handdator

Visa fullständig version : Större stimulans av proteinsyntesen av hela ägg än av äggvita


King Grub
2017-04-25, 05:05
The majority of protein consumed in the diet is obtained from whole food sources that contain a mixture of macro- and micronutrients. Whereas the majority of research investigated the effect of isolated protein sources on protein metabolism, our aim was to assess the muscle anabolic potential of consuming a complete protein within its naturally occurring, nutrient dense food matrix during recovery from resistance exercise in young men. In crossover trials, 10 healthy resistance-trained men (21±1 y; 88±3 kg; bodyfat: 16±1%) received primed continuous L-[ring-2H5]phenylalanine and L-[1-13C]leucine infusions. Repeated blood and muscle biopsies were collected before and after a single bout of resistance exercise (4 sets of 10 repetitions at 80% of 10-RM for both leg press and leg extensions). Immediately after resistance exercise, participants ingested intrinsically L-[5,5,5-2H3]leucine labeled whole eggs (18 g protein, 17 g fat) or egg whites (18 g protein, 0 g fat) cooked in scrambled form. Exogenous leucine appearance rates increased (P<0.001) after protein ingestion with peak values of 513±57 nmol leucine·kg−1·min−1 occurring at 75 min after egg white ingestion compared with 496±38 nmol leucine·kg−1·min−1 at 120 min after whole egg ingestion. The total amount of protein derived leucine that became available in circulation over the 300 min postprandial period was similar (P=0.53) between whole egg (75±2.3%) and egg white ingestion (77±1.7%). Whole egg ingestion supported greater post-exercise myofibrillar protein synthesis rates when compared to egg white ingestion (0.034%/h and 0.024%/h respectively; P=0.02). We conclude that whole egg ingestion stimulates the muscle protein synthetic response more effectively than the consumption of isonitrogenous amounts of egg whites during recovery from resistance exercise in healthy young men. This effect is not attributed to divergent postprandial protein-derived amino acid availability, suggesting that some intrinsic factor within whole eggs and/or the divergent macronutrient profile may have modified the anabolic potential of this complete protein.

Greater Stimulation of Postexercise Muscle Protein Synthesis after Consumption of Whole Eggs versus Egg Whites in Healthy Young Men. The FASEB Journal, vol. 31 no. 1 Supplement 164.7, April 2017.

http://www.fasebj.org/content/31/1_Supplement/164.7.abstract?sid=32bea4fe-a40a-4b08-a768-b360aa0cc740

exevision
2017-04-25, 06:03
Kan det bero på den högre mängd kalorier med tanke på fettet?

King Grub
2017-04-25, 06:11
Nej, det har man testat förr och den stimulansen är inte kaloriberoende överhuvudtaget.

kaspen
2017-04-25, 08:00
Nej, det har man testat förr och den stimulansen är inte kaloriberoende överhuvudtaget.


Blir spännande att läsa fullängdaren när den kommer ut. Jag är framförallt intresserad av vad som hände med träningen. Jag vet inte hur länge studien pågick men jag undrar hur mycket de kan ha ökat när de redan var tränade och körde 4*10 och fick tre ägg efteråt. Dessutom vill jag höra lite mer spekulationer kring hypotetiska förklaringar.

Shqypnia
2017-04-25, 10:36
Har aldrig begripit, och lär förmodligen aldrig göra det, kring varför folk kastar bort gulan..

upperkatt
2017-04-25, 10:39
Har aldrig begripit, och lär förmodligen aldrig göra det, kring varför folk kastar bort gulan..

Fel makros förmodligen för mycket fett.

Shqypnia
2017-04-25, 10:45
Fel makros förmodligen för mycket fett.

Nja snarare grova ätstörningar i "fitnessbranschen". Så vitt jag vet är gulan fullproppad av alla nyttigheter, att sedan slänga den för några få kcal.. Obegripligt. De kan lika gärna ta trapporna på jobbet istället för hissen för att förbränna samma mängd energi.

upperkatt
2017-04-25, 10:59
Har aldrig begripit, och lär förmodligen aldrig göra det, kring varför folk kastar bort gulan..

Nja snarare grova ätstörningar i "fitnessbranschen".

Då "vet" du ju vad det beror på? Eller?

Dåren
2017-04-25, 11:10
Har aldrig begripit, och lär förmodligen aldrig göra det, kring varför folk kastar bort gulan..

Vissa gör det för att undvika kolesterolet i ägg.

xan
2017-04-25, 11:12
Vissa gör det för att undvika kolesterolet i ägg.

Tror inte det spelar någon roll om man är frisk?

Shqypnia
2017-04-25, 11:42
Då "vet" du ju vad det beror på? Eller?

Det är vad jag tror. Vi diskuterar :P mina inlägg är ingen C-uppsats *hug*

Trapz
2017-04-25, 13:35
Om man trycker 10-20 ägg om dagen blir det endel fett om man äter alla hela, då kan jag förstå att man kanske skippar gulan.


Skickat från min iPhone med Tapatalk

vicarious
2017-04-25, 14:50
Folk bör köpa äggvita på dunk i så fall. Väldigt onödigt att slänga mat.

Dåren
2017-04-25, 15:10
Tror inte det spelar någon roll om man är frisk?

Men det är ändå av den anledningen somliga gör det.

Ozziking
2017-04-25, 15:28
Det är vad jag tror. Vi diskuterar :P mina inlägg är ingen C-uppsats *hug*

Inte tänkt på att man kanske inte tycker om äggulan? eller har alla "grova ätstörningar" bara för att det inte passar det du anser som "normalt"?

Man kanske inte ska slänga äppelskrutt heller då har man ju ätstörningar. eller?

Shqypnia
2017-04-25, 15:32
Inte tänkt på att man kanske inte tycker om äggulan? eller har alla "grova ätstörningar" bara för att det inte passar det du anser som "normalt"?

Man kanske inte ska slänga äppelskrutt heller då har man ju ätstörningar. eller?

Vilken usel jämförelse. Sedan finns det säkert någon enstaka själ som inte tkr om ägggulan. Undantag finns överallt.

Aleykom Selam

Ozziking
2017-04-25, 15:38
Vilken usel jämförelse. Sedan finns det säkert någon enstaka själ som inte tkr om ägggulan. Undantag finns överallt.

Aleykom Selam

Tycker den var på samma nivå som ditt inlägg. Sluta universell-diagnosticera alla bara för att du tycker det är fel. Jag tror de flesta inom BB vet vad de håller på med.

Obs* självklart onödigt att slänga mat. Äggvita på dunk alt göra något annat med gulan skulle vara bättre.

exevision
2017-04-25, 15:38
Nja snarare grova ätstörningar i "fitnessbranschen". Så vitt jag vet är gulan fullproppad av alla nyttigheter, att sedan slänga den för några få kcal.. Obegripligt. De kan lika gärna ta trapporna på jobbet istället för hissen för att förbränna samma mängd energi.

Ok, då har jag grova ätstörningar! Katten gillar iaf att få gulan när jag ibland bara vill ha vitan i gröten. :)

Även King Grub har tydligen haft grova ätstörningar:
Om jag inte vill ha fettet och vill lägga energin på annat än gula då, varför skall jag äta bägge?

BobaFett
2017-04-25, 17:44
De kan lika gärna ta trapporna på jobbet istället för hissen för att förbränna samma mängd energi.

Det fungerar inte nödvändigtvis så i praktiken. Inte ens om du räknar kalorier.

Om du är ute och går på morgonen t.ex. så kan kroppen kompensera genom att man blir mer stillasittande resten av dagen.

Kroppen gör allt för att överleva.

Nja snarare grova ätstörningar i "fitnessbranschen". Så vitt jag vet är gulan fullproppad av alla nyttigheter, att sedan slänga den för några få kcal.. Obegripligt.

Vill hålla med om Jacob Gudiol i att hela världen lever I nån slags kollektiv ätstörning. Vill man vara hälsosam idag får man vara beredd att sticka ut och anses av vissa som ätstörd.

Det som anses som normalt idag är egentligen rätt vridet åt det ohälsosamma hållet.

Det finns människor med problem, det kallas ortorexi men definitionen är inte hur nyttigt man äter eller hur mycket man tränar utan hur dåligt man mår när man avviker från sina tränings- och kostvanor.

Trapz
2017-04-25, 18:16
Folk bör köpa äggvita på dunk i så fall. Väldigt onödigt att slänga mat.


Om jag ska göra omeletter köper jag det och slänger i några vanliga ägg. Bara själva äggvitan från dunk smakar verkligen inget vidare.

Vilken usel jämförelse. Sedan finns det säkert någon enstaka själ som inte tkr om ägggulan. Undantag finns överallt.



Aleykom Selam


Jag tycker inte om gulan, om den inte är perfekt kokt. Torra, hårda gulor är vidrigt



Skickat från min iPhone med Tapatalk

Ozziking
2017-04-25, 21:44
Det fungerar inte nödvändigtvis så i praktiken. Inte ens om du räknar kalorier.

Om du är ute och går på morgonen t.ex. så kan kroppen kompensera genom att man blir mer stillasittande resten av dagen.

Kroppen gör allt för att överleva.



Vill hålla med om Jacob Gudiol i att hela världen lever I nån slags kollektiv ätstörning. Vill man vara hälsosam idag får man vara beredd att sticka ut och anses av vissa som ätstörd.

Det som anses som normalt idag är egentligen rätt vridet åt det ohälsosamma hållet.

Det finns människor med problem, det kallas ortorexi men definitionen är inte hur nyttigt man äter eller hur mycket man tränar utan hur dåligt man mår när man avviker från sina tränings- och kostvanor.

+1, bra skrivet.

Skrollovicz
2017-04-26, 05:14
Kan det bero på den högre mängd kalorier med tanke på fettet?

Högre BV.

Anders The Peak
2017-04-26, 07:05
Högre BV.

Äggvitan är flytmedel (skydd för att inte torka ut),för gulan och den innehåller alla näringsämnen som embryot behöver för att utvecklas till kyckling så det är inte speciellt konstigt.

King Grub
2017-04-26, 07:19
Högre BV.

Äggvita innehåller tillräckligt av alla EAA för maximal akut stimulans av proteinsyntesen.

Shqypnia
2017-04-26, 08:54
Tycker den var på samma nivå som ditt inlägg. Sluta universell-diagnosticera alla bara för att du tycker det är fel. Jag tror de flesta inom BB vet vad de håller på med.

Obs* självklart onödigt att slänga mat. Äggvita på dunk alt göra något annat med gulan skulle vara bättre.

Jag tror de flesta inom BB tror de vet vad de håller med. Sluta universell diagnosticera alla inom BB :D



Vill hålla med om Jacob Gudiol i att hela världen lever I nån slags kollektiv ätstörning. Vill man vara hälsosam idag får man vara beredd att sticka ut och anses av vissa som ätstörd.

Det som anses som normalt idag är egentligen rätt vridet åt det ohälsosamma hållet.



Håller med. Däremot utesluter inte det ena det andra.

Icke
2017-04-26, 22:07
Äggvitan från ett ägg innehåller ca 4g protein och en äggula innehåller ca 3g protein. Onödigt att slänga nästan hälften av proteinet.