handdator

Visa fullständig version : Väger kycklingfile mindre efter tillagning?


Zodd
2004-05-02, 18:45
Isåfall hur blir det med proteinet? räknas det innan eller efter tillagning?

palme
2004-05-02, 18:47
Ja allt kött som steks krymper i vikt, väg innan du tillagar maten så blir det riktigt :smokin:

MunsöHustla
2004-05-02, 21:06
av mina egna undersökningar i ämnet har jag kommit fram till dessa ca värden:

100g Fläskfile stekt = 70g
100g Kyckling stekt = 80g

kan dock ha blandat ihop värdet på kyckling då det var ett jävla tag sedan jag testade...

illuminaughty
2004-05-02, 22:20
Originally posted by MunsöHustla
av mina egna undersökningar i ämnet har jag kommit fram till dessa ca värden:

100g Fläskfile stekt = 70g
100g Kyckling stekt = 80g

kan dock ha blandat ihop värdet på kyckling då det var ett jävla tag sedan jag testade...

Har väl en hel del att göra med fabrikatet på köttet också, då särskilt kyckling och kycklingfilé. Många fabrikat innehåller rätt höga mängder vatten.

Arwen
2004-05-03, 07:02
Originally posted by illuminaughty


Har väl en hel del att göra med fabrikatet på köttet också, då särskilt kyckling och kycklingfilé. Många fabrikat innehåller rätt höga mängder vatten.

Inte nog med att de innehåller en hel del vatten, tillverkarna kallar det "marinering" vilket till en början lurade mig:insane: :furious: