handdator

Visa fullständig version : gi....


Karelin
2004-05-01, 08:08
Klurade på en sak...

Om det nu lix är alla kolhydraters sammanräknade GI som räknas på en måltid så borde man ju kunna äta nästan hur snabba som helst bara man sveper i sig tillräckligt mycket t.ex mjölk efteråt. GI på mjölk har jag för mig låg på typ 38-46 vilket borde kunna sänka tillräckligt för att få ett hyggligt medelvärde på hela måltiden... eller?

King Grub
2004-05-01, 08:14
GI:t är satt vid ett intag av 50 gram kolhydrater. Äter du t ex 500 gram kolhydrat istället får du ett våldsamt blodsockersvar i alla fall. GI:t på till exempel vanliga makaroner är 70, men det värdet är satt vid 50 gram kolhydrat från pastan. Ett halvt kilo pasta har inte ett GI på 70 längre. ;) Mängden avgör.

Äter du 300 gram vitt bröd och skall "jämna ut" det med mjölk, kommer det totala intaget av kolhydrater att bli så stort att ditt blodsockersvar blir massivt i alla fall, även om hälften av kolhydraterna är långsamma.

Karelin
2004-05-01, 08:38
Går ju att äta lite mer måttligt mängder föda istället... mjölk är ju mumma som man lätt skulle leva på om det gick ^^


Men äppelcidervinäger å dylikt som inte innehåller så mycket å prata om borde väll fungera på liknande sätt...