handdator

Visa fullständig version : Slow cooker / Crockpot - Värt att köpa / tips om recept


Snubben
2018-02-18, 17:30
Tycker mig se att fler och fler skaffar någon typ av slow cocker/crockpot och
är nyfiken på det.

Blir det bra? Hur använder ni det? Värt det? Vad är det bästa ni lyckats med hittills?

Snubben
2018-02-18, 17:31
(Hoppas innerligt att ingen hann se rubriken innan ändring..)

Cooks
2018-02-18, 17:32
(Hoppas innerligt att ingen hann se rubriken innan ändring..)

Herrå

http://prntscr.com/igg8of

Snubben
2018-02-18, 17:33
Herrå

http://prntscr.com/igg8of

:D

Tur att du inte hann ta foto på när det stod "instant cock"

:d:d:d

Minikubik
2018-02-18, 18:27
Jag gillar min, köpt på öob för typ inga pengar alls. Använder den mest när jag får tag på billigt kött, typ högrev/fransyska osv i bit och ska tillaga mycket. Pulled pork, Pulled beef osv blir kalas bra

Snubben
2018-02-19, 12:30
Jag gillar min, köpt på öob för typ inga pengar alls. Använder den mest när jag får tag på billigt kött, typ högrev/fransyska osv i bit och ska tillaga mycket. Pulled pork, Pulled beef osv blir kalas bra

Känns det värt då? Sparar du tid på de? Blir det gott?

Minikubik
2018-02-19, 13:06
Känns det värt då? Sparar du tid på de? Blir det gott?

Lätt värt. Tid vet jag inte, men behöver ju aldrig ens titta till den utan den sköter sig själv från morgon till kväll. Blir gott så in i helvete

Termy
2018-02-19, 21:00
För närvarande använder jag mest min till att slänga in helkyckling i. 5 timmar där så blir det prima, ffa till matlådor. Billigare, betydligt godare och mer näringsrikt än filéer (om man vill åt mer än enbart proteinet). Det går ju att använda till allt möjligt annars. Har rentav gjort granola i slowcookern.

Dåren
2018-02-19, 23:18
Berätta gärna mer ingående hur du gör, Termy. :)

Diomedea exulans
2018-02-19, 23:22
:D

Tur att du inte hann ta foto på när det stod "instant cock"

:d:d:d

Inga konstigheter. Cock betyder tupp. Vi hade ju såklart bara trott du menade snabbt tillagad tupp isåfall!

http://mikes-table.themulligans.org/wp-content/uploads/2009/11/coq_au_vin-4-500x333.jpg

Termy
2018-02-20, 19:26
Berätta gärna mer ingående hur du gör, Termy. :)

I den varianten gör jag alltså inget speciellt recept. Penslar bara lite olja i slowcookern, slänger i kycklingen, på med ev. lite salt. Värm på "HI" i 5 timmar. Svalna av. Plocka kycklingen (enbart ben åker i soporna, allt annat är kvar - skinn, brosk, inälvor osv). Sedan används det till vad jag nu vill göra för diverse kycklingrecept i övrigt utanför slowcookern.