handdator

Visa fullständig version : Vid vilken temperatur pastöriseras juice?


Frågenarkomanen
2017-08-13, 19:40
Hej

Grapefruktjuice innehåller ett enzym som delvis inhiberar kroppens omsättning av vissa mediciner som leder till högre plasmanivåer. Detta är vanligtvis inga problem men i vissa fall kan det bli farligt.

Jag läste ett abstrakt nyss där man hettat upp juicen till 95 grader C i 60 minuter och lyckats åstadkomma signifikant förstörelse av enzymet.

Men vad jag vet pågår pastörisering vanligtvis under betydligt kortare tid. I vissa fall några sekunder men även upp till några minuter. Detta gäller dock primärt mjölkprodukter.


Finns det något tillvägagångssätt som är praxis för (/grapefrukt-/)juice generellt eller är man tvungen att mejla företaget (som inte har någon e-mail) för att få reda på det?


m v h

Konradsson
2017-08-13, 20:11
Grapefruktjuice innehåller inga enzymer, det hämmar ett kroppseget enzym.

Jag vet inte hur grapefruktjuice tillverkas. Det finns en lång tråd om ämnet i opiat-forumet på flashback. Användarna där dricker mest Tropicana om jag minns rätt, vilket antagligen betyder att den har starkast enzymhämmande effekt.