handdator

Visa fullständig version : Göra iordning bcaa/pwo kvällen innan


LöptoK
2017-03-10, 20:26
Hej på er

Säkerligen en dum och onödig fråga men undrar om det funkar lika bra att göra i ordning sin "BCAA/PWO drink" och sedan förvara den i kylen under natten, så det bara är att hälla i sig den på morgonen?

Tack!

arogen
2017-03-10, 20:35
Hej på er

Säkerligen en dum och onödig fråga men undrar om det funkar lika bra att göra i ordning sin "BCAA/PWO drink" och sedan förvara den i kylen under natten, så det bara är att hälla i sig den på morgonen?

Tack!

Frågan är om du verkligen har så bråttom så du inte hinner fylla vatten i din shake på morgonen?

King Grub
2017-03-10, 20:40
BCAA är stabila. Det händer inget.

LöptoK
2017-03-10, 20:47
Frågan är om du verkligen har så bråttom så du inte hinner fylla vatten i din shake på morgonen?

Självklart borde jag nog hinna det, men tänkte att det samtidigt är schysst om den är väl kyld :) Sen en annan anledning var att jag råkade ha kvar en skvätt vatten i shakern, så en del av pulvret har blivit löst .. :)

LöptoK
2017-03-10, 20:48
BCAA är stabila. Det händer inget.

Ok tack! gäller det även kreatin?

King Grub
2017-03-10, 21:29
Nej, det finns ingen koppling mellan kreatin och BCAA.

Sverker
2017-03-11, 07:44
Lös inte upp kreatin eller aminosyror i vatten för att drickas flera timmar senare.

Både aminosyror och kreatin börjar brytas när de löses upp så det finns inget positivt med detta. Det hela är en funktion av tid och temperatur så blanda och drick så fort ni kan.

LunaSpice
2017-03-11, 09:47
Lös inte upp kreatin eller aminosyror i vatten för att drickas flera timmar senare.

Både aminosyror och kreatin börjar brytas när de löses upp så det finns inget positivt med detta. Det hela är en funktion av tid och temperatur så blanda och drick så fort ni kan.

Hur fungerar det med rent protein då? Är det lika känsligt? T.ex. att göra en proteindrink vid 07 och dricka den vid 09 om den stått kylt?

LillisJ
2017-03-11, 10:50
Hur fungerar det med rent protein då? Är det lika känsligt? T.ex. att göra en proteindrink vid 07 och dricka den vid 09 om den stått kylt?

Eftersom att "rent" protein är aminosyror så gäller samma sak här. 20 minuter efter blötläggning börjar nedbrytningen.

StarkaUlf
2017-03-11, 11:30
Hur fungerar det med rent protein då? Är det lika känsligt? T.ex. att göra en proteindrink vid 07 och dricka den vid 09 om den stått kylt?

Det är inga problem.

Sverker
2017-03-11, 12:34
Hur fungerar det med rent protein då? Är det lika känsligt? T.ex. att göra en proteindrink vid 07 och dricka den vid 09 om den stått kylt?

Aminosyror är av naturen inte stabila. De vrider sig till D-formen eller de tappar aminogruppen när de är upplösta i vatten.
Kroppen lagrar inte fria aminosyror utan den bygger ihop dem till peptider och protein. Nu är de stabila.

Protein förstörs inte. Det bryts ned till aminosyror igen av bakterier eller naturligt förekommande enzymer.

Men varför risker att tillväxt av bakterier i drinken ? Blanda och drick istället.

Tree Fiddy
2017-03-11, 23:11
Självklart borde jag nog hinna det, men tänkte att det samtidigt är schysst om den är väl kyld :) Sen en annan anledning var att jag råkade ha kvar en skvätt vatten i shakern, så en del av pulvret har blivit löst .. :)

Då kan du ju bara kyla vattnet under natten och sedan blanda i BCAA (som är verkningslöst, men men).

Rania
2017-03-14, 10:42
Förstår jag det rätt om aminosyrorna i Nocco då blir ännu mer verkningslösa?

King Grub
2017-03-14, 10:53
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=7734725&postcount=3

Beemel
2017-03-14, 12:11
Förstår jag det rätt om aminosyrorna i Nocco då blir ännu mer verkningslösa?

Mer verkningslösa än vad?
Än verkningslösa?

Rania
2017-03-14, 12:30
Mer verkningslösa än vad?
Än verkningslösa?

Jag menar som ytterligare ett argument emot.

Fast Sverker och Grup tycks säga helt emot varandra så jag är fortfarande osäker.

Luca Brasi
2017-03-14, 13:25
fast sverker och grup tycks säga helt emot varandra så jag är fortfarande osäker.


King Grub
2017-03-14, 13:34
Stabiliteten av aminosyror i vätska vid 4 graders temperatur över 6 månader, ur J Pharmacopuncture. 2015 Mar;18(1):44-55. Efter en månad börjar det hända lite.

Rania
2017-03-14, 13:50
Där ser man. Tack så mycket! :)

Beemel
2017-03-14, 14:31
drick så fort ni kan.

Efter en månad börjar det hända lite.

Tror jag skulle klara det tidsfönstret. =)


Ja jag har tagit meningarna ur sina kontext.
Och ja jag vet att detta är ett ganska fult sätt att citera.

Kunde bara inte låta bli.

Luca Brasi
2017-03-14, 16:41
Beror det inte på Ph också?

Sverker
2017-03-14, 18:20
Säkert eftersom de är mer känsliga vid högre pH.