handdator

Visa fullständig version : Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren recept?


SalkinA
2017-04-30, 10:42
Undrar om det är någon som har tillgång till några, tänker ett par som fanns med i en svensk bodybuildingtidning på 80-talet (tror jag det var). Tror dom hette något i stil med citrontorsk och senapskyckling. Försökt googlat innan men aldrig hittat dom.

Möjligt att det fanns fler men dessa är de jag kommer ihåg att jag testade och tyckte var goda.

Kom på att det kanske vore en bra idé att fråga på detta forumet, kan ju ha tur. :)

Neva
2017-04-30, 13:25
Kan det vara dessa recept du letar efter (finns i "Mat för idrott" av Ove Rytter och Yvonne Rosell)?

Senapskyckling
(2 portioner)

3 kycklingfiléer (ca 330 g)

Sås:
3 dl mellanmjölk
1 msk majsmjöl
1 msk fransk senap
1/2 buljongtärning
3 msk finhackad lök
1/2 tsk dragon

1. Börja med att göra såsen. Blanda mjölk och majsmjöl i en kastrull.
2. Blanda i den hackade löken och dragonen. Smula sedan ner buljongtärningen och rör i senapen.
3. Låt det hela koka upp. Såsen är nu klar.
4. Stek de strimlade filéerna i en teflonpanna med litet olja.
5. Strimla filéerna och lägg upp på en tallrik. Häll över såsen. Servera gärna med pressad potatis.

Näringsvärde per portion:
327 kcal, 14 g fett, 27 g protein, 23 g kolhydrater

Citrontorsk
(2 portioner)

400 g djupfryst torskfilé
1/2 gul lök
3 dl mellanmjölk
1 citron
canderel
1/2 tärning fiskbuljong
2 dl vatten
majsmjöl
dill

1. Halvtinad torsken och tärna den i små kuber.
2. Blanda ner buljongtärningen, vattnet och 1/2 hackad gul lök i en kastrull. Låt sjuda i 2 minuter.
3. Lägg i fisken och låt sjuda i ytterligare 2 minuter.
4. Vispa ihop 3 dl mjölk, saften från 1 citron, litet dill, litet sötningsmedel och 1 msk majsmjöl.
5. Blanda ner mjölkblandningen i kastrullen med torsken.
6. Låt allt koka i 7-8 minuter. Servera med ris och färska grönsaker.

Näringsvärde per portion:
265 kcal, 3,5 g fett, 41 g protein, 14 g kolhydrater

SalkinA
2017-04-30, 14:32
Kan det vara dessa recept du letar efter (finns i "Mat för idrott" av Ove Rytter och Yvonne Rosell)?

Senapskyckling
(2 portioner)

3 kycklingfiléer (ca 330 g)

Sås:
3 dl mellanmjölk
1 msk majsmjöl
1 msk fransk senap
1/2 buljongtärning
3 msk finhackad lök
1/2 tsk dragon

1. Börja med att göra såsen. Blanda mjölk och majsmjöl i en kastrull.
2. Blanda i den hackade löken och dragonen. Smula sedan ner buljongtärningen och rör i senapen.
3. Låt det hela koka upp. Såsen är nu klar.
4. Stek de strimlade filéerna i en teflonpanna med litet olja.
5. Strimla filéerna och lägg upp på en tallrik. Häll över såsen. Servera gärna med pressad potatis.

Näringsvärde per portion:
327 kcal, 14 g fett, 27 g protein, 23 g kolhydrater

Citrontorsk
(2 portioner)

400 g djupfryst torskfilé
1/2 gul lök
3 dl mellanmjölk
1 citron
canderel
1/2 tärning fiskbuljong
2 dl vatten
majsmjöl
dill

1. Halvtinad torsken och tärna den i små kuber.
2. Blanda ner buljongtärningen, vattnet och 1/2 hackad gul lök i en kastrull. Låt sjuda i 2 minuter.
3. Lägg i fisken och låt sjuda i ytterligare 2 minuter.
4. Vispa ihop 3 dl mjölk, saften från 1 citron, litet dill, litet sötningsmedel och 1 msk majsmjöl.
5. Blanda ner mjölkblandningen i kastrullen med torsken.
6. Låt allt koka i 7-8 minuter. Servera med ris och färska grönsaker.

Näringsvärde per portion:
265 kcal, 3,5 g fett, 41 g protein, 14 g kolhydrater

Det verkar vara dom, känner igen lite av ingredienserna, tack så jättemycket. :)

Får kolla in boken och se om det blir ett köp.

bag
2017-04-30, 18:38
Edit: Lol, felpost. Trodde jag postade i min journal :)