Miranda
2004-05-03, 11:49
Jag har två favoritfrukostar som jag växlar mellan. Under vintern har jag mest kört den här:
Gröt av 1 dl gryn (havregryn, rågflingor, korn, krossat bovete, havrekli etc blandat) med 5 gram psylliumfrön och 10 gram solrosfrön, sockerfri sylt och osötad sojamjölk.
1-2 kokta ägg med lite kaviar.
Rött thé med sojamjölk.
Ibland också 2 fiberkex från hälsokosten (består typ bara av kli, väger 10 gram styck...).
På senaste tiden sedan vårkänslorna börjat komma har jag mest kört den här:
Naturell lättyoghurt (oftast Valio), 150-200 gram, med 5 gram psylliumfrön, 10 gram solrosfrön, ingefära.
0.5-1 skiva pumpernickel med rökt kalkon och grönsaker.
Rött thé med sojamjölk.
Ibland också en frukt.
Mitt mål är att gå ner i vikt men äta tillräckligt för att orka träna mycket. Jag äter sex mål mat om dagen så bara 2-3 timmar efter frukost är det dags för mellis... Nu undrar jag om ni tycker mina favoritfrukostar ser OK ut, om någon är betydligt bättre än den andra, och speciellt om jag får högt insulinpåslag av yoghurtfrukosten trots 5 gram psylliumfrön?
Jag kan ju också berätta om mina lyxfrukostar som jag kör på helgerna... Antingen kalkonbacon (3 % fett) + omelett med skinka/kalkon, mager Fetaost (finns med 3% fett) och grönsaker... Eller plättar som jag har hittat på själv som inte innehåller något vetemjöl och som är jättegoda - de består av ägg, sojamjölk, rapsolja, malda hasselnötter, psylliumfrön, havrekli, kornmjöl, kardemumma, och bakpulver. Till dem Lätt Kesella och sockerfri sylt. YUMMY YUMMY :eating: :eating: :eating:
Tacksam för synpunkter på mina frukostar...
M
Gröt av 1 dl gryn (havregryn, rågflingor, korn, krossat bovete, havrekli etc blandat) med 5 gram psylliumfrön och 10 gram solrosfrön, sockerfri sylt och osötad sojamjölk.
1-2 kokta ägg med lite kaviar.
Rött thé med sojamjölk.
Ibland också 2 fiberkex från hälsokosten (består typ bara av kli, väger 10 gram styck...).
På senaste tiden sedan vårkänslorna börjat komma har jag mest kört den här:
Naturell lättyoghurt (oftast Valio), 150-200 gram, med 5 gram psylliumfrön, 10 gram solrosfrön, ingefära.
0.5-1 skiva pumpernickel med rökt kalkon och grönsaker.
Rött thé med sojamjölk.
Ibland också en frukt.
Mitt mål är att gå ner i vikt men äta tillräckligt för att orka träna mycket. Jag äter sex mål mat om dagen så bara 2-3 timmar efter frukost är det dags för mellis... Nu undrar jag om ni tycker mina favoritfrukostar ser OK ut, om någon är betydligt bättre än den andra, och speciellt om jag får högt insulinpåslag av yoghurtfrukosten trots 5 gram psylliumfrön?
Jag kan ju också berätta om mina lyxfrukostar som jag kör på helgerna... Antingen kalkonbacon (3 % fett) + omelett med skinka/kalkon, mager Fetaost (finns med 3% fett) och grönsaker... Eller plättar som jag har hittat på själv som inte innehåller något vetemjöl och som är jättegoda - de består av ägg, sojamjölk, rapsolja, malda hasselnötter, psylliumfrön, havrekli, kornmjöl, kardemumma, och bakpulver. Till dem Lätt Kesella och sockerfri sylt. YUMMY YUMMY :eating: :eating: :eating:
Tacksam för synpunkter på mina frukostar...
M