handdator

Visa fullständig version : Magraste julskinkan?


Ozziking
2017-12-13, 09:31
Hej! Jag undrar om någon här har bra koll på vilken julskinka som är magrast (fett /100g / fett % ) Nu vid skink-tider. Vi tycker den blir godast om den är åt det torrare hållet nämligen.

Bästa jag hittat är:

"Julskinka, rimmad med smak av gotland (gotländsk)" som ligger på 110 kcal / 100g & 3g fett / 100g.

https://atgcdn-production.prod.vuitonline.com/online/09/350x350/2313522900009.jpg

Finns det "bättre"?

pepplez
2017-12-13, 09:33
Är väl sällan mycket fett insprängt i själva köttet? Mesta lär väl sitta utanpå. Ta bort ytterkanten innan du käkar så lär det väl bli bättre.

KT81
2017-12-13, 09:43
Senaste rönen gör ju gällande att man istället bör leta efter den fetaste svålen
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=228775

Maximal
2017-12-13, 10:09
Ofta kan man ju bara dra av den där fett remsan runt om när man skivat upp sin bit. Då är väl julskinka lika magert som vanlig skinka med ca 90-100kcal per 100g

AlexGBG
2017-12-13, 10:12
Senaste rönen gör ju gällande att man istället bör leta efter den fetaste svålen
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=228775

Man blir ju fortfarande fet av fettet dock...

King Grub
2017-12-13, 10:22
Senaste rönen gör ju gällande att man istället bör leta efter den fetaste svålen
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=228775

Vilket samband tänker du på här?

ApexProcyon
2017-12-13, 11:31
Jag brukar se till att välja en julskinka som är tung i föhållande till sin storlek. Perfekt mager julskinka varje år.

Kaukasuskokosnöt
2017-12-13, 13:18
Nu vet jag inte hur den står sig fettmässigt, men jag har ätit flera olika förpackningar med skivad julskinka och smakmässigt är "Brödernas" utan tvekan bäst. Den är skuren tunn också, tror inte heller att den var allt för fet, ca 5 gram fet per 100 skulle jag gissa på. Du kan ju välja en förpackning som ser ut att vara mager om du köper färdigskivat :)

KT81
2017-12-13, 13:43
Vilket samband tänker du på här?

Gelatin innehåller typ 30% Glycin av sitt proteininnehåll, gelatin framställs primärt av grissvål, ehuru ergo visavi fet skinka är bäst.

King Grub
2017-12-13, 13:46
Svålen är hudvävnaden man skär bort.

KT81
2017-12-13, 13:52
Svålen är hudvävnaden man skär bort.

Fan också

King Grub
2017-12-13, 13:55
Svålen är det översta lagret här.

https://i.imgur.com/xrqxKJ9.jpg

Det vill man inte äta. :p Som att tugga späck-tuggummi.

I fettlagret under finns inget glycin.

Wain
2017-12-13, 14:32
Svålen är det översta lagret här.

https://i.imgur.com/xrqxKJ9.jpg

Det vill man inte äta. :p Som att tugga späck-tuggummi.

I fettlagret under finns inget glycin.

Svålen sägs iof vara den godaste biten. Pork crackling för fasiken!

KT81
2017-12-13, 14:48
Svålen sägs iof vara den godaste biten. Pork crackling för fasiken!

https://youtu.be/LsAzNuwPFnw

Max
2017-12-13, 17:10
ICA hade en kyckling-"skinka". Den var hutlöst dyr, över 100:-/kg. Jag tittade inte ens på näringsinnehållet, men den lär vara mager (och den kommer inte smaka skinka).

ApexProcyon
2017-12-13, 17:30
ICA hade en kyckling-"skinka". Den var hutlöst dyr, över 100:-/kg. Jag tittade inte ens på näringsinnehållet, men den lär vara mager (och den kommer inte smaka skinka).

Jag provade kalkonskinka något år, gränslöst vidrigt.

Ozziking
2017-12-13, 21:03
Jag provade kalkonskinka något år, gränslöst vidrigt.

Varför? Vad var skillnaden? Aldrig testat dem. Låter konstigt i munnen dock. Kalkon-skinka. Kyckling-skinka. Skinka är väl gris :D

Omnomnom
2017-12-15, 17:40
Köp skinka utan svål eller köp skinka med svål och skär bort svålen.

Den utan svål har högre kilopris men det jämnar väl ut sig om du ser till kilopris per kilo kött utan fett.

Diomedea exulans
2017-12-15, 18:03
Jag provade kalkonskinka något år, gränslöst vidrigt.

Är det det som jänkarna äter?

ApexProcyon
2017-12-15, 18:37
Varför? Vad var skillnaden? Aldrig testat dem. Låter konstigt i munnen dock. Kalkon-skinka. Kyckling-skinka. Skinka är väl gris :D

Vidrig textur, en vedervärdig smak som försöker imitera vanlig skinka som skär sig helt med den redan hemska texturen.

Är det det som jänkarna äter?

Om det är så så förklarar det varför landet har så många masskjutningar. Jag tycker synd om dom av hela mitt hjärta om dom tvingar i sig den dyngan varje år.

Bossebäver
2017-12-15, 19:24
Jag provade kalkonskinka något år, gränslöst vidrigt.

I 2nd that. första mackpålägget i mitt liv jag kastat bort. Testade dessutom från 2 förpackningar låååångt från bäst före, fyfan.

Ozziking
2017-12-17, 21:06
Hahah usch.

Det fick bli en fin vanlig skinka. Riktigt gott. lagom mager.

Bob90
2017-12-17, 21:30
Jag tycker att kalkonskinka eller kycklingskinka smakar helt okej och jag går inte ut jätteofta och utför masskjutningar eller hugger ner folk på stan med yxa.

Fast riktig skinka (dvs från gris) är ju godast.
Men jag köper aldrig skinka, äter väldigt sällan mackor.

Ett Orm
2017-12-19, 20:01
Svålen är det översta lagret här.

https://i.imgur.com/xrqxKJ9.jpg

Det vill man inte äta. :p Som att tugga späck-tuggummi.

I fettlagret under finns inget glycin.

Wut?

Vi slogs jämt om svålen, riktigt god. Fast på rökt rimmat fläsk iofs.

Biten på bilden kommer ge suveränt god svål efter en tur i ugnen.