handdator

Visa fullständig version : Smaksätta naturell kvarg med vad?


tomten1
2017-04-05, 12:14
Som rubriken lyder, vad kan man smaksätta naturell kvarg med om man vill undvika artificiella sötningsmedel?

mela
2017-04-05, 12:15
Bär?

StarkaUlf
2017-04-05, 12:27
Bär, kakao, socker, oboy, vanilj/vaniljsocker, nötsmör, sylter, sirap, honung, aromer.

Wain
2017-04-05, 12:56
Frukt i form av barnmat.

Termy
2017-04-05, 12:58
Blåbär och hackade jordgubbar. mums.

Agitator
2017-04-05, 13:44
Havregryn med 20 gr strösocker och vatten.

Rör runt och låt stå en stund.

Cykelcykel
2017-04-05, 13:59
Sylt såklart

Wzup2u
2017-04-05, 19:44
Om du varken vill ha sötningsmedel och någon tillsatsarom så köp naturell och blanda med socker och tex vanilj.

Kay123
2017-04-06, 00:42
bär + en matsked granola + kanel supergott och nyttigast

Beemel
2017-04-06, 05:23
Vad som helst som ger smak och inte innehåller artificiella sötningsmedel.

Tristan1
2017-04-06, 06:04
Bär!!

Minikubik
2017-04-06, 06:08
Citron

tomten1
2017-04-08, 17:36
Nu har jag experimenterat lite, sylt smakade inte särskilt bra. Två mosade bananer blev överlägset godast.

http://i.imgur.com/a6RG5gc.jpg

Starke75an
2017-04-08, 18:04
Rostad lök

Dåren
2017-04-08, 20:42
Jag brukar röra ned halvannan deciliter druvsocker per 500 gram kvarg.

tomten1
2017-04-09, 10:48
Finns det några (goda) långsamma kolhydrater man kan blanda det med?

Delirium
2017-04-09, 10:50
Brukar skvätta ner lite outspädd Fun light skogsbär..

tomten1
2017-04-09, 10:56
Brukar skvätta ner lite outspädd Fun light skogsbär..

Nej.

King Grub
2017-04-09, 11:44
Finns det några (goda) långsamma kolhydrater man kan blanda det med?

Blanda ner loppfrön samtidigt så blir snabba kolhydrater långsamma i stället.

tomten1
2017-04-09, 14:00
Blanda ner loppfrön samtidigt så blir snabba kolhydrater långsamma i stället.

Väldigt intressant, ska provas, tackar!

J.V
2017-04-09, 17:54
Blanda med havregryn, banan, agg, lite salt samt bakpulver och gor det till pannkakor. Proteinpulver for extra protein eller eventuell optinoja.

Kay123
2017-04-10, 15:08
jag provade nåt nytt idag... jordsnötsmör den blir så där krämig och touch of taste of jordsnötsmöret riktigt nice...

Tryhard
2017-04-12, 08:46
Varför anses fun light vara så dåligt? Vad kan konsekvenserna bli av att ha en liten skvätt i kvargen bli? Seriöst alltså. Hör bara hur dåligt det är men aldrig vad man kan få för konsekvenser av att dricka det. :smash:

King Grub
2017-04-12, 09:02
Vad kan konsekvenserna bli av att ha en liten skvätt i kvargen bli?

Sannolikt inga alls.

Men vill man inte använda artificiella sötningsmedel så finns det knappast någon anledning att ifrågasätta eller försöka hindra personen heller. Näringsmässigt värdelöst och bidrar inte med något.

Beemel
2017-04-12, 09:52
Sannolikt inga alls.

Men vill man inte använda artificiella sötningsmedel så finns det knappast någon anledning att ifrågasätta eller försöka hindra personen heller. Näringsmässigt värdelöst och bidrar inte med något.

Visst, man kan inte tvinga någon att använda det.
Men att säga att det inte bidrar med "något alls" i en tråd som i grund och botten handlar om smaksättning är väl ändå att ta i.

Tryhard
2017-04-12, 10:27
Sannolikt inga alls.

Men vill man inte använda artificiella sötningsmedel så finns det knappast någon anledning att ifrågasätta eller försöka hindra personen heller. Näringsmässigt värdelöst och bidrar inte med något.

Nae om någon inte vill ha det så är det hellugnt med mig. Jag brukar dock ha det i kvargen o det kan bli ett jävla liv i fikarummet om hur dåligt det är o hej o hå.

Så undrar om det faktist finns någon rimlig anledning till att lägga ner med Funlight eller om det bara är i stort sätt en princip sak att inte vilja ha artificiella sötningsmedel i kosten?
Det finns inga studier som visar på några sorts konsekvenser över huvud taget?

Är det just att det är kemikalier som alla är rädda för?att det är onaturligt? :confused:

Beemel
2017-04-12, 10:32
Nae om någon inte vill ha det så är det hellugnt med mig. Jag brukar dock ha det i kvargen o det kan bli ett jävla liv i fikarummet om hur dåligt det är o hej o hå.

Så undrar om det faktist finns någon rimlig anledning till att lägga ner med Funlight eller om det bara är i stort sätt en princip sak att inte vilja ha artificiella sötningsmedel i kosten?
Det finns inga studier som visar på några sorts konsekvenser över huvud taget?

Är det just att det är kemikalier som alla är rädda för?att det är onaturligt? :confused:

Be dem som ifrågasätter användandet om deras argument.
Jag säger varken bu eller bä om det, men om en person säger att något är dåligt så är det iallafall trevligt om denna persons någorlunda kan motivera varför.
Jag har läste det i aftonbladet/internet är ganska ofta svaret man får.. vilket jag kan tycka är lite vagt..

shut teh face
2017-04-12, 12:50
Gröt, naturell kvarg, rejält med lönnsirap.

LillisJ
2017-04-12, 15:27
Varför köper man inte smaksatt med 0.2% fett bara?

Bjorneman
2017-04-12, 15:56
Varför köper man inte smaksatt med 0.2% fett bara?

För att det troligtvis är artificiellt sötat och kostar dubbelt så mycket?

J.V
2017-04-12, 15:58
Varför köper man inte smaksatt med 0.2% fett bara?For att de ofta (alltid?) innehaller antingen en massa socker eller sotningsmedel.

Vill man undvika bada fungerar inte riktigt smaksatt. TS ville ju undvika just sotningsmedel.

LillisJ
2017-04-12, 17:21
För att det troligtvis är artificiellt sötat och kostar dubbelt så mycket?

For att de ofta (alltid?) innehaller antingen en massa socker eller sotningsmedel.

Vill man undvika bada fungerar inte riktigt smaksatt. TS ville ju undvika just sotningsmedel.

60kcal/100g, varav 3.6g socker. 28kr kilot för arlas.

Optionanister kommer inte hålla med men FETT värt med lite smakupplevelse istället för att äta fotsvett varje morgon.

vicarious
2017-04-13, 11:06
Honung är väldigt gott till kvarg.

CoolHandLuke
2017-04-13, 16:16
När det gäller den tyska typen av kvarg, den stabbigare varianten (de flesta är av denna typen), tycker jag den funkar bäst med färsk frukt. Banan går bort, om den inte är mogen och mosad kanske.
Den franska typen (lite dyrare) som är lite krämigare funkar mer till andra saker som med grönsaker och sånt, men också bra till frukt förstås.