljer vilka som ska få gå med i Facebook-gruppen. Av dessa väljer de sedan återigen godtyckligt vilka som ska bli moderatorer. Som sedan kan få bli riktiga medlemmar i föreningen.

Så här fungerar ingen förening som är demokratisk. Där har alla medlemmar rösträtt på årsmötet. Men föreningen #jagärhär vill bara att de medlemmar de själva valt ut ska få rösträtt.
https://uvell.se/2017/10/24/demokrati-enligt-jagarhar/

I gruppen #jagärhär läggs det dagligen ut en Öppen Tråd där alla medlemmar kan skriva ut länkar till kommentarsfält som behöver nyanseras. Vissa är verkligen grovt främlingsfientliga, men där finns också åtskilliga som jag anser helt obefogade, såsom inlägg skrivna av nationalekonomen Tino Sanandaji eller journalisten Tim Pool, där det enda så kallade ”hatet” är att man kritiserar migrationspolitiken och konsekvenserna av illa fungerande integration. En till två gånger om dagen läggs det även ut en gemensam aktion där medlemmarna skickas ut till ett kommentarsfält, kommenterar vänsterdrivna åsikter och gillar varandras statusar så att hela sidan slutligen bara består av JÄH-kommentarer. Något som gör att utomstående läsare får intrycket av att alla tänker exakt samma sak och att avvikande åsikt är något udda. Man kritiserar dock aldrig vänsteråsikter, det är de konservativa åsikterna man går till attack mot.
http://katerinamagasin.se/jagarhar-gjorde-mig-till-hatare/

Magnus N
2018-03-30, 13:44
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10155532833978231&id=560498230


Nu kommer kampanjen att ljuga bort problemet med barnäktenskap med dimridåer. Många upprepar att det redan är förbjudet, vilket inte stämmer då Sverige tillåter barnäktenskap ingångna i andra länder:

”Skatteverket: Vi underkänner bara barnäktenskap där någon har svensk koppling” ”Enligt Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, har myndigheten registrerat ett tiotal barnäktenskap sedan i höstas. – För att det är lagligt”

Aftonbladets Anders Lindeborg luras och hävdar: ”Ingen i Sverige är för barnäktenskap. Inga partier, inga organisationer, inga medier - ingen. Det är dessutom förbjudet sedan typ hundra år”

Liksom som organiserad tiggeri hävdar verklighetsförnekarna att barnäktenskap är en skröna trots överväldigande bevis.

Sydsvenskan: ”Migrationsverket har identifierat 132 gifta barn i 80 kommuner, barn som i de flesta fall har placerats med sina vuxna "makar". Mörkertalet bedöms dock vara stort, skriver Barnombudsmannen”

Dagens Juridik: ”Gravid 14-åring fick bo med vuxen "make" - tills mannen anhölls för våldtäkt mot henne. Den 14-åriga flickan var gravid när hon kom till Sverige men fick flytta in hos sin 25-årige "make" på ett asylboende i Gnosjö. Först när mannen anhölls för våldtäkt mot flickan, fyra månader senare, blev hon familjehemsplacerad.”

Östra Småland: ”JO riktar skarp kritik mot Mönsterås kommun sedan en ensamkommande 13-årig flicka kunnat träffa sin 20-årige make tillika kusin, som senare gjorde henne gravid”

En utredning redan under Reinfeldt pekade på problemet, med Alliansen och de rödgröna valde att blunda. Det finns också organisationer som motarbetat förbjud mot barnäktenskap. Johan Lundborg skriver: ”När Ibn Rushd o andra bidragsentreprenörer turnerat runt o föreläst om svensk rasism så har just kritik av baräktenskap anförts som exempel på rasism”

Att Sverige länge blundat för barbariska seden med barnäktenskap samtidigt som man ger skattemedel till dessa religiösa samfund är en nationell skandal.

ceejay
2018-03-30, 14:03
en fantastisk ny meme har skapats. Får se hur länge den håller :)
https://pbs.twimg.com/media/DZdRTUKX0AA5lCD.jpg

svamp
2018-03-30, 14:13
en fantastisk ny meme har skapats. Får se hur länge den håller :)
https://pbs.twimg.com/media/DZdRTUKX0AA5lCD.jpg

Klockrent.....

Aryt
2018-03-31, 15:46
Petra Rinman som är ansvarig för broschyren är för övrigt med i #jagärhär

Finns det inte några hinder för myndighetspersoner och tveksam aktivism?
Vem är det som granskar detta ens, JO?

Magnus N
2018-03-31, 17:24
Uvell granskar iaf #Jagärhär

#JAGÄRHÄR OCH INKONSEKVENSEN

https://uvell.se/2018/03/31/jagarhar-och-inkonsekvensen/

Är inte en trevlig bild som målas upp och att de har makt att styra på högsta nivå i landet är skrämmande

Khyron_
2018-03-31, 20:04
https://i.imgur.com/06sYO1W.jpg
Här är ytterligare två skandalbroschyrer: Drogs tillbaka i hemlighet
https://nyheteridag.se/plus/har-ar-ytterligare-tva-skandalbroschyrer-drogs-tillbaka-i-hemlighet/

Bob90
2018-03-31, 20:36
https://i.imgur.com/06sYO1W.jpg
Här är ytterligare två skandalbroschyrer: Drogs tillbaka i hemlighet
https://nyheteridag.se/plus/har-ar-ytterligare-tva-skandalbroschyrer-drogs-tillbaka-i-hemlighet/

Haha det där måste vara photoshoppat :d

Khyron_
2018-03-31, 23:00
Haha det där måste vara photoshoppat :d
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2018/2018-3-35
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2018/2018-3-33

Nej de är inte fake men socialstyrelsen har tagit bort pdf filerna från sin sajt men de kan laddas ner på andra ställen så som flashback och på nyhteridag om man är plus premunant

Bob90
2018-03-31, 23:20
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2018/2018-3-35
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2018/2018-3-33

Nej de är inte fake men socialstyrelsen har tagit bort pdf filerna från sin sajt men de kan laddas ner på andra ställen så som flashback och på nyhteridag om man är plus premunant

Det räcker mer än väl som bevis att de faktiskt "ligger borttagna" på socstyrelsens sida som du länkade till, jag är överbevisad.
Så det återstår ju bara att yttra sedvanligt "Vad i helvete" :d