handdator

Visa fullständig version : Pesto


Yooo
2004-05-03, 20:20
En jäkla god gegga att ha på pasta och ris. Tror den är gjord på oljor, nötter och basilika. Någon som har näringsfakta på den?
Lär ju va en jäkla massa nyttiga fetter och en del prottar. MUMS. :hbang:

King Grub
2004-05-03, 20:24
Sök på "pesto" hos Livsmedelsverket:

http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/ldb_search____6242.asp

Eller läs på burken.

Miranda
2004-05-03, 21:02
Originally posted by Yooo
En jäkla god gegga att ha på pasta och ris. Tror den är gjord på oljor, nötter och basilika. Någon som har näringsfakta på den?
Lär ju va en jäkla massa nyttiga fetter och en del prottar. MUMS. :hbang:

Pesto består av pinjenötter, parmesanost, olivolja, basilika, vitlök och salt. (Ibland när man inte gör den själv utan köper färdig är det andra sorters nötter/oljor/ostar men originalet är som jag skrev.) Det enda som inte är "nyttigt" är alltså parmesanosten... Och så lär man väl äta nåt mer proteinhaltigt till för det blir ju inte så mycket protein om man inte vräker på så mycket så man får en överdos fett...

M

stocktown
2004-05-03, 23:21
pesto är gott! men det är bara hållbar i 3-4 dagar i kylskåpet... står så på burken iaf.

Kimo
2004-05-04, 13:06
Jag är beroende av pesto, den håller gott i två veckor i kylskåpet. Röd pesto går inte av för hackor den heller! Ett tips är att avända pesto (röd eller grön) i såser, perfekt att blanda med tex. minifraiche + soya, citron eller något annat.