handdator

Visa fullständig version : Träna med träningsvärk?


Cappebd
2017-04-01, 16:38
Hej, Tränade armar i torsdags och har bröst idag. men har fortfarande träningsvärk i triceps. Ska jag träna bröst endå tycker ni?

yaski
2017-04-01, 16:45
Träningsvärk i musklerna kan antingen vara helt ofarligt eller ett varningstecken som du bör anpassa din träning efter. Det är viktigt att komma ihåg att träning är en nedbrytande process, medans vila är en uppbyggande fas där man tillgodogör sig effekten av träningen.

Om musklerna är så slitna att det gör ont att ta på dem, eller om värken gör att du inte kan sträcka ut en arm eller bröstet, så är det läge att ta en extra vilodag. Bägge delarna är tecken på att kroppen inte har hunnit bygga upp musklerna helt, och då innebär ännu ett ”nedbrytande” träningspass att du inte blir bättre tränad, utan att du i stället blir svagare.

Om musklerna bara känns lite ömma kan du däremot träna. Men räkna inte med att du kan lyfta lika många kilon eller göra lika många upprepningar som du brukar.

Så kör på med träningen om du inte har värk
Mvh

King Grub
2017-04-01, 18:32
Träningsvärk är inte tecken på nedbrytning eller inflammation, så det går bra att träna med träningsvärk. Har man träningsvärk så man inte kan röra sig är det förstås onödigt, men "normal" träningsvärk är inte negativt att träna igen med.