Visa fullständig version : Vilka kycklingfileer köper du ifrån?
123123123123
2017-04-22, 03:43
Vilka kycklingfileer köper du ifrån?
Kronfågeln? Guldfågeln?
Köper på BigC här i Bangkok, knappa 20kr/kg, dock med skinn vilket jag skär bort så det reella priset blir kanske 25kr/kg.
(Och ja, jag vet att Thailändsk kyckling inte är den bästa...)
Shqypnia
2017-04-22, 15:08
City Gross Budget tror jag det är (och när den är på kampanj). Egentligen all kycklingfilé som är billig.
Lindströms, 100% kött så dom väger lika mycket upptinade som frysta. :)
123123123123
2017-04-22, 15:31
Lindströms, 100% kött så dom väger lika mycket upptinade som frysta. :)
Var köper du dom?
Var köper du dom?
Ica maxi, finns både i Nacka och Haninge.
Minikubik
2017-04-22, 17:22
Ica maxi, finns både i Nacka och Haninge.
Dom ska jag inspektera nästa gång jag är där
VincHeee
2017-04-22, 20:25
Ica basic 2KG påse.
Cirka 44 SEK/KG
De som fortfarande sitter på en helkyckling. Billigare och godare.
Flygplan
2017-04-22, 20:55
Alltid innerfilé. Oftast ICA basic.
exevision
2017-04-22, 21:33
Kronfågeln
Brukar oftast köpa Icas standardmärke (ej Ica Basic) eller Kronfågel, oftast frysta bröstfiléer eller färdigstrimlade bitar.
Ica Basics frysta innerfiléer innehåller väl typ 50 % vatten.
Maverick
2017-04-22, 21:56
Brukar oftast köpa Icas standardmärke (ej Ica Basic) eller Kronfågel, oftast frysta bröstfiléer eller färdigstrimlade bitar.
Ica Basics frysta innerfiléer innehåller väl typ 50 % vatten.
skiljer 4 % på dom två, 87 i vanliga och 83 i basic innerfile
unsuspected
2017-04-23, 10:00
City Gross Budget tror jag det är (och när den är på kampanj). Egentligen all kycklingfilé som är billig.
Den är oätbar, vidrig!
Hur kan man snåla med kyckling? Billig kyckling är ju vedervärdig.
När jag väl köper kyckling så blir det färsk och av märket garant.
http://www.garantskafferiet.se/filer/02-vara-produkter/svenskt-kott--fagel/fagel/02307982900006_g1l1.jpg
Shqypnia
2017-04-23, 10:40
Den är oätbar, vidrig!
Ibland har jag flera påsar öppnade i frysen eftersom jag är så glömsk och det händer att jag mixar filéer, har aldrig någonting märkt någon skillnad öht.
JP Morgan
2017-04-23, 11:25
Färsk kyckling alla dagar i veckan. Snålar inte på sånt som jag lägger stor vikt på (och mat är en av dem då dvs), men klart man brukar speja lite under veckan när man går förbi/besöker en matbutik och köper på sig några extra kg när priserna är nedsatta. Blir mao mycket "ad hoc-handlande" :)
Smittskyddsläkare: "Ät inte färsk kyckling"
HÄLSA. Smittskyddsläkaren i Region Gävleborg, Signar Mäkitalo, uppmanar nu folk att inte äta färsk kyckling.
Antalet svenskar som blivit svårt sjuka av campylobacter har ökat kraftigt under kort tid.
http://www.expressen.se/halsoliv/smittskyddslakare-at-inte-farsk-kyckling/
Flygplan
2017-04-23, 16:01
Brukar oftast köpa Icas standardmärke (ej Ica Basic) eller Kronfågel, oftast frysta bröstfiléer eller färdigstrimlade bitar.
Ica Basics frysta innerfiléer innehåller väl typ 50 % vatten.
17%. Den vattenvikten är inräknad i näringsvärdet.
Visserligen gäller näringsvärdet på upptinade filéer. När glaseringen runnit bort försvinner ca 20% av vikten. Så en mer realistisk siffra är 16g protein per 100g fryst filé. Men detta gäller för all fryst kycklingfilé.
Rolfarsson
2017-04-23, 16:32
Lindströms!
http://i.imgur.com/kzQe6h4.jpg
123123123123
2017-04-23, 17:51
Smittskyddsläkare: "Ät inte färsk kyckling"
HÄLSA. Smittskyddsläkaren i Region Gävleborg, Signar Mäkitalo, uppmanar nu folk att inte äta färsk kyckling.
Antalet svenskar som blivit svårt sjuka av campylobacter har ökat kraftigt under kort tid.
http://www.expressen.se/halsoliv/smittskyddslakare-at-inte-farsk-kyckling/
Har funderat på detta, hur många är det som smittas i Sverige varje år och hur mycket kyckling äter alla svenskar?
Tror det är en agenda som mainstream media har, att alla ska bli veganer eller liknande.
Vanatore
2017-04-23, 17:59
Smittskyddsläkare: "Ät inte färsk kyckling"
HÄLSA. Smittskyddsläkaren i Region Gävleborg, Signar Mäkitalo, uppmanar nu folk att inte äta färsk kyckling.
Antalet svenskar som blivit svårt sjuka av campylobacter har ökat kraftigt under kort tid.
http://www.expressen.se/halsoliv/smittskyddslakare-at-inte-farsk-kyckling/
Dör inte campylobacter vid temperaturer över 60-70 grader? Isåfall är det väl bara se till att den är tillräckligt uppvärmd?
Nästan all fryst kyckling innehåller tillsatt vatten och därför av ren princip betalar jag mer för färsk kyckling där jag faktiskt får 100% fågel.
T-jarlen brukar alltid ha färsk svensk kyckling för 90-99kr/kg.
Det är någonting som gör att fler blir smittade av färsk kyckling än från fryst kyckling.
Visst dör campylobakten vid 70°C men är vi inte ordentliga i köket när vi bereder kycklingen finns det en risk att rå köttsaft kommer på annan mat. Det krävs inte mycket för att infektera oss med campylobakter.
Jag väntar spänt på ifall Livsmedelsverket hittar något samband.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/bakterier-virus-och-parasiter1/bakterier/campylobacter
Alltid fryst. Ska jag äta filén hel kör jag Kronfågel/Guldfågeln, ska jag göra någon pulled-variant tar jag Budget/ICA Basic/El Dorado.
Luca Brasi
2017-04-24, 08:49
Det är någonting som gör att fler blir smittade av färsk kyckling än från fryst kyckling.
Visst dör campylobakten vid 70°C men är vi inte ordentliga i köket när vi bereder kycklingen finns det en risk att rå köttsaft kommer på annan mat. Det krävs inte mycket för att infektera oss med campylobakter.
Jag väntar spänt på ifall Livsmedelsverket hittar något samband.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/bakterier-virus-och-parasiter1/bakterier/campylobacter
Att kylarna i butikerna är för varma?
Vilket de är.
Att kylarna i butikerna är för varma?
Vilket de är.
Nej. Verkligen inte. Dålig hantering från leverantörerna.
Campylobakter kan inte bara uppstå för att en kyl är för varm.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
köper svensk kyckling
sen struntar jag i vilket märke och om den är fryst eller ej
Alltid innerfilé. Oftast ICA basic.
Usch, innerfileerna har de där vingbitarna eller vad det är, äckliga som man måste skära bort.
Jag köper eldorado när det är 3 för 99 och bunkrar upp.
En stor del av den färska kyckling som Råd & Rön testat innehöll både magsjuke- och antibiotikaresistenta bakterier. Värst var den danska kycklingen, men ingen svensk kyckling var helt fri från bakterier.
http://www.radron.se/tester/mat-halsa--skonhet/kycklingfile/
123123123123
2017-04-25, 15:33
Det är någonting som gör att fler blir smittade av färsk kyckling än från fryst kyckling.
Visst dör campylobakten vid 70°C men är vi inte ordentliga i köket när vi bereder kycklingen finns det en risk att rå köttsaft kommer på annan mat. Det krävs inte mycket för att infektera oss med campylobakter.
Jag väntar spänt på ifall Livsmedelsverket hittar något samband.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/bakterier-virus-och-parasiter1/bakterier/campylobacter
Det är 9000 fall i hela Sverige varje år... Det är mycket liten chans att insjukna i detta om man tvättar händerna och filén varje gång... I media verkar det vara hur vanligt som helst att insjukna i detta, men media vill sätta skräck i folk, det är väl deras syfte?
123123123123
2017-04-25, 16:20
Är ni andra inte rädda för att bli förlamad av kycklingfiléer?
Det handlar nog snarare om att upplysa om hur man undviker att bli sjuk i onödan.
Scratch89
2017-04-25, 17:08
Det är 9000 fall i hela Sverige varje år... Det är mycket liten chans att insjukna i detta om man tvättar händerna och filén varje gång... I media verkar det vara hur vanligt som helst att insjukna i detta, men media vill sätta skräck i folk, det är väl deras syfte?
9000 fall som rapporteras. Jag vågar påstå att mörkertalet är rätt så stort; hur ofta anmäler man en magsjuka?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.