handdator

Visa fullständig version : Hur äter man optimalt dagen innan för styrketräning på morgonen?


Captainwide
2017-12-21, 13:25
Ja, hur "laddar" man optimalt dagen innan för ett tungt styrketräningspass på morgonkvisten?

I dagsläget stiger jag upp 05:45 och stegar in på gymmet 06:15 med bara lite koffein i systemet.

Nedan är ett uttalande från Gruben 2008 där man alltså inte skall träna helt fastande. Gäller dessa rekommendationer fortfarande, tänker då det diskuterats väldans mycket om EAA och BCAA sedan 2008, haha. Tror ni det blir en marginell positiv skillnad av att inta EAA innan?

"Men trivs man med morgonträning är det klart man skall träna då. Det är inte en energifråga, om man äter korrekt. Det är vad man ätit efter förra passet och dagen innan det aktuella som man använder som energi, inte en frukost någon timme innan. Den har inte ens lämnat magsäcken och ger ingen energi.

Helt fastande bör man inte träna styrketräning; det är kontraproduktivt och innebär ett antal timmars negativ proteinbalans. 6-10 gram essentiella aminosyror eller en vassleproteindrink före passet ev tillsammans med 30-50 gram socker/maltodextrin så är förutsättningarna för muskeltillväxt efter passet goda, morgon som kväll. Frukost efter passet."

Också från King Grub om att man kanske inte skall äta alldeles för mycket nära inpå sovtimmarna (21:00 - 22:00 brukar vara mitt sista mål).

"Vår hormonprofil är annorlunda på natten jämfört med på dagen, och att vara uppe på natten och äta innebär mycket större risk för fettinlagring, diabetes och hjärtsjukdom. Det är en katastrof för hälsan att vara upp på natten och äta. Vi tar hand om föda mycket sämre då, och dom timmarna är allra sämst. Kroppen kan klockan, och vi är inte skapade för att vara uppe på natten."

Captainwide
2017-12-22, 12:41
Bump?