handdator

Visa fullständig version : BCAA stimulerar proteinsyntesen efter styrketräning


King Grub
2017-06-09, 08:48
Fast 50 % mindre effektivt än vassleprotein, och alla EAA behövs för maximalt gensvar på den muskulära proteinsyntesen. Proteinsyntesen i muskulaturen efter ett benpass var bara 22 % högre efter BCAA-intag än efter vatten.

BCAAs exhibit the capacity to stimulate myofibrillar-MPS, however a full complement of EAA could be necessary to stimulate a maximal response of myofibrillar-MPS following resistance exercise

our data clearly show that BCAA ingestion activates cell-signaling pathways that result in increased myofibrillar-MPS, ingestion of BCAAs alone may not be the optimal nutritional regimen to stimulate a maximal MPS response to resistance exercise training.

The ingestion of intact protein or essential amino acids (EAA) stimulates mechanistic target of rapamycin complex-1 (mTORC1) signaling and muscle protein synthesis (MPS) following resistance exercise. The purpose of this study was to investigate the response of myofibrillar-MPS to ingestion of branched-chain amino acids (BCAAs) only (i.e., without concurrent ingestion of other EAA, intact protein, or other macronutrients) following resistance exercise in humans. Ten young (20.1 ± 1.3 years), resistance-trained men completed two trials, ingesting either 5.6 g BCAA or a placebo (PLA) drink immediately after resistance exercise. Myofibrillar-MPS was measured during exercise recovery with a primed, constant infusion of L-[ring13C6] phenylalanine and collection of muscle biopsies pre and 4 h-post drink ingestion. Blood samples were collected at time-points before and after drink ingestion. Western blotting was used to measure the phosphorylation status of mTORC1 signaling proteins in biopsies collected pre, 1-, and 4 h-post drink. The percentage increase from baseline in plasma leucine (300 ± 96%), isoleucine (300 ± 88%), and valine (144 ± 59%) concentrations peaked 0.5 h-post drink in BCAA. A greater phosphorylation status of S6K1Thr389 (P = 0.017) and PRAS40 (P = 0.037) was observed in BCAA than PLA at 1 h-post drink ingestion. Myofibrillar-MPS was 22% higher (P = 0.012) in BCAA (0.110 ± 0.009%/h) than PLA (0.090 ± 0.006%/h). Phenylalanine Ra was ~6% lower in BCAA (18.00 ± 4.31 μmol·kgBM−1) than PLA (21.75 ± 4.89 μmol·kgBM−1; P = 0.028) after drink ingestion. We conclude that ingesting BCAAs alone increases the post-exercise stimulation of myofibrillar-MPS and phosphorylation status mTORC1 signaling.

Branched-Chain Amino Acid Ingestion Stimulates Muscle Myofibrillar Protein Synthesis following Resistance Exercise in Humans. Front. Physiol., 07 June 2017.

http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fphys.2017.00390/full

AlexGBG
2017-06-09, 09:40
Fast 50 % mindre effektivt än vassleprotein, och alla EAA behövs för maximalt gensvar på den muskulära proteinsyntesen. Proteinsyntesen i muskulaturen efter ett benpass var bara 22 % högre efter BCAA-intag än efter vatten.

http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fphys.2017.00390/full


"BCAA - Gives you 22% increase of protein syntesis compared with other popular post workout drinks."

TotteShaped4Life
2017-06-09, 15:03
"BCAA - Gives you 22% increase of protein syntesis compared with other popular post workout drinks."
It's like the movie advertisement that takes a snippet from a review saying "Great special effects" when the rest of the review says the actual movie sucks... (Brad Schoenfeld)

Max
2017-06-09, 15:40
"BCAA - Gives you 22% increase of protein syntesis compared with other popular post workout drinks."
De som innehåller endast kolhydrat.

Kischen
2017-06-09, 16:10
De som innehåller endast kolhydrat.

Han var ironisk.

Max
2017-06-09, 16:33
Han var ironisk.
Så var det säkert :-)
Jag tolkade det som om han tyckte texterna var motsägelsefulla, att vatten och populära sportdrycker/återhämtningsdrycker gav samma resultat.

exevision
2017-06-09, 19:58
De som innehåller endast kolhydrat.

Rent BCAA kan till och med vara sämre än de med enbart kolhydrater.
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=226515

Max
2017-06-10, 08:52
Rent BCAA kan till och med vara sämre än de med enbart kolhydrater.
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=226515Jo, det finns få studier som talar för ett samband mellan BCAA-tillskott och större muskler/mindre fett. Kolhydrat kan ju minska tiden till nästa möjliga träningspass och dessutom bidra till ökat intensitet/bättre prestation.

ceejay
2017-06-10, 12:00
Att inta bcaa är som att sätta på en spisplatta utan att det finns el.

StarkaUlf
2017-06-10, 12:08
Att inta bcaa är som att sätta på en spisplatta utan att det finns el.

Man måste ju vara lagom sjuk om man ska börja sätta på en spisplatta. Och
om man mot förmodan är så sjuk i huvudet, så ska man nog vara glad att den inte är strömförande.

hrhrhr

ceejay
2017-06-10, 20:17
Man måste ju vara lagom sjuk om man ska börja sätta på en spisplatta. Och
om man mot förmodan är så sjuk i huvudet, så ska man nog vara glad att den inte är strömförande.

hrhrhr

Den enda sjuka här är du som tänker sånt snusk!

conundrum
2017-06-11, 14:09
Fast 50 % mindre effektivt än vassleprotein, och alla EAA behövs för maximalt gensvar på den muskulära proteinsyntesen. Proteinsyntesen i muskulaturen efter ett benpass var bara 22 % högre efter BCAA-intag än efter vatten.







Branched-Chain Amino Acid Ingestion Stimulates Muscle Myofibrillar Protein Synthesis following Resistance Exercise in Humans. Front. Physiol., 07 June 2017.

http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fphys.2017.00390/full

Påstående: BCAA stimulerar proteinsyntesen efter styrketräning

För ett år sedan kom du med ett inlägg där påståendet var: BCAA stimulerar inte proteinsyntesen (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=227446)

När jag senast frågade vad det är som gör att vissa studier kommer fram till att BCAA stimulerar proteinsyntesen kraftigt, medan andra studier kommer fram till att BCAA inte stimulerar proteinsyntesen så svarade du att det har att göra med att mätningsmetoderna kan indikera helt motsatta slutresultat:

Mätning av S6K1-aktivitet vs FSR via aminosyretracer. (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=7615898&postcount=7)

Man mäter olika saker, olika markörer för proteinsyntes. Här såg man noll och ingen effekt. (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=7616206&postcount=16)

I studien du hänvisar till i den här tråden mättes också S6K1-aktivitet, och studiens slutsats var att BCAA stimulerar proteinsyntesen. Finns det andra markörer i det här fallet som väger tyngre än både S6K1 och FSR för att mäta proteinsyntesen?

A recent investigation with a similar design reported MPS data, but the very large variability in generated fractional synthetic rate (FSR) values precluded a solid conclusion from being drawn. Therefore, given uncertainty due to the known disconnect between signaling and MPS (Witard et al., 2009; Atherton et al., 2010a) and previous methodological difficulties in other research groups (Moberg et al., 2016), the primary aim of the present study was to determine the response of myofibrillar-MPS to ingestion of a drink containing BCAAs, but no other EAA, protein, or macronutrients, following resistance exercise. In addition, we also measured the phosphorylation status (as a surrogate marker of activity) of proteins within the mTORC1 signaling pathway in response to BCAA ingestion. We hypothesized that BCAA ingestion would increase both the stimulation of myofibrillar- MPS and the phosphorylation status of mTORC1-S6K1 signaling proteins following resistance exercise.

BCAA stimulerar inte proteinsyntesen och minskningen av muskelnedbrytning som åstadkommes beror bara på insulinfrisättningen som aminosyrorna ger. (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=227446)

Medan dom i denna studie säger:

It has been reported that MPB is reduced by insulin following resistance exercise (Biolo et al., 1999). However, the insulin response to BCAA and PLA was similar, so it is unlikely that insulin explains the decline in whole- body protein breakdown following BCAA ingestion.

Om jag tolkar det rätt så skulle det kunna vara intressant att stimulera proteinsyntesen med BCAA om det kombineras med någon fullvärdig proteinkälla kort efteråt. (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=7624662&postcount=27)

Moreover, enriching a “suboptimal” 6.25g dose of intact protein with additional leucine has been shown to increase the response of MPS equivalent to an “optimal” 25g protein dose at rest (Churchward-Venne et al., 2012).

Whereas, the addition of leucine to whey protein failed to enhance the post-exercise response of MPS (Koopman et al., 2005, 2008; Tipton et al., 2009), adding leucine to a casein protein source was shown to increase the resting postprandial stimulation of MPS (Wall et al., 2013).

Proteinsyntesen i muskulaturen efter ett benpass var bara 22 % högre efter BCAA-intag än efter vatten.

A priori, we conducted a power calculation (GPower v3 software) of appropriate sample size based on our previous published data (Witard et al., 2014) that measured, on average, a 37% higher post-exercise response of myofibrillar-MPS to 20g of ingested whey protein compared with 0 g using the same tracer technique. The BCAA trial in the present study contained a similar quantity of BCAAs as the 20g bolus of whey protein administered in our previous study (Witard et al., 2014; 5.6 vs. 4.8 g).

D.v.s. en dos vassle på 20 gram gav bara ~15% högre respons av myofibrillar-MPS jämfört med en 5.6 grams skopa BCAA. Och med hänvisning till ovanstående skulle man med en kombination av 6,25 gram intakt protein tillsammans med BCAA nå upp till en MPS respons som motsvarar en dos 25 gram protein. Både kalorimässig, mängdmässigt och smakmässigt torde detta vara mera tilltalande än att ta en skopa 20 gram vassle.

exevision
2017-06-11, 18:17
D.v.s. en dos vassle på 20 gram gav bara ~15% högre respons av myofibrillar-MPS jämfört med en 5.6 grams skopa BCAA. Och med hänvisning till ovanstående skulle man med en kombination av 6,25 gram intakt protein tillsammans med BCAA nå upp till en MPS respons som motsvarar en dos 25 gram protein. Både kalorimässig, mängdmässigt och smakmässigt torde detta vara mera tilltalande än att ta en skopa 20 gram vassle.

Jag skulle gissa på att det skulle ge effekt under kortare tid än enbart vassle.
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=181794