handdator

Visa fullständig version : Nyss ätit kvarg som stått i rumstemperatur månader


Micke Persson
2017-05-05, 22:07
Hej

Hittade nyss kvarg som stått i rumstemperatur i minst en månad och innan det i kylskåp i minst en. Den luktade något udda och smakade lite gammalt men den smakade inte alls illa.

Ätit 1 kg nu kanske ska äta fler kg.

Kommer något farligt hända nu?

Ozma
2017-05-05, 22:28
Har du otur åker du på matförgiftning. Du kan nog räkna med att bli risig i magen åtminstone.

ApexProcyon
2017-05-05, 22:49
Förbered ett tält inne i badrummet utifall att du skulle ha en helkväll framför dig.

Diomedea exulans
2017-05-05, 22:51
Den var kvarglömd.

Bärsärk
2017-05-05, 23:23
Var du tvungen att äta den eller vad är de frågan om?

leee
2017-05-05, 23:43
Ingen fara du kan äta några till.

ApexProcyon
2017-05-05, 23:46
Ingen fara du kan äta några till.

Luktar den konstigt och smakar konstigt efter att ha stått i rumstemperatur i en månad så bör han inte äta mer.

Köp ny kvarg imorgon istället, Persson.

Micke Persson
2017-05-06, 01:09
mår helt bra. bäste föredatum 20 mars 2017 nemas problemas hehe *popcorn*

Tree Fiddy
2017-05-06, 03:05
Mr. Eks: 1
Science: 0

Bob90
2017-05-06, 05:15
Mr. Eks: 1
Science: 0
Because iskall motherfucker.

VoDaresVins
2017-05-06, 09:00
Because iskall motherfucker.

Det är just de som trycker 1kg kvarg. :cool:

kaspen
2017-05-06, 09:11
R.i.p

Shqypnia
2017-05-06, 11:57
Mr. Eks: 1
Science: 0

Mr. Eks Akbar!

Till TS; *kissass* för du offrar dig själv i vetenskapens namn.

Micke Persson
2017-05-06, 13:29
Helt ärligt grabbar jag kan posta bild på datumet jag ljuger inte. jag har flera gamla förpackningar jag kommer äta


Hur kommer det sig att den fortfarande är OK? någon med seriöst svar ??

Tree Fiddy
2017-05-06, 18:33
Möjligtvis för att det är en pastöriserad produkt.

Sverker
2017-05-06, 19:16
Den är syrad. Mjölksyrabakterierna har konserverat kvargen. Ungefär som mjölksyrade grönsaker.

Tur att förpackningen varit tät så att mögel eller jäst inte kunnat tränga in.

Mjölksyrabakterierna har sänkt pH på kvargen ytterligare och säkert har det trängt fram survassle när TS slevat upp kvargen.

Tree Fiddy
2017-05-06, 20:15
Den är syrad. Mjölksyrabakterierna har konserverat kvargen. Ungefär som mjölksyrade grönsaker.

Tur att förpackningen varit tät så att mögel eller jäst inte kunnat tränga in.

Mjölksyrabakterierna har sänkt pH på kvargen ytterligare och säkert har det trängt fram survassle när TS slevat upp kvargen.

Har inte pastöriseringen något med saken att göra också?

xan
2017-05-06, 20:41
Möjligtvis för att det är en pastöriserad produkt.

Den är syrad. Mjölksyrabakterierna har konserverat kvargen. Ungefär som mjölksyrade grönsaker.

Tur att förpackningen varit tät så att mögel eller jäst inte kunnat tränga in.

Mjölksyrabakterierna har sänkt pH på kvargen ytterligare och säkert har det trängt fram survassle när TS slevat upp kvargen.

Vilka party-poopers. :smash:

Tobbey
2017-05-06, 21:11
Science always kills the fun :D

Bob90
2017-05-06, 21:36
Har inte pastöriseringen något med saken att göra också?

Ställde frågan angående en burk opastöriserad surkål (kylvara) jag råkat låta stå framme i ett varmt rum, ca 25 grader, i 2 dygn. Tillverkaren sa att ph-värdet är så lågt att potentiella bakterier inte kan leva där mjölksyrebakterierna gottar sig. Det kan absolut mögla, men det skulle man se med blotta ögat.

Däremot så kunde det "efterjäsa" så att smaken skulle bli annorlunda/oätlig, men så länge det inte var mögel så var det ingen fara att äta tydligen.

Sverker
2017-05-07, 06:14
Vilka party-poopers. :smash:

Ja, eller hur:d

Jag minglar runt med ett glas cola-light och pratar med alla om att pastöriseringen av mjölken innan tillsatsen av mjölksyrabakterierna tar bort campylobakterna, staphylococcerna och EHECen.

Micke Persson
2017-05-07, 21:53
Den är syrad. Mjölksyrabakterierna har konserverat kvargen. Ungefär som mjölksyrade grönsaker.

Tur att förpackningen varit tät så att mögel eller jäst inte kunnat tränga in.

Mjölksyrabakterierna har sänkt pH på kvargen ytterligare och säkert har det trängt fram survassle när TS slevat upp kvargen.

Vilka party-poopers. :smash:
Va fan snackar du om? De gav de första seriösa, bra svaren i tråden. Försöker du psyka mig genom att inte ta mig på allvar :devil:

Micke Persson
2017-05-07, 21:54
Den är syrad. Mjölksyrabakterierna har konserverat kvargen. Ungefär som mjölksyrade grönsaker.

Tur att förpackningen varit tät så att mögel eller jäst inte kunnat tränga in.

Mjölksyrabakterierna har sänkt pH på kvargen ytterligare och säkert har det trängt fram survassle när TS slevat upp kvargen.

ja precis det rinner jätte mycket vätska från kvargen som jag häller i sinken !!! tack sVerker *flex*


Till sist::: är det lugnt & käka så länge den inte smakar / eller / luktar illa ? :confused:

Bob90
2017-05-07, 22:23
Försöker du psyka mig genom att inte ta mig på allvar :devil:

Och där rök alla mina tvivel.

ApexProcyon
2017-05-07, 23:38
Och där rök alla mina tvivel.

https://vignette3.wikia.nocookie.net/simpsons/images/c/c9/Logo.png/revision/latest/scale-to-width-down/180?cb=20111123223303

Micke Persson
2017-05-08, 01:04
Och där rök alla mina tvivel.

vadå du tror inte att jag vill ha seriösa svar eller? bor du i sthlm kan jag visa dig mina paket imorgon fattar du det !!! *grr*

RassK
2017-05-08, 10:19
Jag har ätit kvarg som stått mer än 1 år efter utgångsdatum. Inga problem.