handdator

Visa fullständig version : Undvika färsk kyckling?


Slartibartfast
2017-03-10, 14:03
http://omni.se/smittskyddslakare-varnar-at-inte-farsk-kyckling/a/vo85B

I Finland är fäsk kyckling det enda alternativet. Finns vad jag vet ingen fryst variant. Skippar ni färsk kyckling?

https://www.atria.fi/contentassets/b60991fc8bff43b09436d705f6ed94db/1487.jpg?w=555&h=555

JP Morgan
2017-03-10, 14:10
Sköt hygien och tillagning så är det ingen fara alls...

Detta har varit aktuellt sen åtminstone augusti förra året. Bara nu man har lite mer fakta om vad orsaken kan vara osv.

Wain
2017-03-10, 14:54
Sköt hygien och tillagning så är det ingen fara alls...

Detta har varit aktuellt sen åtminstone augusti förra året. Bara nu man har lite mer fakta om vad orsaken kan vara osv.

Jupp, sköter man sig är det ingen fara. Dock stör det mig enormt att det inte säljs frusen styckad kyckling i Finland (hel frusen finns att köpa).

Campylobacter verkar för övrigt överleva frysning ganska bra:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3768670/

emoris
2017-03-10, 14:58
Jupp, sköter man sig är det ingen fara. Dock stör det mig enormt att det inte säljs frusen styckad kyckling i Finland (hel frusen finns att köpa).

Det finns att köpa Danska kycklingfileér(HKScan) i arabaffärer här i Åbo iaf.
2kg påsar för 11e något.
Värt ett försök i hesa?

AlexGBG
2017-03-10, 16:01
Kan man inte frysa in kycklingen själv då? Om man vill ha fryst kyckling alltså...

Slartibartfast
2017-03-10, 16:31
Kan man inte frysa in kycklingen själv då? Om man vill ha fryst kyckling alltså...

Jag fryser alltid ner kyckling jag köper. Men det är väl inte det grejen handlar om? Eller?

Starke75an
2017-03-10, 16:37
Blev dålig av kyckling för nått år sen. Trodde jag skulle behöva åka ambulanshelikopter.

Klein
2017-03-10, 17:02
Konstig rekommendation. Campylobacter dör vid 48+ grader celsius. Hur klantig måste man inte vara för att misslyckas med det vid tillagning?

Starke75an
2017-03-10, 17:23
Åt med samma gaffel som jag vände kycklingen med. Obra.

Rolfarsson
2017-03-10, 17:35
Dock stör det mig enormt att det inte säljs frusen styckad kyckling i Finland (hel frusen finns att köpa).

Nu lärde jag mig något nytt, vet ni varför detta inte säljs?

mytimecouldbeyou
2017-03-10, 18:23
Konstig rekommendation. Campylobacter dör vid 48+ grader celsius. Hur klantig måste man inte vara för att misslyckas med det vid tillagning?

Inte så svårt att hitta "proffs" som underlåter att följa basala hygienrutiner. Finns inte så mycket hopp för dem övriga då.

emoris
2017-03-10, 19:14
Nu lärde jag mig något nytt, vet ni varför detta inte säljs?

Finnar föredrar färskt och ser ner på fruset när det kommer till kött, grönsaker och sånt är helt OK fruset.

Wain
2017-03-10, 19:21
Det finns att köpa Danska kycklingfileér(HKScan) i arabaffärer här i Åbo iaf.
2kg påsar för 11e något.
Värt ett försök i hesa?

Danskt kött? *spy*

ozzian
2017-03-10, 20:25
Det finns att köpa Danska kycklingfileér(HKScan) i arabaffärer här i Åbo iaf.
2kg påsar för 11e något.
Värt ett försök i hesa?

dansk kyckling är väl inget altenativ?

fullt med skit.

samma med dansk gris.

nä svenskt ska det vara

viktiare svenskt än ekologiskt, bägge är ju bäst, svensk ekologisk älg smakar bra*drool*

Omnomnom
2017-03-11, 13:06
Konstig rekommendation. Campylobacter dör vid 48+ grader celsius. Hur klantig måste man inte vara för att misslyckas med det vid tillagning?

Mer troligt är smitta via redskap, skärbrädor etc.


https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/campylobacterinfektion-/

Termy
2017-03-11, 13:25
Inga problem om man lägger en helkyckling direkt in in i en slowcooker ^^

AlexGBG
2017-03-11, 18:05
Jag fryser alltid ner kyckling jag köper. Men det är väl inte det grejen handlar om? Eller?

Inte? Titeln är ju "Undvika färsk kyckling?" och det gör man ju med lätthet genom att frysa ner den.

Kaalle
2017-03-11, 19:33
Blev dålig av kyckling för nått år sen. Trodde jag skulle behöva åka ambulanshelikopter.

+1

Värst någonsin.