handdator

Visa fullständig version : Mac-problem: PDF-förhandsvisning förstört efter High Sierra


Lallle
2017-11-20, 15:46
Hjälp!?

Installerade nya OS High Sierra och efter detta har PDF-förhandsvisning gått åt helvete. Det går inte längre att söka på ord i dokument, och text jag markerat och lagt till anteckningar på försvinner nu random, varför jag inte längre kan använda mig av denna funktionen.

Jag har under 3 månaders tid gjort en jävla massa markeringar av text och lagt till anteckningar då jag i PDF-förhandsvisning på en rad dokument, då jag tycker detta är (var) en smidig funktion. Nu är det ganska mycket kris om jag inte får detta löst med tentor som kommer upp om några veckor.

Jag har provat att ladda ner några andra PDF program, bl.a. Adobe, men jag tycker dessa har varit sjukt bökiga och på många av dem är kommentarerna jag lagt till innan helt skeva, jag vill att texten ska vara markerad och så kan man se kommentaren om man svävar över med musen eller trycker på den markerade rutan/bublan, inte att anteckningarna redan ska stå där synliga för då blir resten av texten svårläslig. Detta är verkligen inte bra och jag är i desperat behov av hjälp.

Möjliga vägar som jag ser det:

1) gå tillbaka till gammalt OS (känns dock svårt och osäkert hur det blir med mina PDF dokument),

2) använda mig av annat PDF program (men då måste jag hitta ett program som är lika användarvänligt/lätt som gamla PDF-förhandsvisning var)

3) det optimala, att på nåt sätt få förhandsvisning att fungera igen

Vore otroligt tacksam för hjälp.

Lallle
2017-11-20, 15:52
Såhär ser det ut i Adobe (alla kommenterar synliga, rörigt): https://imgur.com/a/tRtwU

Och såhär ser det ut i PDF-förhandsvisning (som nu tyvärr är oanvändbart): https://imgur.com/a/6HhfD