Visa fullständig version : Äta det vita på apelsinskal?
1. Vad innehåller det vita som ligger på insidan av apelsinskal?
2. Bör man äta det eller låta bli?
Herkulez
2004-04-29, 15:13
vad är II och GI på det:confused:
Det vita innehåller mycket vitaminer! :eating:
Pektiner dvs kostfibrer.
Alldeles utmärkt för att sänka GI på vilket kolhydrat som helst.
Pektiner är gelbildare, dvs de sväller kraftigt i vatten och bildar en tjock trögflytande gel.
Pektiner tillverkas från apelsinskal:confused: dvs en biprodukt från de som tillverkar fruktjuice:D
Originally posted by Herkulez
vad är II och GI på det:confused:
:laugh:
Originally posted by Sverker
Pektiner dvs kostfibrer.
Alldeles utmärkt för att sänka GI på vilket kolhydrat som helst.
Pektiner är gelbildare, dvs de sväller kraftigt i vatten och bildar en tjock trögflytande gel.
Pektiner tillverkas från apelsinskal:confused: dvs en biprodukt från de som tillverkar fruktjuice:D
Eftersom den bildar gel som är trögflytande så kan det vara extra bra om man är dålig i magen?
...är du dålig i magen är kanske inte apelsiner det bästa att trycka i sig i mängd. Om inte du hade tänkt att bara skala dem och äta mängder av det vita. Hur som helst tycker jag det verkar vara en kass ide. Är någon nyttig yoghurt istället.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.