handdator

Visa fullständig version : AKUT: Har jag blivit "hotad" av polare online?


MaxTheMarketer
2018-01-03, 05:42
Jag har en fundering om det är så att jag har blivit "hotad" på nätet av en polare i och med vårat samtal. Samtalet handlar om att investera i ett projekt tillsammans men som jag avböjde först och han hade skickat över 10 lax som jag skickade tillbaka och så tog vi en paus från varandra i cirka 6 månader.

Nu igen så har han överfört 10 lax igen (efter mitt godkännande) men jag kände att jag istället ville låna dessa av honom och betala igen så fort jag gått med vinst i projektet för han har redan passiva inkomster och vill få igång det oxå. Varför han kan låna ut pengar är för att han redan har fastigheter och drar in 50 lax varje månad, och han vill så klart tjäna ännu mer pengar.

JAG SKREV: Är du vaken? Jag tänkte fråga dig om en tjänst där du agerar som en generösare variant av din egen farbror. Jag tänkte fråga om jag kan låna dina 10 000 SEK på bankkontot riskfritt (ej betala tillbaka om det skiter sig vilket ej är målet) som jag då ska investera i X-projektet. Om det går så att resultatet (Intäkter-Kostnader; 10 000 SEK räknas INTE som intäkter) blir minst 20 000 SEK, alltså 10 000 SEK i vinst, så kommer jag att betala tillbaka 11000 SEK som tack för "lånet". Detta är ett mycket mindre lån än lånet som du ville ta från din farbror för kontantbetalning av någon fastighet, men ändå ett lån. Eftersom du redan är bättre än mig inom alla områden så ser jag upp till dig som en "mentor" inom "passiva inkomster" och vill att du ska hjälpa mig. Om du är OK med att "låna ut riskfritt 10 000 SEK och få tillbaka 11 000 SEK om jag går med 20 000 SEK vinst" så kommer jag att börja med att "investera" pengarna omedelbart. Om du är INTE OK med det, så överför jag tillbaka 10 000 SEK nu och får gå den längre vägen precis som du fick göra med dina lån på fastigheter när din farbror sade "det är för lätt"? Eller vill du vara en mer "generösare variant av din farbror"?"

KOMMENTAR: Jag är absolut inte mycket bättre som tycker att jag ska kunna få låna 10 lax helt riskfritt. Jag tycker dock det är småsummor i hans ögon som drar in så mkt varje månad.

HAN SKREV: Tycker du ska kamma dig och sluta kasta in handduken och visa lite kämpar glöd och kämpa tillsammans för att få företaget att fungera.

KOMMENTAR: Vi har inget företag ännu, det är tal på ett AB, men jag fruktade att det skulle bli mest jag som gör allt jobb för att det mesta är tekniskt på datorn.

JAG SKREV: Får jag låna av dig enligt beskrivet ovan eller inte? Jag kan låna 5000 och betala tillbaka 550 per månad

HAN SKREV: Minsta motgång sen kastar du in handduken på en gång. Om jag ska vara ärlig tror inte jag att jag kan sammarbeta med en sån kille heller. Jag läste knappt igenom. Men jag säger såhär sov på saken Gö det du måste göra så hörs vi nästa helg eller på måndag får vi se om vi kan lösa något. Har löst bok grejen så är inget du behöver tänka på. Blev lite väl personlig här uppe i texten kanske men ibland krävs hård sanning för att hamna på rätt sida.

JAG SKREV: Då ska jag göra allt själv. Det är fusk annars.

HAN SKREV: Och som sagt 10000 SEK är investerat men priset är 50% av projektet oavsett om det går åthelvete eller inte. Och jag kommer hjälpa till. Snälla max var inte en ***** på ren svenska. Var du som börja åh skrika på mig att jag var bekväm osv.

JAG SKREV: Ska jag tolka allt du skrivit som ett NEJ på min huvudsakliga fråga?

HAN SKREV: Du kan tolka de såhär att jag vill ha tillbaka 100% av mina två insatser på 10k från i höstas och nu. 100% ränta på båda för att jag har låst upp pengar på ingenting två gånger. Så alltså vill jag ha tillbaka 30k totalt. 10k ränta på båda lånen. Ändar det eller så ger vi det hela en chans. Eller så kommer jag göra nått väldigt otrevligt.

KOMMENTAR: Han har redan fått tillbaka sina 10k från höstas då jag avbröt kontakten med honom. Kan man verkligen kräva ränta på något som inte ens har "lånats" på riktigt? Finns inget påskrivet kontrakt eller inspelat muntligt avtal så. Låter det som ett hot från honom oxå det sista?

JAG SKREV: Hotar du mig?

HAN SKREV: Nej jag förhandlar.

JAG SKREV: Det var inte förhandla, jag har svårt att se att du säger så till potentiella folk som vill hyra dina fastigheter.

HAN SKREV: Vi hörs i slutet på veckan godnatt Jag sa inget för att vara elak vill ditt och mitt bästa. God natt.

JAG SKREV: "Vill ditt och mitt bästa" - ska ha tillbaka 100% ränta på pengar du redan fått tillbaka "annars gör jag något otrevligt".

HAN SKREV: God natt max om du vill diskutera på riktigt kring nått av detta. Då träffas vi som vuxna människor och har ett möte öga mot öga. Sluta fjanta på med dessa meddelanden. Tror både du och jag behöver sova nu. Vi kan ta en rejäl diskution i slutet av veckan IRL om du känner dig missnöjd med nått så fixar vi det. Men nu äre sov dax Sov gott

JAG SKREV (SEN INGET SVAR MER): Tror du handen på hjärtat att jag vill träffa dig IRL när du säger "Eller så kommer jag göra nått väldigt otrevligt." och kallar det för "förhandling"? Vänd på rollerna och tänk efter.

Frågor:
1. Kan han kräva mig på 100% ränta fast vi varken har något skriftligt eller muntligt kontrakt? Jag har fört tillbaka 10 lax båda gångerna nu så han har pengarna.

2. Ska jag tolka hans "Eller så kommer jag göra nått väldigt otrevligt." som ett olaga hot? Skulle ni kalla det för "förhandling" ni som håller på med fastigheter?

3. I och med detta beteende, är detta en person värdig att vara vän med? (Vi har känt varandra sedan gymnasiet då vi gick i samma klass där) I företagssyften så upplever jag inte som så, för mycket girighet när det väl blir stora summor pengar inblandat.

Jag ska inte säga att jag är mycket bättre på andra håll då "nyttjar" faktum som att han är "snygg" vilket gör det lättare för en att få kontakt med tjejer, han har bil och körkort så han kan hämta mig ibland, och han har mer pengar att kunna investera i saker och ting med.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 05:58
På det sista jag skrev så svarade han nu 30 minuter senare: Ja de tror då du vet handen på hjärtat att jag vill ditt och mitt bästa att vi ska lyckas tillsammans det vi pratat och kämpat för i så många år massa projekt hit och dit. Så handen på hjärtat tror ja du vill träffa mig i slutet i veckan då du vet att ja vill inte bråka ja vill läsa detta och se till så vi lyckas tillsammans då dubbel glädje är större en singel. God natt min vän får be om ursäkt för de hårda orden. Nått jag måste jobba med. Och även om ja nämner saker du behöver jobba på ovan. Har du otroligt många fina sidor och det är därför jag är din kompis så länge vi lever. Och bråkar man inte så är man inte riktiga vänner de är så de funkar. God natt så ses vi i framtiden eller inte de får Gud avgöra. Kram

Blir jag manipulerad eller är jag en toffel över det hela? Tack för svar på förhand!

emoris
2018-01-03, 06:13
Absolut skulle jag också tolka det som ett hot.
Men får vibbar över att din kompis försöker spela gangster?

svenbanan
2018-01-03, 07:09
Inte säker på att jag förstod det hela...

För ett halvår sedan fick du 10000 av honom som en investering i nåt slags företag, men du skickade tillbaka stålarna eftersom du ångrade dig? Hur länge tog det från han gav dig pengarna tills han fick tillbaks dem? Var det samma dag eller var det två veckor senare?

Nu sex månader senare har du alltså bett om en investering på 10000 igen till samma affärsidé, och fått dem från din kompis. Men då ångrar du dig igen och vill att det istället ska vara ett lån? Lånevillkoren skulle då vara att ifall du inte går med sjukt mycket vinst så ska han inte ens få tillbaka pengarna. Bara om du tjänar in 10000 extra så ska han alltså få 11000? Dvs han får 1000 extra för att ha stått för hela den ekonomiska risken, eller stoppar du in några pengar själv i företaget?

Hela din idé låter sinnessjuk. Hoppas jag missförstått nånting...

Ignatius72
2018-01-03, 07:39
inte säker på att jag förstod det hela...


Hela din idé låter sinnessjuk. Hoppas jag missförstått nånting...
+1

Mental
2018-01-03, 08:01
KOMMENTAR: Jag är absolut inte mycket bättre som tycker att jag ska kunna få låna 10 lax helt riskfritt. Jag tycker dock det är småsummor i hans ögon som drar in så mkt varje månad.

....

3. I och med detta beteende, är detta en person värdig att vara vän med? (Vi har känt varandra sedan gymnasiet då vi gick i samma klass där) I företagssyften så upplever jag inte som så, för mycket girighet när det väl blir stora summor pengar inblandat.

Jag ska inte säga att jag är mycket bättre på andra håll då "nyttjar" faktum som att han är "snygg" vilket gör det lättare för en att få kontakt med tjejer, han har bil och körkort så han kan hämta mig ibland, och han har mer pengar att kunna investera i saker och ting med.

Jag ser inte varför han ska riskera 10k på dig, utan möjlighet att göra sig någon direkt vinst. Och vad han drar in i övrigt är ju inte riktigt relevant för den här investeringen.

Personligen hade jag inte, oaktat inkomst i övrigt, nappat på ett sådant förslag av en gammal gymnasiepolare. Ta ett vanligt banklån i stället för att hustla gamla polare är min rekommendation.

Wain
2018-01-03, 08:24
Förstår inte varför killen står ut med dig och är snäll nog att investera i dig.

trädgårdsmöbel
2018-01-03, 08:29
Har inte du gjort liknande tråd tidigare, där du även då velat ha 10000 fast du redan fått 10000? Jag kan förstå polarens frustration tror jag. Han kan ju inte fortsätta ge dig 10000 när du frågar. Så sammanlagt är du väl skyldig honom minst 30000 vid det här laget? Hur många andra har du "lånat" 10000 av?

xan
2018-01-03, 08:43
Det där var nog ett hot ja, men det verkar mest som att han blev frustrerad i stunden eftersom att du velar så mycket.

Men han kan heller inte kräva ränta om ni inte kommit överens om det innan.

Sedan tycker jag det är löjligt att du verkar känna att du har rätt till att låna pengar av honom bara för att han har hög inkomst.

Diomedea exulans
2018-01-03, 08:45
Det där hotet låter inte farligt, han sa ju direkt efteråt att han vill träffas och diskutera som vuxna människor, vilket betyder att inte göra varandra illa.

Patriarch K
2018-01-03, 09:04
Alla kan vara sura på varandra ibland och säga dumma saker i stridens hetta som man ångrar efteråt men som inte riktigt går att ta tillbaks. Även politiker.
Man ska ALDRIG skriva sådant via chatt. Chatt är till för ytligt talk eller att prata om andra/diskussioner - men att prata om känsliga och personliga saker via en chatt är dödsdömt från början. Chatta aldrig om sånt här igen, ta det irl.
Dessutom är det sällan klokt att göra affärer med sina närmsta vänner. Jag hamnade själv i en liknande underlig sits för 1-2 år sedan där det blev lite gnabb.

Minikubik
2018-01-03, 09:11
Träffa honom, skriv ett tydligt kontrakt om vad ni kommer överens om för just nu kan ni sitter likt två barn i en sandlåda.
Jag uppfattar det som något sagt i frustration och ilska, inte som ett reellt hot

Kif
2018-01-03, 09:50
Jag tycker att detta ser ut som trams. Från början till slut.
Träffas och kom överens om någonting konkret. Inte detta trams med "Låna 10k kr till detta men betalar tillbaka eftersom jag inte ville vara med men nu vill jag det igen så jag lånar 10k kr fast jag vill inte ha ränta på dessa så jag betalar tillbaks dem då jag uppenbarligen verkar fått pengarna redan utan att jag uträttat någonting"
Angående hotet så är det också bara trams.
Eftersom personen lyckats med sin verksamhet och du inte ens kommit till skott än trots flera lån utan ränta så anser jag din vän som en bättre samarbetspartner.
Sitt ned är din vän. Kom överens om vad som gäller och vad som ska göras. Skriv detta på 2 papper och signera papperna. Var noggranna med vad som skrivs så slipper du detta i framtiden.

timoat
2018-01-03, 09:56
Jag tolkar det som att du verkar tycka att bara för att han tjänar mer pengar än dig så borde han gå med på ditt velande fram och tillbaka, och finna sig i hur du hanterar hans pengar. Du kan ju inte säga att du vill ha en investering och sen helt plötsligt när han fört över pengarna säga att du vill ha det som lån istället . Jävligt lätt att leka med andras pengar, speciellt när du verkar tycka att det är helt ok "för han drar in 50 lax i månaden".

Sen undrar man hur mycket du låter vara osagt också.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 09:56
Jag måste klargöra: jag har ALDRIG spenderat några av pengarna. Fick överfört 10 lax för ett halv år sedan som jag backade ur från (alltså förde tillbaka 10 lax) och sedan fick jag 10 lax igen efter vi tagit "paus från varandra" som jag nu har överfört tillbaka igen. Så 20 lax har överförts till mig som nu är tillbaka hos honom. (damp incoming om några timmar)

Med andra ord har jag inte spenderat något alls av hans pengar. Idén som är tänkt att genomföras är en redan utförd idé av en annan snubbe (han rekommenderade mig för ett år sen) som har dragit in ca 280 000 $ på 20 månader på det. Det är dropshipping. Detta kräver att man testar annonser tills man hittar "jackpottarna" vilket kostar slantar först.

Jag velar för jag oroar mig att det ska bli massa "gnabb", som Patriarch K uttrycker det, om vem som ska göra vad och hur mkt som skall läggas på projektet och hur mkt tid jag måste kunna lägga på min enskilda firma (alltså måste jag separera enskild firma+potentiellt AB där jag oxå måste sköta bokföringen för han kan inte och kmr vägra investera i en redovisare) för att överleva som privatperson.

EDIT: Kan oxå lägga här om bokföring att han gärna vill att vi ska försöka slippa så mkt skatt som möjligt vilket e helt OK, han snackar dock om nolltaxering vilket tydligen går att göras med fastigheter? Dessutom undrar han om vi kan köra det först som "Hobbyverksamhet" vilket makes no sense om man går in med 10 000 eller mer eller 50 lax som startkapital.

Jag oroar mig att han ska tjata sönder på mig att bara fokusera på detta projekt för att nå "passiv inkomst" med noll hänsyn på vad jag måste göra varje månad (som ekorrhjulet kräver än så länge) för att överleva, medan han själv får 50 lax passivt tack vare fastigheter. Den största oron kmr från faktumet som jag (och andra som även känt honom) upplevt med honom sedan efter gymnasiet, "My way or the highway, aldrig någon kompromiss" (någon form av "överkörar-attityd").

Tyvärr efter vår 6 månaders "paus" så hade han inte förbättrats gällande detta. Om jag säger att han inte kan stanna kvar och sova hos mig så lägger han sig ändå i soffan och somnar. Och frågan är hur liknande attityd kmr att förstärkas om vi går ihop som ett AB när det finns mkt pengar med i bilden vilket jag vet gör folk helt jävla galna i sinnet på gott och ont.

Samtidigt så ska inte jag säga att jag är någon gåva skänkt från gud. Jag är introvert som måste vara för mig själv då och då (fast jag älskar att vara social när jag väl har laddat batterierna) så jag är nog många extrovertas mest irriterande person. Jag är feg inom vissa områden fortfarande (t.ex. med tjejer). Frågan är då oxå: krockar våra personligheter?

Stoltz
2018-01-03, 10:10
Efter att ha läst detta så är min enda rekommendation att släppa honom, för bägges skull.

Ta ett banklån och kör så som du vill. När du ber någon investera så kommer det med krav och du verkar inte sugen på de kraven han ställer.

Sen tycker jag du ska fundera på om detta är något du faktiskt ska göra. Du har redan ångrat dig två gånger, och det är tillåtet, men då bör man också rannsaka sig själv om det.

ceejay
2018-01-03, 10:28
Du är en mupp och jag skulle aldrig låna ut en krona till dig. Undrar varför han orkar med dig.

Stuffer
2018-01-03, 10:44
Du är en mupp och jag skulle aldrig låna ut en krona till dig. Undrar varför han orkar med dig.

Kompisen kan ju tjäna hela 1000:- i ränta OM ts investering faller väl ut. Låter för bra för att vara sant!!! :Virro

spoonchest
2018-01-03, 10:47
Helt okopplat till den mycket röriga civilrättsliga delen, så skulle jag säga att du blivit hotad. Blev du rädd, eller befarar du att det ligger tyngd i hotet/ var allvarligt menat?

Stuffer
2018-01-03, 10:48
Ärligt talat så verkar det ligga mycket avundsjuka och irritation och bubbla i er relation. Avråder er starkt från att ingå någon form av samarbete. Att blanda in business i en kompisrelation är alltid klurigt och är läget infekterad redan från start så är det dömt att misslyckas. Lägg ner

timoat
2018-01-03, 10:53
Detta är en ärlig undran, har du nån bokstavsdiagons max?

MaxTheMarketer
2018-01-03, 10:54
Ett annat svar på mina frågor som jag fått från annat håll spekulerar om eventuell psykopati:

"1.Han kan inte kräva ett skit om ni inte har sagt det från början, haft det skrivet. Det funkar inte så att man i efterhand kan konstruera kontrakt... 2. Låter som ett hot, men killen verkar instabil. 3. Jag förstår att du vill ha kontakt med framgångsrika personer men killen verkar instabil. Att umgås med en person som ger sig friheten att hota vänner, skapa efterkonstruerade kontrakt och kräva pengar av folk, kommer dränera dig. Jag skulle säga att din egen värdighet är mer värd än det mervärde i inspiration du kan få av honom. Finns andra intressanta personer. Det går inte att göra affärer med sånna personer, ponera att du skulle lyckas med något med honom, och summorna skulle bli större än 10k, lek med tanken att det skulle handla om summor som är känsliga för honom själv. Man kan undra hur han skulle agera då. Verkar va en psykopat om jag ska vara ärlig."

Det är självklart bara armchair-spekulationer.

Efter att ha läst detta så är min enda rekommendation att släppa honom, för bägges skull.

Ta ett banklån och kör så som du vill. När du ber någon investera så kommer det med krav och du verkar inte sugen på de kraven han ställer.

Sen tycker jag du ska fundera på om detta är något du faktiskt ska göra. Du har redan ångrat dig två gånger, och det är tillåtet, men då bör man också rannsaka sig själv om det.

Jag tog tidigare ett avbrott från honom, sedan tog jag kontakt med honom igen efter ca 6 månader, trodde han hade rannsakat sig kring sin "my way or the highway"-attityden.

Jag vet varför jag tog kontakt med honom igen, det för att jag inte hade kunde umgås med en barndomsvän som gott och skaffat sig en jänta som då umgås mycket mer sällan med mig på helgerna.

Jag hade fel och jag har själv varit en "egoist" i det hela. Problemet är att han vet var jag bor och min familj. Och troligen måste det finnas mycket goda skäl att få skyddad identitet eller få köpa "skyddsutrustning" som klarar av knivhugg.

JAG VET, JAG VET att jag överdriver nu. Han är typ smalare än mig men muskulös, lika lång, och väger typ 72 kg. Han har gått lumpen. Tillfällig oro som målar upp lågriskscenarion i mitt huvud.

Du är en mupp och jag skulle aldrig låna ut en krona till dig. Undrar varför han orkar med dig.

Du har helt rätt i din åsikt. Därför undrar jag om jag är en "useful idiot" i hans ögon och egentligen blir jag bara utnyttjad och när det blir för mycket pengar inblandat så kommer jag nog att försvinna lika fort som en journalist i Ryssland, förutsatt att det där med psykopati stämmer, men det är armchair-spekulationer som sagt.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 10:56
Detta är en ärlig undran, har du nån bokstavsdiagons max?

Det har jag säkert om det utförs en utredning först. Vad syftar du på? Jag tittar mycket på amerikanska TV-serier så min svenska har påverkats en hel del av den engelska grammatiken, främst hur man konstruerar meningar och även vissa uttryck som blir direkt översatta till svenska så det låter helt mongo.

Mental
2018-01-03, 10:57
Han utnytja dig? Det är ju du som springer till honom med förslag, vill ha pengar, bryter kontakt, tar upp kontakt etc. Det är väl snarare du som försöker utnyttja honom? Eller missar jag något här?

oath5
2018-01-03, 11:09
Hur gamla är ni? Hade aldrig gjort affärer med nån som skriver så jävla uselt och osammanhängande som din "kompis" gör. Du gör nog bäst i att säga upp kontakten med denna individ. Och ja, han hotade dig.

Petoria
2018-01-03, 11:16
Du vill ha ett riskfritt lån med 10% ränta och han utnyttjar dig? :D

MaxTheMarketer
2018-01-03, 11:16
Han utnytja dig? Det är ju du som springer till honom med förslag, vill ha pengar, bryter kontakt, tar upp kontakt etc. Det är väl snarare du som försöker utnyttja honom? Eller missar jag något här?

Jag är självfallet bländad hur jag själv uppfattas i situationen. Nyanserad information är att jag först fick reda på denna "280 000 $ på 20 månader" av en gammal polare som jag känt i snart 10 år. Jag berätta detta för "polarn" och han blev superimpulsiv och var beredd att gå in med 50 lax, men han började då med att överföra bara 10 lax.

Tiden gick och det var nästan först så att vi skulle flytta in i en lägenhet ihop med en tredje för att dra ned på hyran. Den tredje drog sig ur för han pallade inte med min polare (han e oxå introvert som jag). Jag kände sedan inte heller för det och det var mina köpoäng som skulle brukas då och jag skulle stå på kontraktet så jag hade blivit "maktlös".

Det sades vid visningen av gamla ägaren att det bodde knarkare i trappuppgången som ryckte i dörrar så det behövdes bytas lås hela tiden vilket jag hade stora problem med att vilja flytta in då, men polaren ville gärna flytta in och tyckte man ej behövde bry sig (såklart, då han inte tar någon "risk" eller "ansvar", tänkte jag).

Detta kombinerat med lusten att börja med detta $-projekt fick min bägare att tippa över så jag bröt kontakten med honom (och förde över 10 lax som jag hade fått) och sa att vi skulle gå egna vägar ett tag. Jag kollade aldrig hans svar men han skrev typ att "hans dörr alltid var öppen".

Sedan som en "egoist" tog jag kontakt senare med honom för jag skulle flytta själv och ville bli av med min lägenhet så tänkte han kanske ville ha den för han hade alltid velat ha en lägenhet nära stan. Sen blev det snack igen om samma projekt och 10 lax överfördes (igen, som jag förde tillbaka i morse).

Och sedan hände samma visa om igen att jag inte ville ha han här medan jag arbetade under natten men han sa att "jag läste en 50 sidor i en bok på en fest, då får du oxå lära dig att anpassa dig efter miljön". Sedan så somnade han i min soffa fast jag inte hade velat det. Detta var oxå vad den tredje snubben hade varnat mig om: hänsynslöshet, "kör över andra" och "my way or the highway".

Jag har garanterat massa imperfektioner oxå som jag är helt blind för nu. Men det är iaf "background story" till detta onödiga tjaffs.

Ladugårdsdörr
2018-01-03, 11:19
Inbillar du dig att fastighetsägande är "passiv" inkomst, tror att någon vill riskera 10.000 kr för att tjäna 1000 kr och dessutom inte klarar av att spara ihop 10.000 kr så är "affärer" inget du ska syssla med. Håll dig till 8 timmars arbete och fortsätt spendera fritiden på datorspel och ciderdrickande.

Pepparspray
2018-01-03, 11:20
Jag skulle nog inte vilja göra affärer med någon av er. Släpp detta, låna inte mer av din polare och bryt kontakten för er bådas skull.

Bob90
2018-01-03, 11:21
Jag är självfallet bländad hur jag själv uppfattas i situationen. Nyanserad information är att jag först fick reda på denna "280 000 $ på 20 månader" av en gammal polare som jag känt i snart 10 år. Jag berätta detta för "polarn" och han blev superimpulsiv och var beredd att gå in med 50 lax, men han började då med att överföra bara 10 lax.

Tiden gick och det var nästan först så att vi skulle flytta in i en lägenhet ihop med en tredje för att dra ned på hyran. Den tredje drog sig ur för han pallade inte med min polare (han e oxå introvert som jag). Jag kände sedan inte heller för det och det var mina köpoäng som skulle brukas då och jag skulle stå på kontraktet så jag hade blivit "maktlös".

Det sades vid visningen av gamla ägaren att det bodde knarkare i trappuppgången som ryckte i dörrar så det behövdes bytas lås hela tiden vilket jag hade stora problem med att vilja flytta in då, men polaren ville gärna flytta in och tyckte man ej behövde bry sig (såklart, då han inte tar någon "risk" eller "ansvar", tänkte jag).

Detta kombinerat med lusten att börja med detta $-projekt fick min bägare att tippa över så jag bröt kontakten med honom (och förde över 10 lax som jag hade fått) och sa att vi skulle gå egna vägar ett tag. Jag kollade aldrig hans svar men han skrev typ att "hans dörr alltid var öppen".

Sedan som en "egoist" tog jag kontakt senare med honom för jag skulle flytta själv och ville bli av med min lägenhet så tänkte han kanske ville ha den för han hade alltid velat ha en lägenhet nära stan. Sen blev det snack igen om samma projekt och 10 lax överfördes (igen, som jag förde tillbaka i morse).

Och sedan hände samma visa om igen att jag inte ville ha han här medan jag arbetade under natten men han sa att "jag läste en 50 sidor i en bok på en fest, då får du oxå lära dig att anpassa dig efter miljön". Sedan så somnade han i min soffa fast jag inte hade velat det. Detta var oxå vad den tredje snubben hade varnat mig om: hänsynslöshet, "kör över andra" och "my way or the highway".

Jag har garanterat massa imperfektioner oxå som jag är helt blind för nu. Men det är iaf "background story" till detta onödiga tjaffs.

Hela det här osar katt. Och vad är 280 000 $ på 20 månader för "projekt" och "dropshopping"? Konceptet låter väldigt likt pyramidspel eller "bli rik snabbt och jobba hemmifrån"-scams.

Är du säker på att du har kontroll på och vet vad som försiggår i det här "projektet"?

MaxTheMarketer
2018-01-03, 11:31
Jag fick ett fett långt svar nu iaf:

"Låter klokt.

Dock är de så här att jag är en business man och har låst upp pengar 2 gånger nu och det är slut på barnleken.

Så de ja sa tidigare om pengarna gäller. Åtminstone för den ena summan.

Det är hårt men lika bra du lär dig den hårda vägen.

Går hitta att hoppa fram och tillbaka när de gäller sånt här.


Jag hade kunnat investera dessa 20k kronor i tex krypto från dag 1 och som de gått nu hade jag gjort 100% ökning på pengarna. Så de är den räntan ja kräver.


Sen visst kan vi vara raggarpolare. Men många runt om oss har avrått mig från att umgås med dig när de gäller brudar pga att de tycker jag sänker mitt värde har alltid stått upp för dig och sagt du är min vän och struntat i vad de säger.

Som du sa XXX kanske hade rätt.

Och ja börja fundera om de andra hade det också inga namn nämda.



Men livet är en kompromiss och visst kan jag wingmana men jag är intresserad av saker som du är duktigare på och får man inte ta del av de sakerna blir de ett konstigt utbyte.

Vill vara ärlig.


Men tycker du har rätt i att inleda ett sammarbete i en infekterad miljö till och med utan infekteringen är det lätt att de blir komplikationer så vi bör kanske hoppa det.

Dock tror jag du behöver mig lika mycket som jag behöver dig i detta projekt därför tycker ja de är synd för ja tror verkligen vi kan lyckas tillsammans.

Och inte bara för ua har pengarna för jag har en drivkraft och action tänk som ja tror du kan gynnas av .

Tror du kan klara de själv med till och med ja kan klara de själv.

Men tror på synergi vilket betyder 1+1=6

Man får ut mer.

Ensam är inte stark i alla lägen.

Du får helt enkelt köpa ur mig ur projektet precis som farbrorn fick göra med sin vän när de starta ett projekt ihop.

Och att låna ut pengarna blir en - affär för mig då jag kan investera dem i bättre saker.
Om vi inte tar en orimligt hög ränta vilket jag inte tror du vill."

EDIT: han fortsätter att skriva fast jag ej svarat ännu...

Petoria
2018-01-03, 11:33
Nej han kan inte kräva någon ränta från dig om ni inte hade ett kontrakt innan du "lånade".

MaxTheMarketer
2018-01-03, 11:41
Nej han kan inte kräva någon ränta från dig om ni inte hade ett kontrakt innan du "lånade".

Vi har inget "skriftligt kontrakt" (med signatur och datum) eller "inspelat muntligt avtal". Och alla pengar är tillbakabetalade, så hur bör jag göra om han nu börjar hota mig och/eller mina nära och kära?

Pepparspray
2018-01-03, 11:43
Vi har inget "skriftligt kontrakt" (med signatur och datum) eller "inspelat muntligt avtal". Och alla pengar är tillbakabetalade, så hur bör jag göra om han nu börjar hota mig och/eller mina nära och kära?

Du ringer polisen och säger att han hotar dig om du är orolig.

VikG
2018-01-03, 11:58
Om han drar in 50 loppor i månaden så kommer han inte mörda dina päron för 10 som han inte ens har rätt till, jag lovar.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 12:12
Här är kopierade "bildbevis" på konvon:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/26198225_10156070490038023_5275209512261940280_o.j pg?oh=aac5baa5f66b82eb0af438e5a601d68f&oe=5AED20EC

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/26171989_10156070490043023_5619576852230843509_o.j pg?oh=198f1c1b2d9f7c30e35690fda3d491dc&oe=5AF5D40B

Ursäkta för off-topic. Det är väl inte möjligt att det framgår att jag skulle ha "godkänt" denna slags "ränta". Jag läste nämligen här:
http://lawline.se/answers/skriftlig-konversation-raknas-som-ett-avtal

Och oroar mig över att det har blivit ett avtal. Jag ser däremot inget slags "ja" eller "jag godkänner dina villkor" eller liknande godkännande av "avtalet"?

EDIT: Spara ner bilden så blir den större när du öppnar den. Bugg.

oath5
2018-01-03, 12:19
Bryt all kontakt du har med denna individ och blockera hans nummer/sociala medier. Kommer han med hot igen, gå till polisen omedelbart.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 12:19
Om han drar in 50 loppor i månaden så kommer han inte mörda dina päron för 10 som han inte ens har rätt till, jag lovar.

Är du säker?

Han börjar med känslomässig manipulation ("Sen visst kan vi vara raggarpolare. Men många runt om oss har avrått mig från att umgås med dig när de gäller brudar pga att de tycker jag sänker mitt värde har alltid stått upp för dig och sagt du är min vän och struntat i vad de säger. Som du sa XXX kanske hade rätt.Och ja börja fundera om de andra hade det också inga namn nämda.") - bra att hon stått upp, men saken att ENS nämna det?!

Sedan hoppar han på detta ekonomiska krav som ("Dock är de så här att jag är en business man och har låst upp pengar 2 gånger nu och det är slut på barnleken. Så de ja sa tidigare om pengarna gäller. Åtminstone för den ena summan. Det är hårt men lika bra du lär dig den hårda vägen. Går hitta att hoppa fram och tillbaka när de gäller sånt här. Jag hade kunnat investera dessa 20k kronor i tex krypto från dag 1 och som de gått nu hade jag gjort 100% ökning på pengarna. Så de är den räntan ja kräver") -Jag har skummat igenom vår convo där jag frågade om ett faktiskt "lån". Vi har ALDRIG haft tal om att "jag lånat" pengar annars i detta projekt. Han sa till och med en gång att "han lätt kunde gå in med 50lax för han trodde på projektet så".

Fortfarande armchair-spekulationer men obehagligt minst sagt. Och visst, jag är inte "hjälten" i dramat. Jag svarade därför detta: "Du har verkligen blivit XXX #2. Jag vill att du ska söka igenom vår konversation först och ta en bild på var det exakt står någonstans om avtalad ränta för jag ser ingen och därför går det inte att kräva ränta på efterhand. Vi har INTE ens ett skriftligt avtal. I sådana fall skulle bankerna ha gjort samma sak mot dig redan nu."

Asså en "vän" som nu kräver 100% ränta på 2 tidigare "återbetalda lån som aldrig användes"? Säger inte det en hel del om vad det är för slags typ jag har med att göra? Nu när "vi" ska avbryta kontakten så tänker han försöka suga åt sig sista pengar ur mig bara för att. Jag vet att han är en person som hela tiden testar gränser.

Han berätta en gång att han slog en kille på ansikten för att han aldrig tidigare hade gjort det och bara "ville testa, för man lever ju bara en gång". Han blev jagad men lyckades komma undan då han spelat fotboll.

Vi är båda 28 år gamla.

Leeee
2018-01-03, 12:30
Han säger kanske så för att du ska sluta tigga pengar av honom ?
Varför inte kamma dig och slita som resten av oss? Är du för fin för det ?

MaxTheMarketer
2018-01-03, 12:39
Han säger kanske så för att du ska sluta tigga pengar av honom ?
Varför inte kamma dig och slita som resten av oss? Är du för fin för det ?

Ja, jag slutar "tigga" pengar av honom nu. Jag bara undrar om han har lagen på sin sida. Hans farbror är miljonär (som hjälpte honom med fastigheter) och kan ju skicka "advokaterna" på mig (eller så har jag sett för mycket amerikanskt).

Jag har enskild firma sedan ett år tillbaka exakt nu, skattat 49% på hela 299 259 SEK-vinsten för 2017. Du behöver inte oroa dig att jag är för "fin". Jag får skylla mig själv att jag öppnade pandoras ask. Tack för all hjälp iaf!

Pokkes
2018-01-03, 12:43
Fattar inte hur man ens kan hamna i en sån här situation

ceejay
2018-01-03, 12:49
Du respekterar inte andras pengar. Han är en idiot. Han kan inte kräva ett skit genom att "Om jag hade gjort såhär istället".

Bryt, skaffa ett jobb, investera egna pengar.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 12:49
Fick även svar nu från Skatteverket om att vi ändå inte hade kunnat bildat något AB eftersom startkapital (50 000 SEK) och bildningsavgift (1900 SEK) hade behövts redan från början innan man hade börjat kunna bokföra försäljning direkt från leverantör till slutkund med dropshipping.

Fattar inte hur man ens kan hamna i en sån här situation

Social inkompetens från min sida. Har iaf skickat en fråga till lawline.se och i värsta fall kommer jag att behöva skicka kopior på samtalet (patetiskt att ens behöva göra så) vårt till hans farsa som får säga åt honom att sluta med de tomma(?) hoten.

Derbel McDillet
2018-01-03, 12:57
Orkar inte läsa tråden men läste ditt första inlägg.

Ja, det lät som ett hot men varför tror du att randoms på nätet kan hjälpa dig
att tolka detta? Du känner väl killen bättre än kolo?

Men huvudsaken här tycker jag inte är hotet, huvudsaken är vilken vidrig kompis du verkar vara (jag baserar det här helt på din egen beskrivning av händelserna). Du försöker ju bara utnyttja din väns pengar utan att behöva satsa ett öre själv...

svenbanan
2018-01-03, 13:00
Ifall du inte vill bli hotad så ska du sluta försöka snika åt dig av din "polares" pengar. Ifall han ärvt dem eller inte ska du bara skita i.

Klart han blir lack ifall du beter dig som du gjort. Dock tror jag inte heller han kommer göra nåt allvarligare. I alla fall inte om det du skrivit här stämmer och du inte suttit på de där stålarna i flera veckor och inte bestämt dig för vad du vill göra.

Ifall han livnär sig på att låna ut pengar till 100% ränta så lär han nog kräva det av dig också om han inte är väldigt bussig.

svenbanan
2018-01-03, 13:01
Social inkompetens från min sida. Har iaf skickat en fråga till lawline.se och i värsta fall kommer jag att behöva skicka kopior på samtalet (patetiskt att ens behöva göra så) vårt till hans farsa som får säga åt honom att sluta med de tomma(?) hoten.

Då hoppas jag han spöar upp dig ordentligt.

Ladugårdsdörr
2018-01-03, 13:03
Fattar inte hur man ens kan hamna i en sån här situation

En sak kommer du førhoppningsvis lära dig med åldern och det är att "otur" och "olycka" är två utav svenska språkets mest missbrukade ord. "Sannolikt utfall av ett idiotiskt beteende" är vad jag brukar kalla det.

ApexProcyon
2018-01-03, 13:06
Då hoppas jag han spöar upp dig ordentligt.

Innan det händer så hoppas jag att dom har det klart för sig vems pappa som är starkast.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:09
Detta svarade han nu:
"Ser inte någonstarns att vi har skriftligt att man kan dra sig ur heller.

Jag tänker inte förlora pengar på att du håller på att vela.

Så du får fixa de med avbetalning eller hur du gör.

Jag var shjysst första gången men nu fåre va nog.
Om vi träffas någon gång ska jag berätta skillnaden mellan bankerna och mig." - skillnaden "mellan mig och bankerna"??

Jag svarade: "ska jag tolka detta som ett ytterligare hot?"

Han svara nu: "Har aldrig hotat dig någon gång. Skillnaden mellan mig och bankerna är att de bland annat har mycket mer pengar en mig sen finns de fler skillnader. Sen att jag gör något otrevligt har att göra med att jag blir så less så jag skiter ut mina hemorojder av frustration vilket inte är så trevligt."

Fredszky
2018-01-03, 13:19
Hade jag kunnat låna ut 10.000 till höger och vänster och ett halvår senare fått 100% ränta på lånet för att jag "hade kunnat investera i xxxxx istället" hade jag haft en stark affärsmodell.

Utan att ha kollat upp det tror jag inte att det finns en lagstadgad ränta privatpersoner emellan när det gäller lån, om det finns är den mycket mindre än 100%.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:22
Detta svarade han nu:
"Ser inte någonstarns att vi har skriftligt att man kan dra sig ur heller.

Jag tänker inte förlora pengar på att du håller på att vela.

Så du får fixa de med avbetalning eller hur du gör.

Jag var shjysst första gången men nu fåre va nog.
Om vi träffas någon gång ska jag berätta skillnaden mellan bankerna och mig." - skillnaden "mellan mig och bankerna"??

Jag svarade: "ska jag tolka detta som ett ytterligare hot?"

Han svara nu: "Har aldrig hotat dig någon gång. Skillnaden mellan mig och bankerna är att de bland annat har mycket mer pengar en mig sen finns de fler skillnader. Sen att jag gör något otrevligt har att göra med att jag blir så less så jag skiter ut mina hemorojder av frustration vilket inte är så trevligt.

Vi kan reda ut allt detta på ett möte gillar inte att ta detta över Facebook då de kan bli mycket fel tolkningar som de verka blivit ovan.

Ha en bra dag max hörs hej"

Nu är det ju inte så att ni känner han mer än jag. Jag vet bara att han kan få för sig att "testa" nya saker bara för att. Jag funderar på om man ska boka ett möte hos polisen och ta med bevisbörda? (alltså han kmr oxå dit och visar sitt om avtal)

Han har tidigare suttit inne i fängelse för "sexuellt utnyttjade av minderårig" som han träffa på tinder (som såg äldre ut) så jag tror inte han tycker om polisen så mycket.

Sie
2018-01-03, 13:26
Ja boka ett möte hos polisen. Det låter som bästa lösningen.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:29
Ja boka ett möte hos polisen. Det låter som bästa lösningen.

Har polisen rätt att "ta reda på om någon förundersökning" för något sådant här behövs utan att det ska behöva bli världens längsta utredning med häktning och allt?

Diomedea exulans
2018-01-03, 13:36
Har polisen rätt att "ta reda på om någon förundersökning" för något sådant här behövs utan att det ska behöva bli världens längsta utredning med häktning och allt?

Är det relevant? Är det inte värt "världens längsta utredning" för att du ska slippa råka ut för våld från din polare?

Din polare blir läskigare och läskigare ju mer man läser, det där hotet verkar inte längre vara något han sa "i stridens hetta" utan något han menar allvar med. Och det är helt befängt att i efterhand kräva 100 % ränta på ett lån, som han fucking redan fått tillbaka helt, efter relativt kort tid dessutom (det rör sig om max några månader, som jag förstått det).

En annan grej som fick mig att haja till var att din polare verkar ha en konstig syn på vänskap. Han tycker det inte är någon idé att vara vän om man inte får ut någonting av varandra (t ex hur du får brudar av honom och han får datorkunskaper av dig). En mer normal syn är att man är vän med någon för att det är trevligt att umgås med personen.

Den där andra personen du snackade med var nog inte helt fel ute när han klassade vännen som "psykopat".

Ladugårdsdörr
2018-01-03, 13:36
Har polisen rätt att "ta reda på om någon förundersökning" för något sådant här behövs utan att det ska behöva bli världens längsta utredning med häktning och allt?

Ni har ingen vuxen tillgänglig som kan reda upp situationen och eventuellt dela ut varsin örfil?

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:37
Spara fil för att se hela bilden. Länkar direkt från privatbild på fejjan:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/26172759_10156070606933023_9078670017961654196_o.j pg?oh=4caebd619817e9af70fb2513038833e3&oe=5AFEF557

StarkaUlf
2018-01-03, 13:40
Är det ett blått lasersvärd han har i sin profilbild? Passa dig jävligt noga i så fall.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:40
Uppdaterad bild:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26168700_10156070612093023_340366245379449911_n.jp g?oh=f30efe5ecc71ef1fbfd9b668ed85c5af&oe=5AC0B8C4

Wormzie
2018-01-03, 13:42
Det mesta verkar ha sagts. Jag tycker du ska säga att du skickat tillbaka dom pengarna han lånat ut, att du inte tänker betala han någon ränta och sedan säga att konversationen avslutas här.

Spiffy
2018-01-03, 13:42
Säg till honom att han har fått tillbaka sina pengar och att ränta är inget han kan kräva nu i efterhand. Att ni från och med detta meddelande går skilda vägar och inte har någon mer kontakt och om han fortsätter att kontakta dig/hota dig så kommer du inte svara honom utan istället kommer du ta det till polisen.

När det är avklarat kan du skärpa till dig och växa upp.

Diomedea exulans
2018-01-03, 13:43
Är det ett blått lasersvärd han har i sin profilbild? Passa dig jävligt noga i så fall.

Blå verkar ju vara en av de minst farliga.

What do they mean?

Blue = To protect Users: Anakin Skywalker, Obi- Wan, Ben Skywalker, Anakin Solo, Plo-Koon, and Ki- Adi- Mundi

Green = Peace Users: Luke Skywalker, Yoda, Qui- Gon Jinn, Jacen Solo, Kit Fisto, and Ahsoka Tano

Yellow = To keep the Sith away and to patrol the galaxy Users: Plo- Koon and 3 others

Red = Don’t grow naturally (No meaning) Users: Palpatine, Darth Vader, Count Duku, Darth Maul, Darth Craidus, and 1 other

Purple = Used by people who were siths for a short time then became jedi Users: Mace Windu, Mara Jade Skywalker, Jana Solo, The Dark Woman, Kit Darren, and Jaden Kor

Orange = Used for negotiation Users: Yaddle, and… Plo-Koon again? Jesus…

Gold = Very high skilled Users: Q – Ron

Bronze = Rare and used for strong jedi Users: Lobacca

Silver = Calm Users: Korren Horn and 1 other

White = light source Users: Imperial Knights

Black or Darksaber = Stronger than the sith lightsaber Users: Darth Maul, Pre Vislahttp://origamiyoda.com/submission/star-wars-all-lightsaber-colors-and-meanings/

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:47
Mer från honom:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26230608_10156070619743023_8938896285177801348_n.j pg?oh=002f34a73d3f858c199ebb3acdb93f45&oe=5AFEE6C3

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:48
Säg till honom att han har fått tillbaka sina pengar och att ränta är inget han kan kräva nu i efterhand. Att ni från och med detta meddelande går skilda vägar och inte har någon mer kontakt och om han fortsätter att kontakta dig/hota dig så kommer du inte svara honom utan istället kommer du ta det till polisen.

När det är avklarat kan du skärpa till dig och växa upp.

Japp, jag oroar mig mer över min familj eftersom han vet ungefär var dem bor. Jag klarar mig relativt bra, får ge fan och supa så att han inte försöker slå mig på fyllan för jag vet att han kommer att ta till våld nu, trots att han har suttit inne en gång. Pengar får ju folk att mörda varandra.

Derbel McDillet
2018-01-03, 13:52
Japp, jag oroar mig mer över min familj eftersom han vet ungefär var dem bor. Jag klarar mig relativt bra, får ge fan och supa så att han inte försöker slå mig på fyllan för jag vet att han kommer att ta till våld nu, trots att han har suttit inne en gång. Pengar får ju folk att mörda varandra.

Då har du väl två alternativ? Kontakta polisen eller ge honom 2000 i ränta.

Diomedea exulans
2018-01-03, 13:52
trots att han har suttit inne en gång

Jesus. Pga fysiskt våld?

Jag tycker inte han har rätt att kräva 2000 kr heller. Acceptera bara 0 % ränta. Se det såhär, det här handlar inte bara om dig, utan även om att din polare måste få veta att det inte är okej att bete sig så. I framtiden kanske han hustlar andra istället.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 13:55
Jesus. Pga fysiskt våld?

Jag tycker inte han har rätt att kräva 2000 kr heller. Acceptera bara 0 % ränta. Se det såhär, det här handlar inte bara om dig, utan även om att din polare måste få veta att det inte är okej att bete sig så. I framtiden kanske han hustlar andra istället.

Nej, "sexuellt utnyttjande mot minderårig" (som han träffa på tinder som såg äldre ut) som domen löd. Han har slagit en snubbe i ansiktet "bara för att testa" för att han aldrig varit våldsam förut och bara ville testa på hur det kändes.

ApexProcyon
2018-01-03, 13:55
Vem hade kunnat tro att det kan sluta illa att göra skumma affärer utan kontrakt med någon som har suttit inne? Vattentätt att starta planlösa projekt under sådana förutsättningar.

WHITEFOLKS
2018-01-03, 13:56
Inget att vara skraj för. Du betalar inget och ska inte hålla på och diskutera ämnet. Säg att du inte tänker betala någon ränta och att han ska sluta jiddra.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 14:08
Inget att vara skraj för. Du betalar inget och ska inte hålla på och diskutera ämnet. Säg att du inte tänker betala någon ränta och att han ska sluta jiddra.

Jag har ignorerat, finns inget att säga. Jag ska tydligen ha lagen på min sida och han utsätter sig bara för rättsliga risker (t.ex. ytterligare fängelsestraff) och det finns bevis på att han har alla sina pengar tillbaka på sitt konto.

En sak jag vet är att han har fått en irriterad hemorrojder (det visste jag innan dessa tomma hot) som troligen har påverkat hans känslor. Han är mycket impulsiv (vilket gjorde att han hamna i fängelse för han tänkte inte en gång till).

Det är därför jag oroar för min familj, för han kan få något cepe-ryck och tyvärr kan man inte anmäla folk bara för att "risken" finns. Samtidigt sades det från annat håll att han har för mycket att förlora på att göra något brottsligt.

WHITEFOLKS
2018-01-03, 14:15
Jag har ignorerat, finns inget att säga. Jag ska tydligen ha lagen på min sida och han utsätter sig bara för rättsliga risker (t.ex. ytterligare fängelsestraff) och det finns bevis på att han har alla sina pengar tillbaka på sitt konto.

En sak jag vet är att han har fått en irriterad hemorrojder (det visste jag innan dessa tomma hot) som troligen har påverkat hans känslor. Han är mycket impulsiv (vilket gjorde att han hamna i fängelse för han tänkte inte en gång till).

Det är därför jag oroar för min familj, för han kan få något cepe-ryck och tyvärr kan man inte anmäla folk bara för att "risken" finns. Samtidigt sades det från annat håll att han har för mycket att förlora på att göra något brottsligt.

Om du betalar så vet han att han kan få dig att göra vad han vill och då kommer det bara fortsätta. Risken att han gör något över dessa pengar är mycket mindre än problemen som skulle uppstå om du viker dig.

MaxTheMarketer
2018-01-03, 14:26
Han verkar ha gett sig nu:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26168826_10156070677748023_9138567553432412879_n.j pg?oh=54e4ba9d19fee2ec2b510aa34f2a6edf&oe=5AEED7AF

Jag skrattade högt när jag läste det där och gick in till köket. Innan hade det varit snack om att skaffa eget online casino och det undersöktes med kostnader och allt och jag upptäckte att det kommer att bli alldeles för dyrt.

Intressant att se hur han då försöker få det att framstå som om, "ajja, då drar jag iväg med någon annan". Det hade aldrig kommit igång med 10-20 lax för det behövs mer för att man måste vara AB innan man ens börjar göra inköp, osv.

DOCK! Gjorde jag kanske ett misstag att jag förde över 340 för sängkläder, tandborste och tandkräm som jag slängde bort förra gången när jag bröt kontakten med honom? Att mata en "hustler" är alltid dåligt, oavsett belopp? Jaja, gjort är gjort.

Hans kommande långskrivningar påminner om hur jag betedde mig mot mitt ex när jag först sa något jag inte riktigt menade, sen ångrade mig, sen försökte få tillbaka henne igen. Creepy as fuck.

EDIT: Nu plötsligt skicka han denna bild:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/26612969_10155264802491699_1297856279_o.jpg?oh=b7e eaeae98bdf1ad3b9746139404b43f&oe=5A50116F

Han kanske är mer needy/greedy än mig trots allt? Första gången innan jag bröt kontakten med honom så kom det snack om att "du får 30% jag 70% för du kmr ändå göra jobbet" och det var efter under samma långa A4-msg han skrev om "vi kör 60% till dig och 40% till mig".

JAG VET: varför i HELVETE tog jag upp kontakten med honom igen? Folks hjärnor stelnar vid 30-snåret så deras orubbade personligheter förblir samma. Jag upplever han som en liten svensk trump.

Stuffer
2018-01-03, 14:39
Skönt att han verkar ha gett sig nu. Nu bör du blockera honom och inte kontakta honom igen. Lär av detta nu. Hoppas vi inte får se en ny tråd om ett nytt projekt igen om ett halvår. Isf får du fan skylla dig själv.

Ärligt talat så verkar din polare vara en talanglös looser som lever på släktingar och utnyttjar "kompisar". Han kan inte skriva en korrekt mening, har ingen koll på skatteregler och verkar inte ha några andra talanger än att kunna skaffa brudar. Du behöver inte honom varken som affärskompanjon eller polare.

Funderar förresten om ni egentligen är polare för ni verkar inte så tighta. Mycket av det du berättar om honom och hans kriminella liv verkar ju vara baserat på rykten. Sånt borde du kunna bedöma sanningshalten i själv om du känner honom

MaxTheMarketer
2018-01-03, 15:32
Får bli mitt avslut på denna tråd. Har följt rekommendationerna och bugar och tackar för er ödmjuka hjälp trots min idioti som jag får skylla mig själv över. En gammal hund lär sig inte att sitta i de flesta fallen, tyvärr.

Skönt att han verkar ha gett sig nu. Nu bör du blockera honom och inte kontakta honom igen. Lär av detta nu. Hoppas vi inte får se en ny tråd om ett nytt projekt igen om ett halvår. Isf får du fan skylla dig själv.

Ärligt talat så verkar din polare vara en talanglös looser som lever på släktingar och utnyttjar "kompisar". Han kan inte skriva en korrekt mening, har ingen koll på skatteregler och verkar inte ha några andra talanger än att kunna skaffa brudar. Du behöver inte honom varken som affärskompanjon eller polare.

Funderar förresten om ni egentligen är polare för ni verkar inte så tighta. Mycket av det du berättar om honom och hans kriminella liv verkar ju vara baserat på rykten. Sånt borde du kunna bedöma sanningshalten i själv om du känner honom

Done! Precis, därför jag öppnade pandoras ask när jag tog kontakt med honom igen. Mitt fel, mitt kast att stå och åtgärda. Hans version om brottet är att hon förförde sig på honom i princip och att han därmed inte förtjänade straffet eftersom båda var med på det.

Vad jag vet om honom personligen är vad jag personligen har upplevt:

Han gör anspråk på utrymmen genom att placera tandkräm, tandborste och ta med egna sängkläder till mig (som jag kastade bort förra gången), sedan så tvättar han aldrig händerna med tvål, han kan inte laga mat och det måste gå fort så han tar hellre donken än subway, han säger att han är en business man fast han har varken F-skattesedel, registerintyg, bokföring eller annat som det innebär i praktiken. Allt ska vara enkelt enligt honom, så Apple är grym, men så fort han inte klarar av saker som att ladda ner filer på nätet, överföra musik eller nått annat då blir det att kontakta mig eller en annan snubbe som är mer teknisk som oxå för den delen har mindre kontakt med honom men som nu tagit upp mer kontakt med honom igen (RIP). När han behövt hjälp med något så har han alltid börjat meningen med, "Du måste hjälpa mig med något viktigt" och självfallet berör det oftast bara honom. För tio år sen var det värre (och då började det redan) när jag fick ligga i min egen soffa för att han dragit hem en brud som han ****** i min säng och sen inte gjorde rent efter sig. Fast hörde även (från honom!) om att han ska ha satt på en brud hos en annan polare i dennes säng utan att ens fråga om lov först. Han verkar oxå inte ha några problem med att sätta på bekantas tjejer som verkar ska separeras från varandra. Och tyvärr så har han sagt att han kmr att fortsätta att träffa tjejer som är 15+ trots straffet.

Jag får som sagt var skylla mig själv att jag har accepterat att ha stått ut med detta alla dessa år (tänker dock inte säga att jag själv är perfekt i alla dessa områden) och även att jag öppnade "den onda asken" igen. Tredje gången gilt nu. Jag går den vanliga vägen för att skaffa egna pengar att återinvestera med. Det som slog mig nu är att han har väldigt få "kompisar" att kunna bo hos på resande fot. Det var mig och var en till introvert snubbe som flyttat från stan, och sen är det andra som han kan vara hos ibland men där så verkar han se en gräns att han inte bara kan somna hursomhelst och stanna kvar hursomhelst som han brukade göra hos mig och den andra introverta snubben. Jag får vara tacksam över att det inte var en knarklangare jag hade med att göra iaf.

Diomedea exulans
2018-01-03, 15:42
Trådstartaren verkar ha löst problemet, bra jobbat får jag säga.

xan
2018-01-03, 16:29
LOL, det här måste vara ett skämt. I så fall gratulerar jag för framgångsrikt trollande.

Derbel McDillet
2018-01-03, 16:44
Och tyvärr så har han sagt att han kmr att fortsätta att träffa tjejer som är 15+ trots straffet.



Det är väl positivt att han inte tänker träffa tjejer som är under 15?

VoDaresVins
2018-01-03, 18:16
Rekommenderar du försöker få lika sjysst avtal med banken inför nästa dunderaffär.

chadd
2018-01-03, 21:24
Jag road över hur den här gangstern går från att försöka hota till sig 10 lax, ner till 10% för att sen avsluta med "ge mig ny tandkräm annars jävlar klipper jag din toung".

Bob90
2018-01-03, 21:49
Jag road över hur den här gangstern går från att försöka hota till sig 10 lax, ner till 10% för att sen avsluta med "ge mig ny tandkräm annars jävlar klipper jag din toung".

MaxTheMarketer är en hård förhandlare när 3:e cidern snart är slut.

r3mpuh
2018-01-03, 23:18
Man tar inte ränta av vänner/familj.
Säg upp kontakten & polisanmäl.
Skaffa kreditkortet.

ApexProcyon
2018-01-03, 23:28
Man tar inte ränta av vänner/familj.
Säg upp kontakten & polisanmäl.
Skaffa kreditkortet.

:hbang:
Om din broder kommer på obestånd och inte längre kan försörja sig, skall du ta dig an honom som man gör med en invandrare eller en tillfälligt bosatt och låta honom bo hos dig. Du får inte ta ränta av honom eller kräva mer tillbaka, ty du skall frukta din Gud och låta din broder bo hos dig. Låna inte ut dina pengar åt honom mot ränta, och lämna honom inte av dina livsmedel för att kräva mer tillbaka.

3 Mos 25:35

baktung
2018-01-03, 23:46
Ni har ingen vuxen tillgänglig som kan reda upp situationen och eventuellt dela ut varsin örfil?
:d

Där satt den. Låter ungefär som när jag var 16-17 och hakade på en polares idiotiska ideér om att vi skulle driva ett onlinespel. Vi betalade till och med en webbdesigner flera tusen för att skissa upp några sidor, med pengar vi fick från Sverok. :laugh:

Och nu snart femton år senare ska dessa genier driva ett onlinecasino med livet som insats. :laugh:

Jag tycker ni ska ta en ålandsbåt istället och bränna pengarna på någon enarmad bandit. Får ni nån valuta i alla fall. :laugh:

shadowfire
2018-01-04, 00:02
hehe denna tråd...

Leeee
2018-01-04, 02:05
Mer från honom:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26230608_10156070619743023_8938896285177801348_n.j pg?oh=002f34a73d3f858c199ebb3acdb93f45&oe=5AFEE6C3

Men han måste ju skämta med dig, tror knappast han menar allvar

ApexProcyon
2018-01-04, 02:07
Men han måste ju skämta med dig, tror knappast han menar allvar

Underskatta aldrig knäppskallars förmåga att vara knäppskallar.

Bob90
2018-01-04, 02:11
hehe denna tråd...

Jag vill nominera den här tråden till "Best of".

Leeee
2018-01-04, 02:11
Underskatta aldrig knäppskallars förmåga att vara knäppskallar.
Förvisso, annars hade detta trollande varit väldigt skickligt

J.V
2018-01-04, 03:14
MaxTheMarketer är en hård förhandlare när 3:e cidern snart är slut.Veckans forsta gapskratt. Ett sant dar fult skratt som man skams for. Nastan sa det hade kants battre att inte skratta alls.

Tack.

MaxTheMarketer
2018-01-04, 05:21
Jag är rätt säker på att han kommer att bli en sådan här om 10 år
c6etKRga5Ws

"Förhandling" med tystnad - det är ciderns krafter.

Nej, det är inget trollande eller försök till en "Oscarnominering". På annat håll har jag fått höra att han troligen är "instabil". Det är lustigt hur han ändå har ett stort kontaktnät, fast det när det kommer till kritan så är frågan ändå: hur många öppnar dörren för honom när det krisar utöver släkt och familj?

Det är nog ett bra mått på vad man har byggt upp för karaktär som människa. Och jag vet att jag själv har narcissistiska drag som jag har bearbetat de senaste månaderna i och med att det blev så övertydligt vid en särskild incidens.

Hursomhelst vill jag tacka för alla svar och rekommendationer. Många unga män försöker hålla sig sina problem för sig själva vilket brukar förvärra dem, men jag söker hjälp istället utifrån och sväljer min "manliga stolthet", därför jag skapade denna tråd och så löste sig problemet under dagen. "The Wisdom of the Crowd", med andra ord.

Får se hur det blir framtiden om vägarna råkar korsa utomhus eller på fyllan. Detta år ska vara året där nya "riktiga vänner" inträffar genom att förvandlas till en mindre narcissist själv.

Minikubik
2018-01-04, 06:55
Jag har, tack vare denna tråd, bestämt mig för att bli bizzniz man

svenbanan
2018-01-04, 09:15
Jag har, tack vare denna tråd, bestämt mig för att bli bizzniz man

Ett klokt val. Behöver du månne en mentor som kan tänkas låna ut pengar?

Antingen blir det ockerränta eller så blir det en ren gåva. Man vet aldrig i förväg. Går det åt helvete så kan du få min pappas mobilnummer och ringa direkt till honom och klaga.

Minikubik
2018-01-04, 09:17
Ett klokt val. Behöver du månne en mentor som kan tänkas låna ut pengar?

Antingen blir det ockerränta eller så blir det en ren gåva. Man vet aldrig i förväg. Går det åt helvete så kan du få min pappas mobilnummer och ringa direkt till honom och klaga.

Nej jag ångrade mig. Men vill du ha tillbaka din toaborste?

speedy83
2018-01-04, 09:23
Nej han har ingen laglig rätt att kräva dessa pengar, främst då han/ni inte har ett kontrakt men även för att ockerränta (vilket jag tycker detta lutar åt) inte är helt lätt att kräva igenom, särskilt inte när inget är skriftligt.

Att motivera räntan med att han hade kunnat köpa kryptovaluta för pengarna är så korkat så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vore mycket intressant att höra det argumentet i en rättsal :)

Ni har hamnat i en tråkig sits och jag tycker dessutom inte ni verkar vara bra för varandra tolkat på det långa svar han skickade där han dissade dig som person och förhävde sig själv ganska ordentligt. Att ha med såna personer att göra är sällan positivt och nej han är ingen businessman som han försöker påskina, han är en wannabegangster/mupp som möjligen råkat falla över några schyssta möjligheter.

Be honom återkomma med lagrum varifrån han grundar sina argument på ränta.

svenbanan
2018-01-04, 09:53
Nej jag ångrade mig. Men vill du ha tillbaka din toaborste?

Japp. Plus tiotusen svenska riksdaler i ränta! Annars jävlar... Jag har ju för tusan inte kunnat rensa i rören på hela julhelgen bara för att du tjuvhållit på den borsten.

MaxTheMarketer
2018-01-04, 11:02
Nej han har ingen laglig rätt att kräva dessa pengar, främst då han/ni inte har ett kontrakt men även för att ockerränta (vilket jag tycker detta lutar åt) inte är helt lätt att kräva igenom, särskilt inte när inget är skriftligt.

Att motivera räntan med att han hade kunnat köpa kryptovaluta för pengarna är så korkat så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vore mycket intressant att höra det argumentet i en rättsal :)

Ni har hamnat i en tråkig sits och jag tycker dessutom inte ni verkar vara bra för varandra tolkat på det långa svar han skickade där han dissade dig som person och förhävde sig själv ganska ordentligt. Att ha med såna personer att göra är sällan positivt och nej han är ingen businessman som han försöker påskina, han är en wannabegangster/mupp som möjligen råkat falla över några schyssta möjligheter.

Be honom återkomma med lagrum varifrån han grundar sina argument på ränta.

Han kom igång med sin "business" via sin farbror som redan har hållit på med (seriöst med flera registrerade bolag med nolltaxering och hela faderullan) fastigheter i några år. Snubben tog lån och köpte hus, och lägenhet som hyrs ut till folk som arbetar i närheten i nuvarande projekt. Hans farbror hyr av honom.

Vet ej hur noga han har varit med skatt (och jag vet inte hur det är med fastigheter, har för mig man får ha ett antal boenden uthyrda innan man måste starta eget fastighetsbolag) eftersom han sedan har investerat intäkterna från hyrorna i kryptovalutor, poker och annat tjoffs. Troligen får han en obekväm överraskning vid inkomstdeklarationen detta år som en revisor ska hjälpa honom med.

Själv räknar jag med att få tillbaka ca 5 lax detta år i skatteåterbäring från 2017.

Stuffer
2018-01-04, 13:00
Be honom återkomma med lagrum varifrån han grundar sina argument på ränta.

Nej det enda vettiga är att blocka och ignorera den knepiga kompisen, INTE bjuda in till fortsatt diskussion

spoonchest
2018-01-04, 13:52
Helt okopplat till den mycket röriga civilrättsliga delen, så skulle jag säga att du blivit hotad. Blev du rädd, eller befarar du att det ligger tyngd i hotet/ var allvarligt menat?

Ok, bortsett från detta, så tror jag det är läge att ni blandar in vuxna människor i den här soppan. Avbryt. Frys läget. Låt jurister titta på vad ni ställt till med.

chadd
2018-01-04, 21:45
Snubben tjänar alltså storkovan på fastigheter och får hemorrojder av att du vaskade hans tandkräm och slängde hans snuttefilt? Seems legit.

Tycker du ska överföra nån hundralapp till honom och skriva kommentaren "hemorojdsalva".

ApexProcyon
2018-01-04, 21:56
Ganska dålig business man dessutom då hans förhandling började vid 10 lax men slutade vid ersättning för tandkräm och snuttefilt.

Uppenbart att han greppade efter halmstrån för att inte känna att han förlorade förhandlingen och gick tomhänt därifrån.

MaxTheMarketer
2018-01-05, 06:32
Han är sedan tråden skapades blockerad och ignorerad. Jag radar upp olika saker om honom så får ni säga om ni tycker det är "omoget", "narcissistiskt", "psykopatiskt", eller annan form av "red flag" som jag borde ha upptäckt för redan 9 år sedan (time to be just as bad as him):

- När han brukade vakna upp hos mig så brukade han genast mjölka sitt könsorgan (inget skämt), samma sak om när han kom på "besök": han sätter sig ned i soffan, öppnar upp gylfen och börjar mjölka sitt könsorgan. Jag vet ej om det är för att han faktiskt har besvär med könsorganet (vet att han har opererats för åderproblem i pungen) eller om han försöker få den att se större ut än vad den är i "slakt läge". Jag vet inte om han brukade göra detta hos andra eller bara hos mig, eller om han ens gör det hemma hos sig själv.

- Han brukade be mig att laga mat åt honom och han kunde stå för ingredienserna ekonomiskt talat. När han bodde 2 månader hos mig för vi "plugga" ihop (mer om det nedan) så lagade jag all mat och han tyckte att jag lagade för lite ibland (han stod dock för sin kostnad), han lagade aldrig någon egen mat då. För övrigt så går han till sin morsa och hämtar matlådor som är rester från gymnasieskolan där hon jobbar vid bespisningen. Det enda han kan laga själv är smoothies och värma findus-lådor i mikron.

- När vi "pluggade" ihop så skrev jag allt arbete i inlämningsuppgifter, jag minns även att jag gjorde hans uppgift som jag fick betalt för dock. Jag är arbetar effektivt vid burk så därför tenderar jag att göra allt jobb i många grupparbeten för jag tycker andra är för långsamma (dålig egenskap hos mig), inte bara med honom. Jag misstänkte att denna "jag är sämst på teknik" skulle återkomma om vi gick ihop i business som främst utförs på internet.

- Han är som sagt var impulsiv och hamnade därför först i häktet och sedan 2 års fängelse för att han raggat upp en 13-årig tjej på tinder som såg ut att vara äldre (enligt honom och han ska även ha sagt att hans morsa vid rättegången tyckte det med). Detta fall går säkert att googla fram men inget jag tänker hänga ut med namn eller så.

- Han brukade, trots att jag sagt innan att han inte kan stanna över för natten, lägga sig i min soffa och sedan somna och vägra dra om jag bad honom. Självfallet bussade jag aldrig polisen på honom, ska man göra sådant för att visa att man är villig att sätta strikta gränser? (för framtida ""vänner"").

- När vi var typ 19-21 år gamla när jag flyttade in till stan så brukade han vara ännu värre genom att ta min säng och tvinga mig att sova i min egen soffa, vare sig han fixade tjej till sig eller inte. Redan där borde jag ha sett "red flag" att detta är en "överkörar-mupp som aldrig kommer att växa upp".

- Han brukade bara prata om sig själv och under samma två timmars snack så kunde han upprepa det han tidigare sa som om han vore 80 år gammal och inte visste vad han hade sagt innan. Jag har själv gjort det misstaget, men mycket ytterst sällan, för jag hatar att behöva upprepa mig som om jag inte ens vet vad jag har sagt.

- Hans andra ""vänner"" är intressanta potentiella "red flags": en snubbe som får djup ångest efter varje alkoholintag och känner att han inte borde göra det (närheten av ett problem med alkoholen), en snubbe som tydligen ska ha keyloggat hans dator och varit inne på hans fejja under ett helt år, en annan snubbe som påminner om honom i "my way or the highway"-attityd men som nu har fixat GF och settled down istället för att vara ute och härja efter småbus.

- Han blev sparkad från fotbollslaget sitt för att han svor åt någon kamrat (exempel igen på dålig impulskontroll, spekulation: troligen för att kamraten gjorde något han tyckte att kamraten borde ha klarat av), fast han fick då komma tillbaka till ett annat fotbollslag. Han började spela fotboll pga. att han på lågstadiet ville impa på en tjej, sedan dess har han fortsatt spelat fotboll men aldrig kommit upp i allsvenskan utan bara flera divisioner nedanför, dock med "kontrakt".

- Han har allvarliga tekniska brister (enligt mig) och måste hela tiden ha hjälp med saker att göra på datorn (eller så är han för lat helt enkelt för att lära sig) så han brukade ringa mig stup i kvarten och fråga om saker som jag skulle fixa åt honom för det var viktigt för honom. Ibland drog han dock, "det är viktigt för oss båda två" fast det inte riktigt var det. Brukade vara ljudböcker och skit, och även så har han bytt namn och det behövde jag "verkligen hjälpa honom med för det var så viktigt för mig också".

- MEN! Det finns en skum grej med honom, han har alltid sin dörr öppen metaforiskt talat, det vill säga, om det skulle krisa för mig kanske så får jag stanna hos honom. Fast det är inte förvånande på ett sätt eftersom han är extrovert och gynnas således av att ha sällskap. Möjligen är detta "gynnsamt" för honom så bara därför han gör det och/eller så har han extremt bekräftelsebehov och möjligen hade han pratat ihjäl en om "sina problem" enbart.

- DETTA VAR EN DÅLIG SAK MED MIG: när vi var yngre så brukade jag strunta i att släppa in honom där jag bodde för jag pallade inte med att han tog min säng hela tiden i min egen lägenhet. Då brukade han kasta sten på mitt fönster och skrika tills jag kom ner. Vet ej varför jag inte bussade farbror blå på honom då. Jag brukade även lämna honom i trappuppgångar där han spytt och somnat efter en rejäl fylla istället för att försöka bära hem honom, så jag är inte "så mycket bättre" i vissa fall heller. Däremot har jag vuxit upp och insett vad "vuxet ansvar" innebär i praktiken så jag är "mer mogen" idag.

- Hans attityd i raggning är att "vi tävlar alla om samma tjej", det fanns aldrig någon, "nämen du kan få henne du", och detta finns det säkert delade åsikter om på forumet hur "wingmen" ska vara: har man rätt till en tjej bestämt på förväg eller är det "alla mot alla" oavsett om man är vänner eller inte? Personligen tycker jag att sanna wingmen kan bestämma vilka tjejer de vill ha och vara OK med det och hjälpa varandra även om någon då måste offra sig för det äckligare valet ibland (eller bara upprätthålla henne).

- Han är smal som en tjej fast muskulös ungefär som denna snubbe fast smalare axelbredd och ändå mer muskler och blodådror som syns (BILDEN ÄR EJ HAN): Han brukade föredra att gå i L-skjortor istället för M som jag går i och jag bara spekulerar att det faktiskt är för att han inte riktigt gillar att han är så smal på bredden som han är trots att han ser mer muskulös ut än mig. Hans filosofi på träning är 3x10 per muskelgrupp och thats it.
https://i.pinimg.com/474x/70/79/a2/7079a2116478db7f99adab453afe472c--fransisco-lachowski-hot-dudes.jpg

- Han tror på law of attraction, new agey-karma och sådant annat mentalt trams enligt mig. Mental träning är real, men inte så som han tolkar det. Visst, här har jag en klar "översittar-attytid" mot honom i att "han är korkad och jag är smart". Han tror inte på att man ska plugga på universitetet för han nämner alla dessa drop-outs som Bill Gates, Eminem osv. Han diggar Anorld Schwarznegger och har läst alla hans böcker och gillar hans grej om att alltid visualisera målet framför sig och uppleva det som om det redan har hänt. Det håller jag med om.

- Hans farsa ogillade verkligen när han sade upp sig från sitt jobb för att börja med fastigheter via sin "möjlighet" från sin farbror. Hans farsa vägrade hjälpa honom med huset som han då köpt för han tyckte inte om hela grejen med att lämna "ekorrhjulet" och ta sådana här risker. Fast när ens farbror är miljonär och redan har folk som behöver boenden så ser jag inte det lika mycket som en "risk" än free cash if u pay some upfront first.

- Han blev portad en månad från ett fysiskt kasino pga. en överviktig kvinna ville sätta dit honom för att hon har gått omkring och mått dåligt över det han suttit inne i fängelse för (hans egna ord om berättelsen, kan ej verifiera). Han har spelat poker i snart 10 år och har vunnit några turneringar på det, och gått mycket back oxå, men kudos till att ha kämpat många år med samma grej.

- Han blev utslängd från sin farmor (som ska ha berättat för honom att hon har fått cancer(?)) och jag vet ej varför men fick höra det från en av hans andra """vänner""" som oxå tagit avstånd från honom nu som oxå berättat för mig privat att andra personer har tagit avstånd från honom av diverse skäl som jag radat upp här.

- Hans föräldrar är skilda och han har sagt att han ska bjuda sin morsa på en utlandsresa som tack för alla mat han har fått alla dessa år (sedan gymnasiet 2008). Han har aldrig haft en GF och anser att han verkligen måste träffa en riktigt snygg och riktigt intelligent och driven kvinna innan han släpper taget på att jaga blivande småbus (15+ så tillvida inte kuken tar över och hon ser äldre ut än vad hon är). Vad jag minns att jag har sett så verkar hans relation med hans morsa väldigt stel och superplatonisk utan några kramar ens, inget julfirande där (han kmr inte dit) eller nått.

- Han började sitt supa-ragga-festa äventyr på gymnasiet efter han lagt ner sin WoW- och CS-karriär och han blev blåst på sitt WoW-konto på mIRC så han upplevde att han inte "fick ett riktigt bra avslut" på det hela. Nu minns jag en annan sak i skrivande stund: ibland brukade jag få bort honom från min lägenhet utan våld och istället genom att swisha han pengar för att han inte skulle komma hit. Snacka om patetiskt från mitt håll minst sagt.

- När han spelade mkt på fysiskt kasino och hade fast arbete så brukade han ringa mig i förväg och fråga om han skulle kunna få sova hos mig så han inte behövde åka hem och sova för att sedan behöva åka in igen för att spela på kommande turneringar. När jag sa nej så började han tjata (troligen en dålig egenskap från mig att vara en ***** kring detta eller så varé bara att jag är introvert och ej vill ha folk hela tiden hos mig).

- Han tror innerst inne att Dan Bilzerian (som är hans idol för att snubben har tjejer omkring sig hela tiden) har vunnit alla sina pengar på poker och inte ärvt dem av sin farsa. Det kanske också säger en del om hans naivitet? Eller så har jag helt enkelt fel om Mr. Bilzerian?

Ajja det var en del att rada upp om honom och varför gjorde jag det egentligen? Främst för att visa hur dum i skallen och hur "skyll dig själv" för mig del som stått ut med snubben alla dessa 9-10 år. Det är ett skönt bagage att släppa och "uppoffringen" är att jag då måste börja gå ut själv för att träffa nya vänner och även damer innan jag själv slår mig ner till ro med någon fin och driven madam.

Feel free to fire shots & Happy Weekend! / MaxTheCider

Minikubik
2018-01-05, 06:38
Tror aldrig jag hat skrivit så mycket om en annan kille i hela mitt liv. Släpp honom och lev ditt eget liv

MaxTheMarketer
2018-01-05, 08:00
Tror aldrig jag hat skrivit så mycket om en annan kille i hela mitt liv. Släpp honom och lev ditt eget liv

Sant. Tar bort bilderna nu så moderator får gärna ta bort tråden.

svenbanan
2018-01-05, 08:35
Sant. Tar bort bilderna nu så moderator får gärna ta bort tråden.

Varför skulle de ta bort tråden?
För att du ångrat dig igen?
Det är inte din tråd bara för att du skrev första inlägget. Alla andra som skrivit i den äger den i lika stor utsräckning som du gör.

Kif
2018-01-05, 09:12
Tror aldrig jag hat skrivit så mycket om en annan kille i hela mitt liv. Släpp honom och lev ditt eget liv

Jag tror aldrig jag skrivit så mycket om en tjej i mitt liv.

Tråden startade om ett "hot" och fortsatte med lånade pengar för att sluta som en skvaller/skitsnack-tråd om en människa som ingen vet vem det är.

MaxTheMarketer
2018-01-05, 09:13
Varför skulle de ta bort tråden?
För att du ångrat dig igen?
Det är inte din tråd bara för att du skrev första inlägget. Alla andra som skrivit i den äger den i lika stor utsräckning som du gör.

Nej, det var något som behövde åtgärdas. Det har åtgärdats nu och finns inget mer att göra med det. Förstår inte allas kåthet i "underhållningsvärdet" i det hela.

Jag ser det mest av säkerhetsskäl (främst för familj), ingen vet vem han är, men han vet vem jag är. Vet ej om jag som privatperson får investera i detta: https://www.garderoben.se/taktisk-utrustning-1/ordningsvaktvaktarepolis/skyddsvastar/knivsakervast-och-slagvast så därför behöver denna tråd aldrig ha funnits, den har uppfyllt och slutfört sitt syfte.

Jag skulle aldrig slåss IRL inte ens om jag får första smällen för tycker det är patetisk och visst är jag patetiskt för det, ingen "karl för sin kilt". Så jag har ingen rätt att investera i skydd för min egen skull? Skadar jag andra med för att jag bär en skyddsväst?

Ta bort tråden och gå vidare, är min uppmaning.

Moderator får fatta beslut.

MaxTheMarketer
2018-01-05, 09:17
Jag tror aldrig jag skrivit så mycket om en tjej i mitt liv.

Tråden startade om ett "hot" och fortsatte med lånade pengar för att sluta som en skvaller/skitsnack-tråd om en människa som ingen vet vem det är.

Precis det visar bara att jag var "boven" i dramat, att det var jag som skrev "vaga hot", att det var jag som snackade först skit om personen.

Ta därför bort tråden, är min uppmaning.

Moderator får fatta beslut. Jag fortsätter att uppdatera i min träningsblogg på forumet som detta är till för istället för att vara en patetisk människa som jag är nu, nej jag söker inte empati, jag vill bara få bort denna jävla tråd.

svenbanan
2018-01-05, 09:41
Nej, det var något som behövde åtgärdas. Det har åtgärdats nu och finns inget mer att göra med det. Förstår inte allas kåthet i "underhållningsvärdet" i det hela.

Jag ser det mest av säkerhetsskäl (främst för familj), ingen vet vem han är, men han vet vem jag är. Vet ej om jag som privatperson får investera i detta: https://www.garderoben.se/taktisk-utrustning-1/ordningsvaktvaktarepolis/skyddsvastar/knivsakervast-och-slagvast så därför behöver denna tråd aldrig ha funnits, den har uppfyllt och slutfört sitt syfte.

Jag skulle aldrig slåss IRL inte ens om jag får första smällen för tycker det är patetisk och visst är jag patetiskt för det, ingen "karl för sin kilt". Så jag har ingen rätt att investera i skydd för min egen skull? Skadar jag andra med för att jag bär en skyddsväst?

Ta bort tråden och gå vidare, är min uppmaning.

Moderator får fatta beslut.

Vilket dravel du kör med.

Skapa för tusan inte en tråd om du är rädd för att innehållet i tråden ska leda till dåliga konsekvenser för dig.

Men det lär kvitta eftersom det troligtvis ändå rör sig om nåt slags trolleriförsök.

Mental
2018-01-05, 09:48
Moderator får fatta beslut.

Så generöst av dig.

MaxTheMarketer
2018-01-05, 09:58
Vilket dravel du kör med.

Skapa för tusan inte en tråd om du är rädd för att innehållet i tråden ska leda till dåliga konsekvenser för dig.

Jag begick ett stort misstag (som kan kosta nära och käras liv) och det är inte mig jag oroar mig över utan min familjs säkerhet. Tråden skapades när jag såg orden "annars kommer jag att göra något otrevligt" som jag aldrig har sett snubben skriva eller sagt till mig under dessa 9 år, och visst, jag förtjänade det i vissas ögon.

Snubben har själv en tråd om sig på flashback (som jag såklart fick hjälpa honom med att få bort men det gick tyvärr ej) som gjorde att han inte bara tappade ett jobb han hade innan fastigheter utan han kom även inte med en Paradise Hotel-audition (ja, han ville delta i det programmet). Snubben bytte därför efternamn på grund av allt detta.

Varför är du så mån om att tråden ska vara kvar? Jag har gjort fel, jag står mitt kast och vädjar till moderatorer att detta är årets mest patetiska tråd skriven av världens mest patetiska person. Jag sväljer stoltheten helt enkelt men tänker aldrig helvetets helvete låta familjens liv sväva i fara för att jag betedde mig som en idiot på internet.

MackeJuve
2018-01-05, 10:13
Om allt detta är seriöst och inte trollande så får man ju ändå ifrågasätta hur du vågar skapa en tråd på ett öppet forum om en person som du är rädd för. Jag hade personligen inte ens tänkt tanken. Risken finns ju att han går in och läser.

MaxTheMarketer
2018-01-05, 10:20
Jag ringde precis nu och bad om ursäkt för mitt beteende utan att anmärka något på hans, han sa detsamma och så har vi grävt ned stridsyxan och önskat varandra fortsatta fina liv.

Nu är det över för min del, jag ber om ursäkt för all attention-whoring från mitt håll i denna tråd.

Nu blir det ben, vader och mage på gym med ett gott samvete.

mela
2018-01-05, 10:21
Jag har inte läst hela tråden, men en del.

Angående räntan så har ni ett avtal om det är så att du lånat pengar ifrån honom, oavsett om det finns skriftligt eller inspelat muntligt. Ert handlande har gjort att ni ingått ett avtal och det är bindande. Har ni inte avtalat om någon ränta så gäller dröjsmålsränta enligt räntelagen som är på 8% minus riksbankens referensränta. Detta gäller dock att det ska ha varit ett dröjsmål med din återbetalning och det blir klurigt för honom att bevisa något om du dessutom har bevis på att du har betalat tillbaka pengarna till honom.

Om han hotar dig, så polisanmäler du honom.
Om han skickar krav på att du ska betala någon form av ränta så bestrider du och går till domstol.

Shqypnia
2018-01-05, 10:42
1. Ja du blev hotad. Du kan anmäla det om du vill, men med största sannolikhet är det endast tomma ord.

2. Er vänskap verkar oerhört skör. Lös problemet, lämna tillbaka pengarna, skaka hand och säg adjö till varandra.

3. Du borde se över ditt beteende. Din "kompis" har investerat pengar och du ser det nästa som om du har vunnit på triss och vill spendera de. 10k är väldigt lite pengar - ordna upp en riktig ekonomi innan du planerar för att investera i något.

4. Lycka till!

svenbanan
2018-01-05, 11:11
Varför är du så mån om att tråden ska vara kvar?

Jag bryr mig egentligen inte om tråden finns kvar eller inte.

Jag tycker bara inte pajasar som du ska få diktera detta på forumet. Moderatorerna har säkert annat att göra än ta bort trådar bara för att folk önskar det.

Dessutom tror jag du bara trollar...

Stoltz
2018-01-05, 11:23
Så generöst av dig.

Låt inte det bli en vana bara! :whipped:

Bob90
2018-01-05, 11:29
Jag ringde precis nu och bad om ursäkt för mitt beteende utan att anmärka något på hans, han sa detsamma och så har vi grävt ned stridsyxan och önskat varandra fortsatta fina liv.

Nu är det över för min del, jag ber om ursäkt för all attention-whoring från mitt håll i denna tråd.


Vilken tajming att det löste sig precis när det framgick att tråden kanske inte tas bort bara med ett trollslag.

Slutet gott, allting gott :D

Derbel McDillet
2018-01-05, 14:05
Jag tycker du ska ha cred. Vanligtvis när någon berättar om en dispyt så tar man direkt dennes sida då historien oftast är vinklad till dennes fördel men du har verkligen lyckats få mig att heja på din kompis trots att vi bara får höra din version. Det är bra jobbat!

MaxTheMarketer
2018-01-05, 14:45
Sry som fan att jag måste posta detta (kanske klargör att jag INTE trollar; har suddat ut nr och namn efter "Mvh"):
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26195306_10156076006338023_4685052076407063554_n.j pg?oh=b9301d4ed8cdfbfa61037add18d11aec&oe=5ABD81EA
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26219744_10156076006343023_7923017715660297088_n.j pg?oh=55899a7daffa81ce472893898bd490f2&oe=5AB42546

Och innan jag ens hinner skicka detta så kmr nästa:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26168284_10156076009878023_6356459372882794706_n.j pg?oh=021bf4cc00279fb9a18864180561fca0&oe=5AFC3B47

Vettefan vad som hände med min "blockering" på mobilen. Kanske den försvann när jag valde att ringa? Åtgärd kommer definitivt efter rekommendation. Sry att skiten inte har lagt sig. Sådant här "erbjudande" kom oxå vid förra gången "tönttjafs" efter det lugnat sig. Har Android-mobil så mottagna meddelanden kmr på vänster sida.

MaxTheMarketer
2018-01-05, 15:06
Avslutningen, nu kan jag inte se det potentiella svaret på det jag skrev tillbaka:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26169412_10156076055453023_380113504649364584_n.jp g?oh=217cffa9a6ed62f21a4bed0ca03a7b15&oe=5AFD758A

Derbel McDillet
2018-01-05, 15:17
Bra avslut på sagan. Släpp honom nu.