handdator

Visa fullständig version : Äta det vita på apelsinskal?


Aeis
2004-04-29, 15:06
1. Vad innehåller det vita som ligger på insidan av apelsinskal?

2. Bör man äta det eller låta bli?

Herkulez
2004-04-29, 15:13
vad är II och GI på det:confused:

karrl
2004-04-29, 15:19
Det vita innehåller mycket vitaminer! :eating:

Sverker
2004-04-29, 15:21
Pektiner dvs kostfibrer.

Alldeles utmärkt för att sänka GI på vilket kolhydrat som helst.

Pektiner är gelbildare, dvs de sväller kraftigt i vatten och bildar en tjock trögflytande gel.

Pektiner tillverkas från apelsinskal:confused: dvs en biprodukt från de som tillverkar fruktjuice:D

Grisen
2004-04-29, 15:25
Originally posted by Herkulez
vad är II och GI på det:confused:


:laugh:

Aeis
2004-04-29, 15:34
Originally posted by Sverker
Pektiner dvs kostfibrer.

Alldeles utmärkt för att sänka GI på vilket kolhydrat som helst.

Pektiner är gelbildare, dvs de sväller kraftigt i vatten och bildar en tjock trögflytande gel.

Pektiner tillverkas från apelsinskal:confused: dvs en biprodukt från de som tillverkar fruktjuice:D

Eftersom den bildar gel som är trögflytande så kan det vara extra bra om man är dålig i magen?

Trance
2004-04-29, 17:39
...är du dålig i magen är kanske inte apelsiner det bästa att trycka i sig i mängd. Om inte du hade tänkt att bara skala dem och äta mängder av det vita. Hur som helst tycker jag det verkar vara en kass ide. Är någon nyttig yoghurt istället.