handdator

Visa fullständig version : Balanssinnet "hoppar" utan att jag tappar kroppsbalansen


MaxTheMarketer
2017-09-17, 15:24
Tjena!

Har nu i en veckas tid haft ett underligt problem som irriterat mig med balanssinnet (varav varför jag postat tråd om hur man förstärker balanssinnet).

Ibland när jag sitter eller står på båda benen helt vanligt så "gungar" balanssinnet till som om det känns som om jag faller ned när man åker ned för en backe med bilen eller missar ett trappsteg utan att tänka på det.

"Fallkänslan" i sinnet känns INTE som blodtrycksfall för jag blir inte svart om ögonen, men när det först hände så fick jag ångest för jag trodde det var något som jag skulle dö av (neurotic in my heart and soul, painful and lovely life).

Numera är jag van men irriterar mig när det kmr. Ska till optikern imorgon och kolla synen för att se om det kan ha någon bidragande faktor då jag har haft dessa glasögon i över 5 år och börjar känna mig lättare överansträngd i ögonen.

Kan stel nacke, då jag sitter å arbetar flera timmar vid datorn varje dag, vara en bidragande faktor till att balanssinnet rubbas? Brukar oxå lätt få infektioner i örat då jag har dvärgöron och kan man få någon slags infektion eller virus i öronen som inte gör ont eller ens känns men ändå påverkar balanssinnet?

Jag frågar här för å se om någon annan haft liknande symptom med balanssinnet där det känns som om man ska ramla eller sjunka ihop fast man tappar ändå inte balansen med kroppen och fallet påminner om blodtrycksfall men är inte det för man känner ingen svimmande känsla av det.

Tack för svar på förhand! / Max.

Bob90
2017-09-17, 16:18
Kristallsjuka?

exevision
2017-09-17, 17:35
En bekant har haft rejäla problem med nacken. När det var som värst så blev hen yr och kunde svimma av hur huvudet rördes i vissa vinklar. Med hjälp av kunnig sjukgymnast och envist rehab så blev det betydligt bättre.

Hemi
2017-09-17, 22:46
Kan vara Mickey men debt du skriver I'm öronen kan du kolla på ÖNH.

therunningman
2017-09-18, 12:45
Det inlägg 2 och 3 beskriver kallas för godartad lägesyrsel eller kristallsjuka och kommer från att kristaller lossnar från hinnsäckar och åker ut i båggångarna som är balansorgan. Beroende på vilka båggångar som är drabbade utlöser olika rörelser yrseln.

Jag har kristallsjuka men det ger inte dem symtomen du beskriver. Dock har jag tidigare haft även symtomen du beskriver. Jag vågar dock inte säga vad de beror på. I mitt fall finns flera diagnoser bakom och även så påverkar mediciner jag äter mitt balanssinne.

Jag upplever det som MDD, eller landstigningsyrsel. Man tar ett steg och hjärnan, fot och balanssinne är inte överens om var marken ska vara och det gungar till. Ofta känns det mycket värre än vad det är.

Var i Sverige bor du? Bäst är att vända sig till en sjukgymnast som är specialist på yrsel och har utrustning och kompetens att testa olika manövrar, ögonrörelser mm.

Här är en väldigt bra sida om yrsel: http://www.yrsel.com