Emma99
2017-07-13, 18:46
Hej!
Har tänkt på en sak - hur vet man om man behöver tillaga en matvara eller om det är okej att äta direkt ur förpackningen?
Kött o dyl är ganska uppenbart, men typ wokgrönsaker (där det står tillagas i stekpanna - räcker det med att tina/lätt micra?).
Bacon kan skilja -"riktig" är ätklar (brukar stå), typ pärsons 140 g står "ska tillagas" har jag sett.
Hur är det med kylda pajer? Ok att äta fram till bäst före? Borde de värmas? Lite rädd för listeria osv. Är frysta pajer säkrare?
Har tänkt på en sak - hur vet man om man behöver tillaga en matvara eller om det är okej att äta direkt ur förpackningen?
Kött o dyl är ganska uppenbart, men typ wokgrönsaker (där det står tillagas i stekpanna - räcker det med att tina/lätt micra?).
Bacon kan skilja -"riktig" är ätklar (brukar stå), typ pärsons 140 g står "ska tillagas" har jag sett.
Hur är det med kylda pajer? Ok att äta fram till bäst före? Borde de värmas? Lite rädd för listeria osv. Är frysta pajer säkrare?