Miranda
2004-05-05, 11:23
Recept på jättegod korngrynsrisotto som jag har hittat på själv (eftersom jag ville äta korngryn som är så nyttigt men inte gillar att äta dem som de är istället för ris eftersom de blir så grötiga... i det här receptet är det själva grötigheten som är så smaskig!):
Koka 3 dl korngryn med 1 liter vatten och ett par matskedar kycklingfond (eller lägg i en kycklingbuljongtärning).
Fräs 2 stora purjolökar, strimlade, i lite olivolja.
Mixa 1 stor burk Keso (500 gram), ca 100 gram chevré (getost), samt persilja, fransk senap, salt, och peppar efter smak till en smarrig smet.
Blanda alltsammans, salta och peppra lite mer, och lägg i en stor ugnsform. Lägg skivade tomater och gröna oliver på toppen.
Sätt in ugnen på 200 grader ca 30 minuter.
Ätes tillsammans med valfri proteinkälla och en stor sallad med vitlöksvinägrett! Det räcker till sisådär 10-12 personer så om man inte är så många passar det bra att packa matlådor för en hel vecka...
Yummy. :eating:
M
Koka 3 dl korngryn med 1 liter vatten och ett par matskedar kycklingfond (eller lägg i en kycklingbuljongtärning).
Fräs 2 stora purjolökar, strimlade, i lite olivolja.
Mixa 1 stor burk Keso (500 gram), ca 100 gram chevré (getost), samt persilja, fransk senap, salt, och peppar efter smak till en smarrig smet.
Blanda alltsammans, salta och peppra lite mer, och lägg i en stor ugnsform. Lägg skivade tomater och gröna oliver på toppen.
Sätt in ugnen på 200 grader ca 30 minuter.
Ätes tillsammans med valfri proteinkälla och en stor sallad med vitlöksvinägrett! Det räcker till sisådär 10-12 personer så om man inte är så många passar det bra att packa matlådor för en hel vecka...
Yummy. :eating:
M