Visa fullständig version : Krossade linfrön VS Hela linfrön
Är det sämre med "krossade linfrön" än "hela linfrön" som man krossar själv? Med tanke på GI sänkning och att få i sig bra fett.
Har sökt men inte direkt hittat :/
King Grub
2004-04-27, 14:55
Ju "färskare", dvs ju mer nykrossade, desto bättre.
Förvara alltid dina linfrön i kylskåpet, då håller de sig längre.
Krossade linfrön är bättre men bara om de är nykrossade - alltså max ett par timmar gamla. Köp därför *hela* linfrön och krossa dom själv. Funkar också att mala dom mellan tänderna men det är mycket arbete...
Förresten - nån här som har nåt tips för hur man ska krossa linfröna? Mortel funkar inte och med hammare slog jag bara sönder påsen så det sprutade frön över hela köket. För övrigt ingen höjdare med 'BANK BANK SLAMMER DUNK KRUNCH' kl 6.00 på morgon när man bor i lägenhet.
hört talas om mixer ?
eller en ströbrödskvarn skulle också kunna fungera om än ganska dåligt :angel:
Jag kan ju säga att det enda min stavmixer gör är att skicka iväg fröna ut ur behållaren.
Nån slags hushållskvarn kanske skulle göra susen men såna går ju fanken inte att köpa nuförtiden...
Jag skulle gärna se någon förklarning/bevis/studie på att fettet eller något annat i färdigkrossade linfrön skulle försämras nämnvärt.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.