Frågenarkomanen
2017-08-13, 19:40
Hej
Grapefruktjuice innehåller ett enzym som delvis inhiberar kroppens omsättning av vissa mediciner som leder till högre plasmanivåer. Detta är vanligtvis inga problem men i vissa fall kan det bli farligt.
Jag läste ett abstrakt nyss där man hettat upp juicen till 95 grader C i 60 minuter och lyckats åstadkomma signifikant förstörelse av enzymet.
Men vad jag vet pågår pastörisering vanligtvis under betydligt kortare tid. I vissa fall några sekunder men även upp till några minuter. Detta gäller dock primärt mjölkprodukter.
Finns det något tillvägagångssätt som är praxis för (/grapefrukt-/)juice generellt eller är man tvungen att mejla företaget (som inte har någon e-mail) för att få reda på det?
m v h
Grapefruktjuice innehåller ett enzym som delvis inhiberar kroppens omsättning av vissa mediciner som leder till högre plasmanivåer. Detta är vanligtvis inga problem men i vissa fall kan det bli farligt.
Jag läste ett abstrakt nyss där man hettat upp juicen till 95 grader C i 60 minuter och lyckats åstadkomma signifikant förstörelse av enzymet.
Men vad jag vet pågår pastörisering vanligtvis under betydligt kortare tid. I vissa fall några sekunder men även upp till några minuter. Detta gäller dock primärt mjölkprodukter.
Finns det något tillvägagångssätt som är praxis för (/grapefrukt-/)juice generellt eller är man tvungen att mejla företaget (som inte har någon e-mail) för att få reda på det?
m v h