handdator

Visa fullständig version : Kalorifria sötningsmedel driver in socker i fettcellerna och ökar fettbildning


King Grub
2017-04-05, 07:22
Det visades i en ny studie som presenterades i måndags på ENDO, Endocrine Societys årliga kongress.

they saw evidence of increased glucose (sugar) transport into cells and overexpression of known fat-producing genes, compared with fat biopsy samples from subjects who did not consume low-calorie sweeteners.

subjects who consumed low-calorie sweeteners, which are several-fold sweeter than sugar, showed an overexpression of sweet taste receptors in their fat tissue; this overexpression was up to 2.5-fold higher than in subjects without history of consumption of these sweeteners.

we believe that low-calorie sweeteners promote additional fat formation by allowing more glucose to enter the cells, and promotes inflammation

https://www.endocrine.org/news-room/current-press-releases/low-calorie-sweeteners-promote-fat-accumulation-in-human-fat

King Grub
2017-04-05, 09:45
Starta en egen tråd om ni vill ha tips på vad man kan smaksätta kvarg med.

Kaukasuskokosnöt
2017-04-05, 09:58
Det borde väl fortfarande vara ett bättre alternativ än socker?

Står i texten att personerna hade en konsumtion på ca 4 lightläsburkar per dag. Undrar hur många skopor proteinpulver det blir om man ska jämföra?

Konradsson
2017-04-05, 10:23
Räknas xylitol som ett kalorifritt sötningsmedel? Xylitol är väl annorlunda än de övriga sötningsmedlen, då den saknar ringstruktur.

Det blir ju konstigt att endast studera sukralos och sedan dra slutsatser om andra föreningar, där den enda gemensamma faktorn är hur föreningarna används (sötningsmedel). Eller har jag fel?

King Grub
2017-04-05, 10:58
Xylitol är inte kalorifritt på långa vägar, på något sätt.

Konradsson
2017-04-05, 11:02
Xylitol är inte kalorifritt på långa vägar, på något sätt.
Ok, tack för svar.

King Grub
2017-04-05, 11:06
2.4 kcal per gram. :) Å andra sidan har xylitol aldrig setts ha några som helst negativa bieffekter (förutom laxerande vid stor konsumtion, men det är ju inget farligt eller något som smyger sig på utan att man märker det eller som man har eftereffekter av).

Termy
2017-04-05, 11:47
Nu var det förvisso stamceller vad jag kunde utläsa, men... undrar hur det är med muskelceller? Får vi in mer glukos där? Större energilagring? Bättre återhämtning? Bättre prestation? Är saft den optimala drycken när jag står på crosstrainern? I knew it!!

Eller nått...

King Grub
2017-04-05, 12:24
Nu är abstraktet tillgängligt.

Use of low calorie sweeteners (LCS) is growing rapidly as they provide sweet taste with few or no calories. However, there is increasing experimental (animal models) and epidemiologic (humans) evidence that LCS promote metabolic dysfunction. We investigated whether LSC exposure in vitro and in vivo affects markers of adipogenesis and inflammation.

Methods:

We studied the effect of sucralose on human adipose tissue derived mesenchymal stromal cells (MSCs) in vitro when sucralose was added in presence of adipogenic media. In a separate investigation, we studied subcutaneous fat, obtained by biopsy in normal weight (BMI less than 24.9 kg/m2, age 44 to 60, n=4) and obese individuals (BMI more than 24.9 kg/m2, age 36 to 60, n=4) with known LCS intake (7-day food record with quantitative assessment effects of sucralose, acesulfame-potassium and aspartame). We determined mRNA expression of adipogenic genes, glucose transporters and inflammatory markers in adipose tissues.

Results:

Addition of sucralose to human MSCs in vitro in the presence of adipogenic media for 12 days resulted in small, but reproducible increases of expression of CEBPa (1.32 fold), adiponectin (1.05 fold), and FABP4 (1.04 fold) at 0.2mM of sucralose (representing a concentration similar to plasma concentrations found in individuals with a high LCS consumption), compared to 1mM sucralose (a supra-physiologic concentration) which showed markedly increased expression of CEBPa (3.45 fold), adiponectin (4.39 fold), and FABP4 (4.06 fold). Staining with Oil Red O also showed increased intracellular fat droplet accumulation in a dose dependent fashion (particularly at 1mM). Analysis of in subjects exposed to LCS showed over-expression of glucose transporters (GLUT1 2 to 2.7 fold, GLUT4 2.7 to 4.3 fold), sweet taste receptors (TAS1R3 0.8 to 2.5) fold as well as adipogenic genes (e.g. PPARG 1.5 to 2.2 fold), compared to subjects who did not consume LCS. This expression pattern was most apparent in obese individuals.

Summary:

LCS exposure of adipose tissue derived human MSCs increases adipogenesis and up-regulates taste receptor expression in adipose tissue derived human MSCs. Similarly, human adipocytes collected from obese individuals with known LCS consumption showed upregulated gene expression of glucose transporters, adipogenesis and taste receptors.

Conclusion:

Both in vitro human MSC and subject’s fat biopsy sample analysis experiments indicate that LCS may promote metabolic dysregulation and may be particularly detrimental in obese individuals rather than non-obese LCS consumers. Further, human studies are required with larger cohort to confirm these findings in obese and diabetic population.

Low Calorie Sweeteners Alter Glucose Uptake and Promote Adipogenesis in Human Fat Biopsy-Derived Mesenchymal Stromal Cells (MSCs) in-Vitro and in Subjects’ Subcutaneous Fat. ENDO 2017, OR27 - Obesity, Adipocyte Biology and Appetite.

tomten1
2017-04-05, 14:34
Förresten, hur funkar det, får man bestående men eller reparerar sig kroppen efter ett tag om man bara undviker nämnda livsmedel?

Finns det någon "tumregel"?

Scratch89
2017-04-05, 15:43
Det här är alltså bara på sukralos, och endast en studie.

King Grub
2017-04-05, 16:58
Det här är alltså bara på sukralos, och endast en studie.

"7-day food record with quantitative assessment effects of sucralose, acesulfame-potassium and aspartame"

Luca Brasi
2017-04-05, 17:33
Additionally, he noted that subjects who consumed low-calorie sweeteners, which are several-fold sweeter than sugar, showed an overexpression of sweet taste receptors in their fat tissue; this overexpression was up to 2.5-fold higher than in subjects without history of consumption of these sweeteners. Overexpression of sweet taste receptors in the abdominal fat, he said, may play a role in allowing glucose to enter cells, from which the body absorbs it into the bloodstream.

Har fett celler smakreceptorer???

MAGlC
2017-04-05, 17:46
Okej, intressant!

Har försökt läsa igenom det där men är dessvärre för korkad för att förstå så mycket - men på vilket sätt menar man då att "promote additional fat formation by allowing more glucose to enter the cells" ?

Ser att man inte ens nämner insulin öht. här. Men tänker man alltså att det är spiken av insulin (som man ändå får av sötningsmedel) som gör att det blir lättare att få mer glukos i cellerna? Eller är insulinet "oskyldigt" i detta fall, eller vad?
Jag vet ju att det varit rätt mycket diskussioner senaste åren kring det där huruvida insulin gör en fet eller ej...

MaxTheMarketer
2017-04-05, 18:24
Med tanke på antalet deltagare så är det ju svårt (inte?) å säga
om man ska kalla till folkhälsopanik eller inte. Sedan så undrar jag
oxå om proteinpulver har funnits lika länge som mobiltelefoner?

Jag undrar för det har funnits tankar om att mobiltelefoner
skulle ha orsakat cancer direkt precis som rökning kan
direkt orsaka cancer. Men nu har ju mobiltelefoner funnit i
flera decennier och då menar forskare inom neurologi på
att detta hade dykt upp i deras data om hjärncancer men
det har inte gjort det trots mängden mobiltelefoner som funnits.

Jag undrar alltså om det finns liknande data på konsumtion av
proteinpulver och övervikt och fetma. Det bör väl finnas studier
som co-hort, longitudinella, RCTs å liknande som kollat på vikt
å konsumtion av sötningsmedelsläsk vs vanlig läsk? (även jag
kan tycka att det är lite oetiskt med tanke på hur klar kopplingen
till övervikt å vanlig läsk är precis som rökning och lungcancer).

King Grub
2017-04-05, 18:29
Proteinpulver har funnits sedan minst 40-talet, men dom var inte söta och goda, minst sagt.

Masterpan
2017-04-05, 18:29
Okej, intressant!

Har försökt läsa igenom det där men är dessvärre för korkad för att förstå så mycket - men på vilket sätt menar man då att "promote additional fat formation by allowing more glucose to enter the cells" ?

Ser att man inte ens nämner insulin öht. här. Men tänker man alltså att det är spiken av insulin (som man ändå får av sötningsmedel) som gör att det blir lättare att få mer glukos i cellerna? Eller är insulinet "oskyldigt" i detta fall, eller vad?
Jag vet ju att det varit rätt mycket diskussioner senaste åren kring det där huruvida insulin gör en fet eller ej...

Sötningsmedel ger inte insulin-spikes. Vissa studier pekar på att det inte påverkar insulin alls, och andra på att vissa sötningsmedel i kombination med glukos kan öka insulinpåslaget.

Insulin ökar tillfälligt antalet glukoskanaler i fett och skelettmuskulatur, det finns säkert en del andra hormoner som också gör det.

King Grub
2017-04-05, 18:31
Sötningsmedel kan mediera insulinrespons indirekt, om dom påverkar t ex tarmfloran så att glukostoleransen försämras, vilket leder till större insulinrespons från allt man äter. Visat hos råttor.

Bärsärk
2017-04-05, 19:10
Jag ser det här lite som vår tids rökning, man visste väl kanske att det inte var så jävla bra men lik förbannat höll man på med det.

kaspen
2017-04-05, 19:14
Jag älskar Lyle McDonald ibland

"Pray tell where i the glucose to store in fat cells coming from if not the shitty diet? because last time I looked, the piont of NNS was that they were calorie/carb free."

"Not to mention that this is clearly focusing on a tiny reductive pathway rather than the big picture. Oh, this tastae receptor increass and we think this increasers glucose uptake.

Yeah, and?

The studies show that NNS is more effectie for 2eight loss and maintenance. And they don't do weight loss studies in non-obese.

So the theory fails the rality check.

Now, if an obese person falls into the trap of "I'm drinking diet soda, I can eat more shit foods." well....that's just a different correlatonal issue

There is also the reverse correlation where people who gain weight start drinking diet sodas. Getting fat -> drinking diet soda, not the other way 'around

But anything that says 'insulin hypothesis' is already full potato"

TotteShaped4Life
2017-04-06, 05:07
Jag älskar Lyle McDonald ibland

"Pray tell where i the glucose to store in fat cells coming from if not the shitty diet? because last time I looked, the piont of NNS was that they were calorie/carb free."

"Not to mention that this is clearly focusing on a tiny reductive pathway rather than the big picture. Oh, this tastae receptor increass and we think this increasers glucose uptake.

Yeah, and?

The studies show that NNS is more effectie for 2eight loss and maintenance. And they don't do weight loss studies in non-obese.

So the theory fails the rality check.

Now, if an obese person falls into the trap of "I'm drinking diet soda, I can eat more shit foods." well....that's just a different correlatonal issue

There is also the reverse correlation where people who gain weight start drinking diet sodas. Getting fat -> drinking diet soda, not the other way 'around

But anything that says 'insulin hypothesis' is already full potato"
Bumpar tråden lite ang. douchbag McDonald som numera är diagnosticerad som bipolär och skriver en del om det

So to everyone I insulted, cursed at, lashed out at, belittled, made fun of, was rude, crude or inappropriate to, was simply a horrible human being to for really no reason at all (or for some dreamt up reason of my own),
I’m sorry.

That’s it. The rest will come through changing my actions, showing that my behavior has changed towards people both online and in the real world.


http://www.bodyrecomposition.com/uncategorized/an-open-apology-to-the-internet.html/

kaspen
2017-04-06, 06:05
Bumpar tråden lite ang. douchbag McDonald som numera är diagnosticerad som bipolär och skriver en del om det

So to everyone I insulted, cursed at, lashed out at, belittled, made fun of, was rude, crude or inappropriate to, was simply a horrible human being to for really no reason at all (or for some dreamt up reason of my own),
I’m sorry.

That’s it. The rest will come through changing my actions, showing that my behavior has changed towards people both online and in the real world.


http://www.bodyrecomposition.com/uncategorized/an-open-apology-to-the-internet.html/


Är man bipolär har man självklart fel angående sötningsmedel. Bra argument.

Det kan inte finnas någon som är intresserad av fitness som inte känner till hans diagnos.

TotteShaped4Life
2017-04-06, 06:24
Är man bipolär har man självklart fel angående sötningsmedel. Bra argument.

Det kan inte finnas någon som är intresserad av fitness som inte känner till hans diagnos.
Nu var det inte "ett argument" öht... skrev "bumpar tråden", vilket i min lilla värld innebär avviker från ämnet. Själv köper jag fullt ut hans "argument" ang. sötningsmedel och har aldrig påstått eller menat att bipolaritet är = oförmåga eller brist på slutledningsförmåga.

kaspen
2017-04-06, 06:58
Nu var det inte "ett argument" öht... skrev "bumpar tråden", vilket i min lilla värld innebär avviker från ämnet. Själv köper jag fullt ut hans "argument" ang. sötningsmedel och har aldrig påstått eller menat att bipolaritet är = oförmåga eller brist på slutledningsförmåga.

Ok jag misstolkade. Ja han lär inte få några trevlighetspoäng av den stora massan :)

MaxTheMarketer
2017-04-06, 07:18
Det skulle vara kul att få höra vad andra forskare inom
samma område (sötningsmedel) har att säga om
studien för att se hur den står mot konsensus.

Kanske det är ett fall av "en forskare hävdar att klimat-
hotet är en bluff medan resterande forskare hävdar att
det är en sanning" fast med sötningsmedel i detta fall?

Eller så kanske det är som en annan poängterade om
att detta är "vår tids rökning". Hittade en meta (2013):
http://ajcn.nutrition.org/content/100/3/765.short

Den menade på att tidigare forskning fått blandade
resultat på low-calorie sweeteners & body weight,
medan deras meta-analys visade på: "no association
between LCS intake and body weight or fat mass and
a small positive association with BMI; however, data
from RCTs, which provide the highest quality of evidence
for examining the potentially causal effects of LCS intake,
indicate that substituting LCS options for their regular-
calorie versions results in a modest weight loss and may
be a useful dietary tool to improve compliance with
weight loss or weight maintenance plans."

F.ö. så ska jag ta å kika på att få in kvarg i kosten då
jag är (en av dem få?) inte beroende av att det ska
smaka något anmärkningsvärt. Jag tkr det smakar fil
vilket jag tycker har en god och syrlig smak av sig!

skattefusk
2017-04-06, 09:37
Bump (Bring Up My Post), är när man skriver ett inlägg i en gammal tråd så den kommer upp och blir aktiv igen.

Vill man avvika från ämnet brukar man använda "OffTopic".

Luca Brasi
2017-04-06, 12:16
Det skulle vara kul att få höra vad andra forskare inom
samma område (sötningsmedel) har att säga om
studien för att se hur den står mot konsensus.

Kanske det är ett fall av "en forskare hävdar att klimat-
hotet är en bluff medan resterande forskare hävdar att
det är en sanning" fast med sötningsmedel i detta fall?

Eller så kanske det är som en annan poängterade om
att detta är "vår tids rökning". Hittade en meta (2013):
http://ajcn.nutrition.org/content/100/3/765.short

Den menade på att tidigare forskning fått blandade
resultat på low-calorie sweeteners & body weight,
medan deras meta-analys visade på: "no association
between LCS intake and body weight or fat mass and
a small positive association with BMI; however, data
from RCTs, which provide the highest quality of evidence
for examining the potentially causal effects of LCS intake,
indicate that substituting LCS options for their regular-
calorie versions results in a modest weight loss and may
be a useful dietary tool to improve compliance with
weight loss or weight maintenance plans."

F.ö. så ska jag ta å kika på att få in kvarg i kosten då
jag är (en av dem få?) inte beroende av att det ska
smaka något anmärkningsvärt. Jag tkr det smakar fil
vilket jag tycker har en god och syrlig smak av sig!

De effekter som den här studien tar upp borde drabba de personer som har högst BMI mest påtagligt.

MaxTheMarketer
2017-04-06, 15:51
De effekter som den här studien tar upp borde drabba de personer som har högst BMI mest påtagligt.

Hm, då äré inge bra för min 100kg farsa å dricka saft som FUN Light.

Jag ska se om min polare vill köpa mitt proteinpulver
(haha jag vet, jag låter som om jag panikar :D).

tomten1
2017-04-06, 16:08
Jag hade 3 kg oöppnat Whey-80 hemma och 2 kg MyProtein Whey på väg, allt åker i soporna nu för min del. :)

skunkvid
2017-04-06, 16:16
Jag hade 3 kg oöppnat Whey-80 hemma och 2 kg MyProtein Whey på väg, allt åker i soporna nu för min del. :)

Lust att skicka dom istället om jag betalar frakten?

King Grub
2017-04-06, 16:18
Imponerande kunskaper och förmåga att dra slutsatser ni sitter inne med, baserat på ett kongressabstrakt vars fullängdsversion inte är publicerad och som baseras på 8 personer.

tomten1
2017-04-06, 16:33
Lust att skicka dom istället om jag betalar frakten?

Nä, det orkar jag inte.

Imponerande kunskaper och förmåga att dra slutsatser ni sitter inne med, baserat på ett kongressabstrakt vars fullängdsversion inte är publicerad och som baseras på 8 personer.

100 % av industrifinansierade studier har visat att aspartam saknar negativa effekter. 91 % av oberoende finansierade studier har visat på potential för större eller mindre skadliga effekter (siffrorna är från 2005).

osv.

Kischen
2017-04-06, 17:18
Nu var det inte "ett argument" öht... skrev "bumpar tråden", vilket i min lilla värld innebär avviker från ämnet. Själv köper jag fullt ut hans "argument" ang. sötningsmedel och har aldrig påstått eller menat att bipolaritet är = oförmåga eller brist på slutledningsförmåga.

OT = off topic

TotteShaped4Life
2017-04-06, 17:28
OT = off topic
OT I stand corrected

kaspen
2017-04-06, 18:25
Imponerande kunskaper och förmåga att dra slutsatser ni sitter inne med, baserat på ett kongressabstrakt vars fullängdsversion inte är publicerad och som baseras på 8 personer.

Det är alltid såhär på forumet. Det kommer en studie på äldre kvinnor som säger att 40 gram protein inte var bättre än 20 för hypertrofi och slutsatserna folk drar är typ "Jaha, då behöver jag aldrig äta ett gram protein mer i hela mitt liv". :smash:

Jarp
2017-04-07, 09:00
Precis, och så tränar folk dessutom som latmaskar och slarvar med sömnen. Men tillskotten, de ska fan maximeras och tajmas in i minsta detalj. Lysande Sickan! :)

MaxTheMarketer
2017-04-08, 12:45
Imponerande kunskaper och förmåga att dra slutsatser ni sitter inne med, baserat på ett kongressabstrakt vars fullängdsversion inte är publicerad och som baseras på 8 personer.

Har du haft möjlighet att fått tag på andra forskares kommentarer
angående denna studie som forskar inom samma område? Det vore
intressant att höra konsensus även om den säkert lär ligga mot
hållet "det behövs fler [större] studier för att mäta effect size:n".

kaspen
2017-04-08, 17:01
Har du haft möjlighet att fått tag på andra forskares kommentarer
angående denna studie som forskar inom samma område? Det vore
intressant att höra konsensus även om den säkert lär ligga mot
hållet "det behövs fler [större] studier för att mäta effect size:n".

Det kommentarer jag har läst av andra forskare (som vi ärlighetens namn inte specialiserar sig på sötningsmedel) är att det här är en skit studie som är helt ointressant. Är du intresserad av någon som specialiserat sig på ämnet kan du väl alltid mejla och fråga? Jag har väldigt bra erfarenheter då jag gjort det, de flesta forskare älskar att prata om sitt arbete med folk.

Kay123
2017-04-10, 22:02
"7-day food record with quantitative assessment effects of sucralose, acesulfame-potassium and aspartame"

fuck alltså man blir ju knäpp av att följa varenda studie varanna vecka som kommer... d pågår ett krig mellan industrier som finansierar studier för gynna deras intressen, lax industrin säger äte inte rött kött kött industrin säger för mkt antiobiotika i laxen etc etc etc

det enda man ska göra först och främst är att försöka hitta vem som finansierar studien vilka bidragsgivarna för det institutet är etc...

nån kommer nångång lansera en site där man kan se sådant väldigt transparent..

shit får lite ångest äter dagligen, minst 500g kvar smaksatt, sötningsmedel i kaffet, fun light, dricker rätt mkt cola zero , på d all whey pulver är jag fucked eller

Cykelcykel
2017-04-11, 04:53
Yep vi alla kommer dö
Är också storkonsument av aspartaimeee!!!

King Grub
2017-04-25, 08:31
Obesity is a chronic disease characterized by the increase of adipose tissue, and usually accompanied by metabolic abnormalities predisposing to endocrine and cardiovascular pathologies. With the aim of avoiding such disorders alternatives to the consumption of high energy foods have been developed. Natural and artificial non-caloric sweeteners (NCS) are now commercialized to meet sweetness without adding nutritional calories to food. So far the metabolic changes associated to NCS chronic intake are not clear and no agreement exists about their risk to health. The chronic consumption (6 weeks) of aspartame, sucralose and Stevia sp. for human consumption was studied in a murine model (Balb/c mice, n=8 per group). A standard murine diet was supplied and NCS dissolved in the drinking water to a sweetness comparable to 1 g sucrose/100 ml H2O. Experimental NCS groups, aspartame, sucralose and Stevia sp., were compared to two C groups, sucrose and water only. Fluid and food intake, weight gain, blood glucose, adipose tissue accumulation in the mesenteric, inguinal and gonadal body compartments, and bioimpedance body composition (ImpediVet B1S) were determined. Complex and statistically significant responses related to NCS intake were observed. Sucrose and all NCS induced increased body weight gain; blood glucose was higher in NCS groups compared to group C water; fat in all body compartments was increased by sucralose; bioimpedance showed a reduction of fat-free mass in all NCS groups and increased body fat. Each NCS studied elicited a specific but independent physiological response in terms of adipose tissue accumulation.

April 2017, The FASEB Journal vol. 31 no. 1 Supplement 639.46.

http://www.fasebj.org/content/31/1_Supplement/639.46.abstract?sid=8a10fb01-24fb-4ad0-96c7-aae7029c8176