handdator

Visa fullständig version : Hur mycket i vikt kan det här med att hålla emot och köra negativt motsvara?


Strumpa
2017-04-16, 21:48
Finns det någon vetenskaplig formel eller diagram på detta? Ex Hur mycket i vikt kan en viss tid med en viss lägre vikt betyda.

Det är ju väl känt att vikten känns tyngre och jobbigare att lyfta ju långsammare man kör negativt.

Men är det någon som vet med hur mycket detta kan motsvara i vikt då man t ex försöker hiva upp så mycket som möjligt under ett antal gånger då man kör knäböj?

Själv försöker jag dra nytta av detta till max nuförtiden. Och det eftersom att jag inte längre kan lyfta lika tunga vikter som förr.

(Skaffade mig diskbrock efter år av tung träning. Måste därför idag ta hänsyn till detta idag. Vill inte lägga av bara för att jag inte längre kan lyfta lika tungt som då när jag var yngre)

Strumpa
2017-04-17, 09:14
http://tyngre.se/artiklar/excentrisk-koncentrisk-traening-skillnader-och-likheter/

Bra artikel. Men frågan kvarstår hur mycket ett visst motstånd (tid) dvs en (excentrisk rörelse) med en låg vikt motsvarar en snabb rörelse med en betydligt större vikt?

Det är bara en sak med artikeln som gör mig lite konfunderat. Och det är det här med att det står att man skulle bli mindre trött vid stävan att köra negativt dvs excentrisk? Själv gör jag det för att trötta ut muskeln effektivare vilket till viss del också framkommer i artikeln? Hur kan man då bli mindre trött som artikeln mot slutet skriver?

https://fysiospecialistenblog.wordpress.com/